.
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 11:35

Αφιέρωμα – Νέα μοντέλα Yamaha 2022

Σχεδόν 30 μοντέλα πρωτοεμφανίστηκαν, ανανεώθηκαν ή απλά απέκτησαν νέα χρώματα στη γκάμα της Yamaha για τη νέα χρονιά.

Τι κι αν ο μεγάλος όγκος νέων μοντέλων ήρθε τα προηγούμενα δύο χρόνια με την είσοδο της αγοράς στον κόσμο των Euro 5; Ακόμη και στο σφύριγμα της λήξης (προθεσμία εναρμόνισης με τις νέες προδιαγραφές), όλοι οι κατασκευαστές είχαν αρκετά νέα να παρουσιάσουν και φυσικά η Yamaha δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η έμφαση δόθηκε κυρίως στις γυμνές πτέρυγές της, με τα XSR στην πιο κλασική γωνιά και τα ΜΤ απέναντι, καθώς το XSR900 κλέβει την παράσταση αποκτώντας τον νέο και μεγαλύτερο κινητήρα που δέχτηκε πέρυσι το ΜΤ-09, αλλά και ένα καινούργιο Deltabox πλαίσιο, σε χρωματάκι εμπνευσμένο από τον αναβάτη GP της ομάδας από τη δεκαετία του 1980, Christian Sarron, και της αγωνιστικής του δίχρονης YZR500.

Ανανέωση ωστόσο δεν είχαμε μόνο εκεί, αφού τα χάδια της Yamaha ακούμπησαν ευεργετικά και το ΤΜΑΧ, ενώ πολλά είναι τα μοντέλα σε όλο το εύρος της γκάμας της, από μικρά σκούτερ ως Ténéré 700, που προσφέρονται σε νέα χρώματα και γραφικά.

Ιδιαίτερη δραστηριότητα σημειώνεται στο αθλητικό άκρο της Yamaha, με πολλές εκδόσεις R1 αφιερωμένες στα 60 χρόνια της εταιρείας στα GP, στον Valentino Rossi και στον νέο πρωταθλητή WorldSBK, Toprak Razgatlioglu, αλλά και σημαντικές ειδήσεις στο χωμάτινο πεδίο.

Στους μικρότερους κυβισμούς η Yamaha παρουσίασε νέες εκδόσεις R6 και R7 εξοπλισμένες με κοσμήματα από τη συλλογή GYTR, καθώς και μια R6 Race ειδικά σχεδιασμένη για πίστα.

Πάμε στη συνέχεια να δούμε ό,τι νέο ήρθε φέτος, μαζί με όλα τα μοντέλα που ανανεώθηκαν λίγο ή πολύ ενόψει 2022.

XSR900

Yamaha XSR900

Εμπνευσμένο από την τεχνολογία και την αισθητική της δεκαετίας του 1980 – μια ένδοξη και σημαντική περίοδο στην ιστορία της Yamaha – διαφέρει από πολλά άλλα νεο-ρετρό μοντέλα, καθώς δεν πρόκειται για αναβίωση ενός προγόνου ή απλώς μιας ρετρό έμπνευσης.

Ουσιαστικά η νέα γενιά XSR900 τα αλλάζει σχεδόν όλα, παρουσιάζοντας ένα νέο σύνολο χτισμένο γύρω από ένα νέο πλαίσιο Deltabox. Ας δούμε τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο μοντέλο.

- Νέος κινητήρας CP3 889 κ.εκ. EU5 προδιαγραφών
- 117 hp/10,000 rpm και 9.5 kgm / 7,000
- Νέος σκελετός αλουμινίου σε στυλ Deltabox: Ελαφρύτερος, ισχυρότερος, κομψότερος
- Νέο ψαλίδι αλουμινίου τετραγωνικής διατομής, 55 χλστ. μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο
- Συμπλέκτης Assist & Slip με ελαφρύτερη αίσθηση
- Μακρύτερες 1η και 2η σχέση στο κιβώτιο
- Νέα ακτινική μπροστινή τρόμπα φρένων Brembo
- Νέο σύστημα εξάτμισης
- Πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι KYB
- Αλουμινένιοι τροχοί spinforged με 10 ακτίνες
- Στρογγυλός προβολέας LED
- Κεντρική μονάδα ελέγχου IMU 6 αξόνων
- Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (traction control)
- Σύστημα Ελέγχου Ολίσθησης (SCS)
- Σύστημα Ελέγχου Ανύψωσης μπροστινού τροχού (LIF)
- Έλεγχος Πέδησης
- Quichshifter (QSS)
- D-Mode: 4 ride modes
- YCC-T Ασύρματο γκριπ γκαζιού με αισθητήρα θέσης επιτάχυνσης (APSG)
- Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 3.5 ιντσών
- Cruise Control
- Ιστορικός χρωματισμός με επιρροές από την Yamaha Racing

Η νέαXSR900 θα είναι διαθέσιμη στο χρώμα Legend Blue, κυανό με χρυσαφί πιρούνια και ζάντες, αλλά και στο Midnight Black, με κόκκινες λεπτομέρειες, μαύρα πιρούνια και χειριστήρια.

MT-10

yamaha mt10

Yιοθετεί τη νέα κοινή εμφάνιση της οικογένειας ΜΤ και αναβαθμίζεται σχεδόν παντού, με δυνατότερο κινητήρα, IMU 6 αξόνων και πλήρες οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων και πολλά άλλα.

Η αναβαθμισμένη MT-10 είναι εξοπλισμένη με μια βελτιωμένη έκδοση του θρυλικού υγρόψυκτου κινητήρα crossplane CP4 ο οποίος έχει τις καταβολές του στην θρυλική R1. Με ακανόνιστα διαστήματα ανάφλεξης στις 270°-180°-90°-180°, ο τεχνολογίας crossplane κινητήρας CP4 της MT-10 εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό θόρυβο από την εισαγωγή και την εξαγωγή, που χαρακτηρίζεται από έναν βαθύ βρυχηθμό στις χαμηλές στροφές και μια διαπεραστική κραυγή στις υψηλές στροφές.

Η ομάδα ανάπτυξης της Yamaha έχει δημιουργήσει έναν ειδικά συντονισμένο ήχο εισαγωγής για το μοντέλο του 2022. Χρησιμοποιεί ένα νέο κουτί φίλτρου αέρα, το οποίο διαθέτει τρεις αεραγωγούς εισαγωγής με διαφορετικά μήκη και διατομές. Η αίσθηση της πλούσιας ροπής ενισχύεται από τις γρίλιες Acoustic Amplifier που βρίσκονται μπροστά αριστερά και μπροστά δεξιά από το 17 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η απόδοση του τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα φτάνει στις μέγιστες τιμές των 164 hp στις 11500 rpm (ισχύς) και 11.4 kgm στις 9000 rpm (ροπή).

Βασικά χαρακτηριστικά MT-10:

Ισχυρότερος κινητήρας EU5 998 κ.εκ.
Ειδικά μελετημένος ήχος εισαγωγής
Εξάτμιση από τιτάνιο
Μικρότερων διαστάσεων και λειτουργικό εξωτερικό στυλ
Βελτιωμένη εργονομία
Ακτινική τρόμπα φρένων Brembo
Περιοριστής Ταχύτητας (YVSL)
Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων (QSS)
Συμπλέκτης A&S
Νέα έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών
Ηλεκτρονικό γκάζι APSG με τέσσερις τρόπους απόδοσης της ισχύος (PWR)
IMU 6 αξόνων
Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις
Σύστημα Ελέγχου Ολίσθησης (SCS)
Σύστημα Ελέγχου Ανύψωσης (LIF)
Διαχείριση φρένου κινητήρα (EBM)
Έλεγχος πέδησης (BC)
Yamaha Ride Control (YRC)
Πλαίσιο αλουμινίου Deltabox προερχόμενο από την R1
Μακρύ ψαλίδι αλουμινίου
Μικρό μεταξόνιο 1.405 χλστ.
Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB 43 χλστ.
Πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB
Ελαστικά Bridgestone Battlax Hypersport S22

Η Yamaha θα προσφέρει την νέα MT-10 σε τρεις χρωματικές επιλογές: Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black.

MT-10 SP

yamaha mt10 sp

Μπαίνοντας στην εποχή των Euro 5, η κορυφαία έκδοση του μεγαλύτερου μοντέλου στη Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας, ΜΤ-10 SP, αναβαθμίζεται με μια παγκόσμια πρώτη. Ο λόγος για τη νέα γενιά ημιενεργών ηλεκτρονικών αναρτήσεων της Öhlins που εισάγουν την τεχνολογία των εμβολοειδών βαλβίδων (spool valves) στον μηχανισμό τους, για να προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος υδραυλικών ρυθμίσεων και καλύτερη απόκριση.

Η νέα αυτή ανάρτηση κάνει το ντεμπούτο της στο ΜΤ-10 SP, καθώς ακόμη δεν έχει φορεθεί ούτε στον κατ’ εξοχήν στόχο της, τη superbike YZF-R1.

Η ανάρτηση ρυθμίζεται σε τρία προεπιλεγμένα επίπεδα (Α-1 ως Α-3), με την επιλογή άλλων τριών επιπέδων (Μ-1 ως Μ-3) που ρυθμίζονται χειροκίνητα από τον αναβάτη στα γούστα του.

Επιπλέον των αναρτήσεων, η Yamaha προσέφερε αρκετά ακόμη δωράκια στον βασικό εξοπλισμό του ΜΤ-10 SP του 2022, όπως μεταλλικά σωληνάκια φρένων, νέα μπροστινή ποδιά για πιο επιθετική εμφάνιση και καλύτερη προστασία του ψυγείου λαδιού, καθώς και αποκλειστικά χρώματα για να ξεχωρίζει η έκδοση SP από μακριά. Μεταξύ των χρωμάτων ξεχωρίζουμε το Icon Performance, εμπνευσμένο από την R1M.

Η νέα MT-20 SP αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Yamaha μετά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

XSR700

yamaha xsr700

Η Yamaha βελτιώνει την υπάρχουσα πλατφόρμα του XSR700 με ορισμένες μικρές τροποποιήσεις, διατηρώντας τις heritage επιρροές, όπως το ρετρό πλαίσιο, την σέλα δύο επιπέδων και το κλασικό στυλ στους προβολείς και τα πίσω φώτα. Οι σύγχρονες πινελιές είναι επίσης παρούσες με τεχνολογίες όπως το ABS, τα φώτα LED και τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα CP2.

Για τα χρώματα του 2022, η Yamaha ανέτρεξε σε μία από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες της πλούσιας ιστορίας της. Η διάσημη δίχρονη RD350LC από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποτελεί την έμπνευση για τους σύγχρονους χρωματικούς συνδυασμούς που περιλαμβάνουν το εντυπωσιακό μπλε/λευκό και το κομψότερο μαύρο/χρυσό.

Τα φώτα αναβαθμίζονται με έναν στρογγυλό προβολέα LED με διαχωρισμένη σχεδίαση και ημικυκλικό φως θέσης. Τα φλας τύπου LED έχουν διακριτική σχεδίαση, όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ, εξασφαλίζοντας, ωστόσο, υψηλή ορατότητα.

Επίσης κλασικά διαμορφωμένη με μοντέρνα χαρακτηριστικά, η ανεστραμμένη οθόνη LCD έχει τοποθετηθεί σε μια θέση προς τα εμπρός, για βελτιωμένη ευκρίνεια και ορατότητα.

Το ανανεωμένο XSR700 διαθέτει νέες, βελτιωμένες και μεγαλύτερες δισκόπλακες 298 χλστ., ανανεωμένο μπροστινό πιρούνι και ελαστικά Michelin Road 5. Εκτός από τις ολόμαυρες χειρολαβές και τους μοχλούς, οι διακόπτες έχουν επίσης αναβαθμιστεί τεχνολογικά ώστε να είναι πιο φιλικοί προς τον χρήστη. Έτσι, επιτρέπουν στον αναβάτη να έχει πρόσβαση στην λειτουργία της οθόνης LCD κατά την οδήγηση. Το ψυγείο έχει επίσης αποκτήσει νέα πλαϊνά καλύμματα, για πιο κομψή εμφάνιση συνολικά που επιτρέπει στα φλας να μετακινηθούν από το μπροστινό μέρος.

To νέo XSR700 θα είναι διαθέσιμo στους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha από τον Απρίλιο του 2022.

XSR700 Xtribute

yamaha xsr700 xtribute

Η μοτοσυκλέτα-φόρος τιμής στον θρύλο XT500 κοσμεί τη γκάμα του 2022 σε έναν ξεχωριστό συνδυασμό διαχρονικής ομορφιάς και μοντέρνας τεχνολογίας. Το χαρακτηριστικό λιτό στυλ του γενάρχη των ΧΤ μιμείται το XTribute, με καλύμματα ρεζερβουάρ από ματ αλουμίνιο που συνδυάζονται με λευκούς λασπωτήρες και τις περίφημες χρυσές ζάντες.

Το XTribute είναι εξοπλισμένο με ενισχυμένο τιμόνι που συνεισφέρει στην εμφάνιση Urban Scrambler, διασφαλίζοντας παράλληλα και μια άνετη όρθια θέση οδήγησης, με αυξημένο έλεγχο και ευκολία στους ελιγμούς, ακόμα και σε χαμηλότερες ταχύτητες.

Τόσο για λόγους αισθητικής όσο και πρακτικότητας, οι χυτές ζάντες 10 ακτινών ντύνονται με ελαστικά Pirelli MT-60RS με μοτίβο πέλματος τύπου block.

Για να αναδείξουν τον εμβληματικό χρωματικό συνδυασμό του XTribute, οι σχεδιαστές επέλεξαν να "ντύσουν" με μαύρο χρώμα λεπτομέρειες που τραβούν το μάτι στη βασική έκδοση του XSR700. Από τα προστατευτικά πλαισίου και τα καλύμματα του ψυγείου μέχρι τα στηρίγματα οργάνων, όλες οι λεπτομέρειες είναι μαύρες για να δένουν με το πλαίσιο και τον σκουρόχρωμο κινητήρα CP2. Έτσι η προσοχή εστιάζεται στους λευκούς λασπωτήρες και τα αλουμινένια καλύμματα του ρεζερβουάρ.

TMAX

yamaha tmax

Το TMAX του 2022 παραμένει πιστό στην αρχική ιδέα που έκανε αυτό το επαναστατικό scooter ένα από τα μοντέλα της Yamaha με τις υψηλότερες πωλήσεις. Η ανανεωμένη εμφάνιση του TMAX περιλαμβάνει ένα κοστούμι με πιο μικρές διαστάσεις από ποτέ, νέας σχεδίασης μπροστά με δυναμικά φτερά και γωνιακά ανοίγματα εισαγωγής αέρα, καθώς και πιο λεπτούς διπλούς προβολείς LED με ενσωματωμένα φλας.

Για να αποδώσει φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο που μεταμόρφωσε πλήρως την αγορά, το νέο TMAX θα είναι διαθέσιμο σε χρώμα Extreme Yellow.

Ας δούμε αναλυτικότερα τα βασικά χαρακτηριστικά και αλλαγές του νέου ΤΜΑΧ:

- Συνδεδεμένη έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT 7 ιντσών
- Συνδεσιμότητα με smartphone Bluetooth, Wi-Fi ή της θύρας USB που βρίσκεται στην αδιάβροχη μπροστινή θήκη αποθήκευσης
- Πλοήγηση Garmin Navigation (απαιτεί συμφωνητικό συνδρομητικής υπηρεσίας και δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες. Ορισμένες δυνατότητες πλοήγησης δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες)
- Ελαφριοί Spin Forged τροχοί
- Νέες ρυθμίσεις ανάρτησης και καινούργια ελαστικά Bridgestone
- Πιο sport θέση οδήγησης, με κλίση προς τα εμπρός και το νέο σχήμα τιμονιού
- Ρυθμιζόμενη πλάτη αναβάτη
- Νέος, μικρός, ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας χαμηλού θορύβου
- Σύστημα Ηλεκτρονικού Γκαζιού YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) με αισθητήρα θέσης γκαζιού APSG (Accelerator Position Sensor Grip)
- Συνδυασμός προβολέων και πίσω φωτιστικού σώματος σε σχήμα T με στυλ Supersport
- Κινητήρας 560 κ.εκ. EURO5 υψηλών επιδόσεων
- Ισχύς 35kW, δίπλωμα κατηγορίας A2
- Χαρακτηριστικός ήχος εξάτμισης
- Λειτουργία Smart Key χωρίς κλειδί και διακόπτες ελέγχου νέας σχεδίασης
- Ηλεκτρική τάπα καυσίμου σε στυλ aero

Το νέο TMAX θα είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα – Extreme Yellow, Icon Blue και Sword Grey – και αναμένεται στην Ελλάδα από τον Μάρτιο 2022 προς €13,000.

TMAX Tech MAX

yamaha tmax tech max

Το TMAX Tech MAX έχει τις ίδιες προδιαγραφές με το νέο TMAX για το 2022 και επωφελείται από μια σειρά πρόσθετων τεχνολογικών στοιχείων που επικεντρώνονται στην διασφάλιση μιας ακόμα πιο ποιοτικής εμπειρίας οδήγησης.

Αποκλειστικά βασικά χαρακτηριστικά του TMAX Tech MAX:

- Θερμαινόμενη σέλα με βελτιωμένο έλεγχο της θερμοκρασίας
- Θερμαινόμενα γκριπ
- Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας
- Cruise Control
- Τιμόνι και κεντρικοί διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό φθορισμού
- Ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση
- Εσωτερικό με υλικά υψηλής ποιότητας

Το TMAX Tech MAX θα είναι διαθέσιμο σε 2 χρώματα – Dark Petrol και Power Grey – και αναμένεται στην Ελλάδα από τον Μάρτιο 2022, προς €15,200.

R1 GYTR VR46 Tribute

yamaha r1 vr46

O Valentino Rossi ολοκλήρωσε φέτος μια μεγαλειώδη καριέρα MotoGP, έχοντας κερδίσει τίτλους με τρία εργοστάσια: Aprilia, Honda και Yamaha. Το κεφάλαιο Yamaha πρωταγωνιστεί στην καριέρα του, μιας και πάνω στην Μ1 πέρασε ένα σημαντικό μέρος της καριέρας του και με αυτή την εταιρεία έφτασε ως την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης.

Σε μια καριέρα με διάρκεια 26 ετών ο Ιταλός πρωταθλητής μάζεψε 9 παγκόσμια πρωταθλήματα σε όλες τις κλάσεις, μετρώντας 115 νίκες και 235 βάθρα σε 425 εκκινήσεις.

Φτάνοντας στην πόρτα της εξόδου στη Βαλένθια και τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2021, μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό που ήρθε για να αποχαιρετήσει τον ήρωά του, ο Éric De Seynes, πρόεδρος της Yamaha Motor Europe, παρουσίασε το ξεχωριστό δώρο της Yamaha στον κορυφαίο της αναβάτη.

Η ειδικά επιμελημένη R1 GYTR VR46 Tribute φορά γραφικά από ένα πασίγνωστο φίλο του Rossi, Aldo Drudi, και μια εντυπωσιακή συλλογή από εξαρτήματα που η ίδια η Yamaha περιγράφει ως “την υψηλότερων προδιαγραφών R1 GYTR που έχει φτιαχτεί ποτέ για χρήση track day”.

Από τον κατάλογο GYTR 2022:

- Ηλεκτρονικό γκάζι
- Μονόδρομος συμπλέκτης
- Φλάτζα κεφαλής
- Κιτ ψύξης
- Εισαγωγές αέρα
- Κλιπόν
- Διακόπτες τιμονιού
- Προστατευτικό μπροστινού φρένου
- Ρυθμιζόμενα μαρσπιέ
- Ολόσωμη Akrapovic Factory Line
- Ζάντες Marchesini

Ειδικά εξαρτήματα από την ομάδα WorldSBK:

- Ρεζερβουάρ Factory 22 λίτρων
- Ανθρακονημάτινο υποπλαίσιο
- Αεροδυναμικό βοήθημα κάτω από το ψαλίδι
- Ρυθμιζόμενες τιμονόπλακες (offset από 22.5 ως 27 χιλιοστά)
- Ανθρακονημάτινο φέρινγκ
- ECU REX 140 Marelli
- Καλωδίωση για την ECU
- Κιτ αισθητήρων
- Φίλτρο αέρα προδιαγραφών WorldSBK
- Αμορτισέρ τιμονιού Ohlins
- Πιρούνι Ohlins
- Αμορτισέρ πίσω Ohlins
- Τρόμπα μπροστινού φρένου Brembo
- Δισκόπλακες Brembo
- Μπροστινές δαγκάνες Brembo
- Πίσω δαγκάνα Brembo
- Πίνακας οργάνων Chrome Lite με GPS.

Οι πιθανότητες είναι πως αυτή θα παραμείνει μια και μοναδική R1 φτιαγμένη για αποχαιρετιστήριο δώρο ενός πολύ σημαντικού αναβάτη για τη Yamaha.

R7 GYTR

yamaha r7 gytr

Η Yamaha παρουσίασε μια ειδική έκδοση του R7 με κορυφαία εξαρτήματα GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing), έτοιμη για track-days και αγώνες στην πίστα.

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει αναρτήσεις της Ohlins εμπρός-πίσω (ελατήρια και φυσίγγια μπροστά και πίσω ολόκληρο αμορτισέρ), νέα ECU και νέα πλεξούδα, βελτιωμένα φρένα (διαφορετικά τακάκια και μεταλλικά σωληνάκια), αγωνιστική σέλα, εξάτμιση Akrapovic αυστηρά για χρήση πίστας, GYTR clip-on, κλειστό αγωνιστικό φέρινγκ, νέα ζελατίνα, αγωνιστικά μαρσπιέ, προστατευτικό μανέτας φρένου, αγωνιστική τάπα ρεζερβουάρ, αγωνιστικούς διακόπτες στο τιμόνι, καλύμματα για φώτα, καθρέπτες, και λοιπά για αφαίρεση του εξοπλισμού δρόμου, κ.α.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί ενιαία κύπελλα Yamaha R7 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οπότε καταλαβαίνετε το πεδίο χρήσης του R7 GYTR.

R6 Race / R6 GYTR

yamaha r6 race

H Yamaha διατηρεί το R6 στη γκάμα της και για το 2022, προσφέροντάς το σε δύο εκδόσεις, R6 Race και R6 GYTR, που προορίζονται αποκλειστικά για πίστα, καθώς δεν βγάζουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 599 κ. εκ. διαθέτει ελαφριά σφυρήλατα έμβολα, βαλβίδες τιτανίου, ηλεκτρονική εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake), ηλεκτρονικό γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), μονόδρομο συμπλέκτη, κιβώτιο 6 ταχυτήτων με κοντές σχέσεις και Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων QSS για ανεβάσματα με τέρμα το γκάζι.

Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο αλουμινίου Deltabox συνδυάζεται με υποπλαίσιο μαγνησίου και αλουμινένιο ρεζερβουάρ καυσίμου, αλλά και με ένα ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB 43 χλστ. και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB. Οι ακτινικές δαγκάνες των φρένων μπροστά δαγκώνουν δίσκους 320 χλστ..

Η R6 Race θα είναι διαθέσιμη στο χρώμα Tech Black με χρυσό πιρούνι, ενώ θα παρέχεται σε ειδική έκδοση έτοιμη για πίστα, χωρίς τα μη απαραίτητα αξεσουάρ για τον δρόμο, όπως τον προβολέα, τα φώτα θέσης, τους καθρέφτες, την κόρνα, τη βάση πινακίδας κυκλοφορίας, τη σέλα συνεπιβάτη και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Οι παραδόσεις στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2022. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το Δίκτυο της Yamaha στη χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.

yamaha r6 gytr 

Η νέα R6 GYTR έρχεται πλήρως εξοπλισμένη με μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Ανταλλακτικών Απόδοσης GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά από τα καταστήματα GYTR PRO SHOP.

Τεχνικά χαρακτηριστικά R6 GYTR:

Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
Σετ ECU GYTR
Σετ καλωδίωσης GYTR
Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
Σετ σφράγισης AIS GYTR
Εξομοιωτής ABS GYTR
Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
Μαξιλάρι σέλας GYTR
Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού
Διπλό σταντ πίσω τροχού

R-Series World GP 60th Anniversary

yamaha r series anniversary

Από το 1961 που έτρεξε για πρώτη φορά μια Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix ως σήμερα μεσολάβησαν έξι δεκαετίες γεμάτες ιστορικές επιτυχίες.

Στην πορεία αυτή, το 1964 το αγωνιστικό τμήμα της Yamaha σχεδίασε τη μοτοσυκλέτα του Phil Read σε λευκό χρώμα με κόκκινη λωρίδα, δημιουργώντας ένα σχέδιο που σήμερα είναι γνωστό ως Speedblock και το οποίο έγινε συνώνυμο των εργοστασιακών Yamaha για πάνω από δύο δεκαετίες, ως την εποχή των Wayne Rainey και Eddie Lawson.

Φέτος, καθώς ο Fabio Quartararo της χάρισε άλλον έναν τίτλο στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, η Yamaha γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών αδιάλειπτης παρουσίας στα Grand Prix με μια επετειακή σειρά World GP 60th Anniversary για τα μοντέλα της σειράς R – R1, R7, R3 και R125.

Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ο κοκκινόλευκη Speedblock εμφάνιση, η οποία συνδυάζεται με κόκκινο μπροστινό φτερό, κίτρινο number plate και χρυσές ζάντες, ενώ θα δηλώνει τη μοναδικότητά της με μια πλακέτα 60th Anniversary σε κάθε μοτοσυκλέτα.

R1 Toprak Razgatlıoglu World Championship Replica

yamaha yzf r1 toprak

Οι Yamaha Motor Europe και Crescent Yamaha, η έδρα της Pata Yamaha με την Brixx WorldSBK team παρουσιάζουν την Limited Edition Toprak Razgatlıoglu Yamaha R1 World Championship Replica, γιορτάζοντας το “τριπλό στέμμα” (τίτλος αναβατών, ομάδων και κατασκευαστών) στο WorldSBK 2021.

Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί μόλις σε 21 κομμάτια, ενώ όλες θα κατασκευαστούν στο PRO SHOP της Crescent Racing.

Μιλάμε για την υπέρτατη “track-ready” WorldSBK replica R1, με 205 hp στον πίσω τροχό, ανεβασμένη κατά 20 hp σε σύγκριση με μια στάνταρ R1, με γραμμική απόδοση ροπής μέσω της εξάτμισης της Akrapovic προδιαγραφών WorldSBK, αλλά και χάρη στην GYTR αγωνιστική ECU.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται κάτω από τα 175 κιλά με λάδια, υγρά και γεμάτο ρεζερβουάρ, γεγονός που την κάνει ελαφρύτερη από τη στάνταρ έκδοση κατά… 26 κιλά!

Πέρα όμως από τους +20 hp και τα -26 κιλά, το κτήνος της Yamaha έρχεται με κορυφαίες αναρτήσεις από την Ohlins, τιμονόπλακα προδιαγραφών WorldSBK, και σφυρήλατους τροχούς Marchesini για ακόμα πιο κοφτερό κράτημα.

Στα φρένα βρίσκουμε ένα αγωνιστικό σύστημα της Brembo, και τελειώνουμε με βαφή στα πρότυπα της αγωνιστικής R1 του Toprak!

Σημειώστε πως όλες οι Toprak Replica Limited Edition R1 θα έχουν και τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

- Πλάκα αρίθμησης και υπογραφή του τεχνικού που συναρμολόγησε τη μοτοσυκλέτας
- Πιστοποιητικό γνησιότητας με υπογραφές των Razgatlioglu και του υπεύθυνου της ομάδας, Paul Denning
- VIP πάσα φιλοξενίας για 2 άτομα σε έναν αγώνα WorldSBK 2022, με τη δυνατότητα να μιλήσουν με τον Toprak
- Σετάρισμα της μοτοσυκλέτας και μαθήματα one-on-one με τους θρυλικούς αγωνιζόμενους James Hillier ή Niall Machenzie (σε αγγλική πίστα, αλλά μπορεί να κανονιστεί ανάλογο event και εκτός Βρετανίας)
- Υπογεγραμμένο τμήμα από τον τεχνικό εξοπλισμό WorldSBK 2021 του Toprak.

Η τιμή της κάθε ρέπλικας R1 βρίσκεται στα €46,318.

Ténéré 700

yamaha tenere700

Το 2019 η Yamaha παρουσίασε μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες μοτοσυκλέτες στον χώρο των adventure, βασισμένη στον εξαιρετικά επιτυχημένο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα CP2 689 κ.εκ. Έχοντας δημιουργηθεί ως μια ελαφρύτερη μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτα με πραγματικές δυνατότητες εκτός δρόμου και σε προσιτή τιμή, η Ténéré 700 έγινε αμέσως επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πωλήσεις περίπου 20.000 μονάδων τον χρόνο.

Αυτό το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο συνεχίζει την πορεία του και το 2022 με μια σειρά νέων χρωμάτων. Το Icon Blue είναι ένα δυναμικό νέο χρώμα εμπνευσμένο από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας, που διαθέτει μπλε εξωτερικές επιφάνειες και μπλε ζάντες. Το Midnight Black διαθέτει μια πιο συγκρατημένη και διαλλακτική εμφάνιση, διαθέτωντας μαύρο πλαίσιο με μαύρες ζάντες.

Ténéré 700 Rally Edition

yamaha tenere700 rally

Εξοπλισμένη με μια σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της Yamaha, όπως slip-on τελικό Akrapovic, πίσω ποδιά προστασίας υψηλής αντοχής, φλας LED, κάλυμμα αλυσίδας, προστατευτικό ψυγείου και μαξιλαράκια γονάτων, η Ténéré 700 Rally Edition διαθέτει την αποκλειστικότητα στον βασικό εξοπλισμό της.

Για το 2022, αυτό το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στο νέο χρώμα Heritage White με λευκή εξωτερική εμφάνιση με τα διάσημα γραφικά speed block σε κόκκινο χρώμα της Yamaha, αλλά και με μια κόκκινη/μαύρη σέλα και με ζάντες σε χρυσαφί χρωματισμό.

Γκάμα MT

yamaha mt07

Με συνολικά 7 μοντέλα κυβισμού από 125 έως 1000 κ.εκ., η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά MT της Yamaha προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μοτοσυκλετών Hyper Naked, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται ορισμένα από τα best seller μοντέλα της Yamaha, όπως τα εξαιρετικά δημοφιλή MT-07 και MT-09, τα οποία βρίσκονται σταθερά στην κορυφή (ή πολύ κοντά σε αυτή) των πωλήσεων από τότε που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Για το 2022 κάθε MT της σειράς, εκτός από τα μοντέλα SP, θα είναι διαθέσιμο στο νέο χρώμα Cyan Storm, με φινίρισμα καθαρού Cyan στις ζάντες και πινελιές Cyan και φωτεινού κόκκινου στην ουρά και τους αεραγωγούς του γκριζομαύρου πλαισίου.

MT-09 / MT-09 SP 35 kW

yamaha mt09 35kw

Μετά την πλήρη ανασχεδίαση για το 2021 που περιλάμβανε την εισαγωγή ενός νέου κινητήρα CP3 890 κ.εκ. και ελαφρύτερο και πιο μικρό πλαίσιο, η διαχρονικά δημοφιλής MT-09 και το μοντέλο κορυφαίων προδιαγραφών MT-09 SP θα διατίθενται πλέον σε νέα έκδοση 35 kW (47 hp) για το 2022.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην ιστορία του μοντέλου, καθώς διευρύνει το αγοραστικό κοινό των δύο τροχών, προσφέροντας σε κάθε αναβάτη με δίπλωμα κατηγορίας A2 την ευκαιρία να απολαύσει μία από τις πιο συναρπαστικές και κομψές μοτοσυκλέτες σε αυτήν τη σημαντική κατηγορία. Η μοναδική τεχνική αλλαγή είναι η εγκατάσταση μιας νέας ECU που περιορίζει τη μέγιστη ισχύ στα 35 kW.

Με αυτόν τον τρόπο, οι MT-09 και MT-09 SP θα αποτελούν πλέον εξαιρετικά ελκυστικές επιλογές για νεαρούς ή λιγότερο έμπειρους αναβάτες. Με τον κινητήρα crossplane να παρέχει γραμμική απόδοση ροπής, η MT-09 35kW είναι ένα μοντέλο εντυπωσιακά υψηλής απόδοσης με δυναμική επιτάχυνση από τις χαμηλές στροφές σε κάθε σχέση. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο συναρπαστικά μοντέλα στην κατηγορία διπλώματος A2.

Μόλις ο αναβάτης αποκτήσει πλήρες δίπλωμα A, έχει την επιλογή να μετατρέψει τη μοτοσυκλέτα του με τους υπάρχοντες περιορισμούς σε έκδοση 70 kW (94 hp), με τη βοήθεια που θα λάβει από έναν Επίσημο Συνεργάτη της Yamaha.

MT-03

yamaha mt03

Κατασκευασμένη με το καθαρό DNA των MT και με δικύλινδρο κινητήρα 321 κ.εκ. υψηλής ροπής, η MT-03 είναι μια ιδανική μοτοσυκλέτα για αναβάτες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα από την κατηγορία των 125 κ.εκ.

Εκτός από την ωραία εμφάνιση, οι εντυπωσιακές προδιαγραφές της περιλαμβάνουν ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι διαμέτρου 37 χλστ., διπλά φώτα θέσης και κεντρικό προβολέα LED, καθώς και κομψά όργανα LCD.

Για το 2022, η MT-03 διαθέτει ανανεωμένο κινητήρα που συμμορφώνεται πλέον απόλυτα με τις προδιαγραφές EU5.

XMAX 300 / 125 / Tech MAX

yamaha xmax300 tech max

Κάθε μοντέλο XMAX προσφέρει μια νέα χρωματική επιλογή για το 2022. Τα XMAX 300 και XMAX 125 θα είναι διαθέσιμα σε νέο χρώμα Icon Blue, ενώ τα μοντέλα XMAX 300 και 125 Tech MAX θα διατίθενται σε νέο χρώμα Dark Petrol.

Πρόσθετα βασικά χαρακτηριστικά του XMAX 300 Tech MAX / XMAX 125 Tech MAX:

- Ειδική διπλή σέλα από ποιοτικά υλικά με υψηλού επιπέδου ραφές
- Δερμάτινες εσωτερικές επενδύσεις ασορτί με την σέλα
- Μαρσπιέ από αλουμίνιο
- Ειδικό εσωτερικό φινίρισμα
- Sport σχεδίαση MAX με αποκλειστικά χαρακτηριστικά Tech MAX
- Αποκλειστικά χρώματα: Dark Petrol (νέο), Power Grey

Tricity 300

yamaha tricity300

Δεν υπάρχουν τεχνικές ή άλλες στο μοντέλο του 2022 παρά μόνο δύο νέα χρώματα, Petrol Blue και Sand Grey, τα οποία συνοδεύονται από το προϋπάρχον Gunmetal Grey.

NMAX 125 / 155

yamaha nmax

To oικονομικό Α1 σκούτερ της Yamaha με τον προηγμένο κινητήρα Blue Core με σύστημα Start & Stop και προδιαγραφές EURO5 δεν αλλάζει για το 2022.

Αμφότερες οι εκδόσεις 155 και 125 κυβικών εκατοστών θα έχουν για το 2022 ένα νέο λευκό χρώμα, Milky White, ενώ διατηρούνται τα Phantom Blue και Power Grey.

R15 / R15M

yamaha r15 r15m

Η Yamaha παρουσίασε τα ανανεωμένα σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά R15 και R15M (ναι, όπως R1M) του 2022 στην Ινδία, ενώ αναμένουμε να δούμε τις δύο μοτοσυκλέτες και στην Ευρώπη σύντομα, στα 125 κυβικά εκατοστά.

Στην εμφάνιση ξεχωρίζουν φυσικά από τον στρογγυλό κεντρικά τοποθετημένο προβολέα, στο στιλ της R7, κάτι που αναμένουμε να δούμε να περνά και στο R1.

Πρόκειται για την 4η γενιά του R15 / R125, με τη μοτοσυκλέτα να αποκτά για το 2022 και μια special έκδοση, την R15M / R125M, θυμίζοντας μας την κορυφαία Superbike YZF-R1M.

Ο υγρόψυκτος και ψεκαστός κινητήρας διαθέτει 4 βαλβίδες και έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής αλλά και σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA, για μια απόδοση 18.1 hp / 10.000 rpm και 1,4 kgm / 7.500 rpm.

Οι δύο νέες μοτοσυκλέτες ανεβάζουν για μία φορά ακόμη τον πήχυ της κατηγορίας όσον αφορά στα gadget και τα ηλεκτρονικά, καθώς διαθέτουν ακόμα και… Traction Control στον στάνταρ εξοπλισμό αλλά και… Quickshifter στις πιο ακριβές εκδόσεις!

Ο συμπλέκτης είναι περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ενώ το VVA γεμίζει την κλίμακα των στροφών με δύναμη, τόσο χαμηλά όσο και ψηλά.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανάποδο πιρούνι 37 mm μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 282 mm με συμβατική (περίεργο που δεν την έκαναν ακτινική) δαγκάνα, κι έναν ακόμα δίσκο 220 mm πίσω, με τις μοτοσυκλέτες να διαθέτουν δικάναλο ABS.

Τα ελαστικά έχουν διαστάσεις 100/80-17 και 140/70-17, το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 815 mm και το μεταξόνιο στα 1.325 mm, το ρεζερβουάρ χωράει 11 λίτρα καυσίμου, και το γεμάτο βάρος είναι 142 κιλά.

Στα όργανα βρίσκουμε μια LCD ψηφιακή οθόνη με τεράστιο όγκο πληροφορίας (και με χρονόμετρο για την πίστα) αλλά και με συνδεσιμότητα που παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας, διαδικτύου, συντήρησης, εντοπισμό μοτοσυκλέτας, κ.α., αλλά ακόμα δεν παρέχουν turn-by-turn πλοήγηση -κάτι που αφήνει ανοιχτό για το μέλλον η Yamaha.

Τα δύο μοτοσυκλετάκια έχουν και δύο Riding Modes, Street και Track, που αν καταλάβαμε καλά δεν αλλάζουν τα χαρακτηριστικά απόδοσης αλλά τις πληροφορίες των οργάνων, ανάλογα με τη χρήση - δρόμος ή πίστα.

Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ R15 και R15M αυτές είναι κυρίως αισθητικές, αν και το R15M έρχεται και με το shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, κάτι που όμως συμβαίνει και με το R15 στο χρώμα Racing Blue.

YZ125

yamaha yz125 

H Yamaha παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο YZ125 για το 2022, μερ πλήρως ανασχεδιασμένο κινητήρα υψηλότερης απόδοσης και εξίσου αναβαθμισμένο και λεπτότερο πλαίσιο.

Οι μηχανικοί της δημιούργησαν τον πιο ισχυρό κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε YZ125 παραγωγής, αναπτύσσοντας σημαντικά υψηλότερη ισχύ στην περιοχή των μεσαίων έως υψηλών στροφών από τον προκάτοχό του.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του νέου YZ125 είναι τα εξής:

Ολοκαίνουργιος κινητήρας 125 κ.εκ. υψηλότερων επιδόσεων
Μεγαλύτερη ισχύς στις μεσαίες και υψηλές στροφές, με βελτιωμένη πρακτικότητα
Αυξημένη μέγιστη ισχύς
Νέο καρμπυρατέρ Keihin με TPS και ψεκασμό αέρα
Ανασχεδιασμένο YPVS
Αναδιαμορφωμένη εξάτμιση και κοντύτερος σιγαστήρας
Νέα εισαγωγή αέρα υψηλής απόδοσης
Πιο ανθεκτικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, τροποποιημένες σχέσεις και αναβαθμισμένος συμπλέκτης
Βελτιωμένη αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων
Ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου
Ανασχεδιασμένο υποπλαίσιο
Νέο λεπτότερο πλαίσιο – 36 mm πιο στενό ανάμεσα στα γόνατα
Φτερά και πλευρικά καπάκια νέας σχεδίασης
Βελτιωμένη εργονομία με νέο ρεζερβουάρ καυσίμου και πιο επίπεδη σέλα
Σύστημα πέδησης υψηλότερης απόδοσης
Βέλτιστη στην κατηγορία ανάρτηση KYB με ανασχεδιασμένες ρυθμίσεις χαμηλής ταχύτητας
Νέο χρώμα Icon Blue δύο αποχρώσεων και γραφικά ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας
Επίσης διαθέσιμο στο εργοστασιακό χρώμα Monster Black.

YZ250

yamaha yz250lc

Η αυθεντική δίχρονη ΥΖ250 ήταν η μοτοσυκλέτα που χάρισε στην Yamaha το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Håkan Andersson, το 1973 – τον πρώτο μεταξύ πολλών τίτλων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM και AMA Supercross στα 250 κ.εκ. που κατακτήθηκαν από αυτή την εικονική μοτοσυκλέτα motocross κατά τη διάρκεια των επόμενων λίγων δεκαετιών από μερικούς από τους σπουδαιότερους αναβάτες του αθλήματος.

Για το 2022, η εξέλιξη αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης μοτοσυκλέτας motocross συνεχίζεται και η νέα YZ250 διαθέτει το ολοκαίνουργιο εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο που ομορφαίνει το προφίλ της και την καθιστά τη μοτοσυκλέτα με την πιο δυναμική εμφάνιση στην πίστα.

Το νέο ρεζερβουάρ και τα περιβλήματα του ψυγείου είναι σε ακόμα μικρότερες διαστάσεις ανάμεσα στα γόνατα του αναβάτη, για αυξημένη δυνατότητα μετακίνησης του αναβάτη κατά τη μετατόπιση του βάρους και την κίνηση σε στροφές – ενώ το πλαίσιο μικρών διαστάσεων δημιουργεί επίσης μια αίσθηση χαμηλού βάρους και ευελιξίας που ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα.

Εκτός από το μικρότερο πλάτος πλαισίου, η YZ250 2022 διαθέτει ανασχεδιασμένη σέλα με πιο επίπεδη άνω επιφάνεια που βελτιώνει την εργονομία της μοτοσυκλέτας και κάνει ευκολότερη και γρηγορότερη τη μετατόπιση του βάρους μπροστά/πίσω.

Ένα ισχυρό νέο σύστημα πέδησης προσφέρει αυξημένη απόδοση και αίσθηση, ενώ οι αναρτήσεις – ανεστραμμένο KYB 48 mm και KYB Monocross με μοχλικό – έχουν τροποποιημένες εργοστασιακές ρυθμίσεις για ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά απόσβεσης σε χαμηλές ταχύτητες.

Το χρώμα του 2022 βασίζεται σε δύο αποχρώσεις Icon Blue και ανθεκτικά γραφικά που είναι ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας και έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες χρήσης των motocross.

YZ250 / ΥΖ125 Monster Energy Yamaha Racing Edition

yamaha yz250lc monster

Το 2022, η Yamaha θα θέσει σε κυκλοφορία δυο αποκλειστικές νέες αγωνιστικές εκδόσεις YZ250 και ΥΖ125 Monster Energy Yamaha Racing Edition. Με φινίρισμα σε χρώμα Monster Black και εργοστασιακά αντίγραφα γραφικών, κάνουν αυτήν τη θρυλική οικογένεια δίχρονων motocross ακόμα πιο ελκυστική στην πίστα και στο paddock.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτό το αποκλειστικό πακέτο χρωμάτων και γραφικών προσφέρεται στην YZ250 και είναι εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες των εργοστασιακών ομάδων Monster Energy Yamaha MXGP και MX2.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των εκδόσεων YZ250 και YZ125 Monster Energy Yamaha Racing Edition με τις “απλές” ΥΖ 250/125 είναι ίδιες.

YZ450F / YZ250F

yamaha yz250f
Οι αναβάτες των εργοστασιακών Monster Energy Yamaha MXGP και MX2 έδειξαν ξεκάθαρα τις δυνατότητες των YZ450F και YZ250F σημειώνοντας σειρά από νίκες σε δύσκολους αγώνες το 2020, που τους εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση συνολικά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MXGP και MX2, καθώς επίσης και τον Τίτλο Κατασκευαστών στην κατηγορία MX2.

Για το 2022, αυτές οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες υψηλής τεχνολογίας αιχμής συνεχίζουν με μια σειρά τεχνικών αλλαγών που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν τις νικηφόρες δυνατότητές τους.

Και τα δύο μοντέλα είναι πιο ελαφριά και διαθέτουν τροποποιημένες ρυθμίσεις ανάρτησης καθώς επίσης και ένα νέο πίσω γρανάζι με χρυσή αλυσίδα, και ζάντες DID. Ο πίσω τροχός της YZ250F διαθέτει ζάντα 2,15 μεγαλύτερου πλάτους και ελαστικό 110/90, καθώς επίσης και ελαφρύτερο κέντρο και τροποποιημένο μοτίβο ακτίνων.

Επίσης, με την εφαρμογή Power Tuner της Yamaha στις YZ450F και YZ250F, οι αναβάτες και οι τεχνικοί τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν άμεσες αλλαγές στη συμπεριφορά του κινητήρα μέσω κινητού τηλεφώνου – για να ρυθμίζουν γρήγορα και εύκολα τη μοτοσυκλέτα τους ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικές πίστες και μεταβαλλόμενες συνθήκες επιφάνειας.

Ο συνδυασμός χρωμάτων Icon Blue των YZ450F και YZ250F διαθέτει νέο πλαίσιο σε δύο αποχρώσεις του μπλε, καθώς επίσης και νέα γραφικά ενσωματωμένα στα πλαστικά. Η Yamaha θα συνεχίσει επίσης να προσφέρει και τα δύο μοντέλα στην αγωνιστική έκδοση Monster Energy Yamaha Racing Edition με πλαίσιο Monster Black και εργοστασιακά γραφικά στυλ ομάδας.

WR250F

yamaha wr250f

Το 2022 έφερε σημαντική αναβάθμιση του κινητήρα και του πλαισίου στο WR250F, βασισμένη στην προηγμένη τεχνολογία της μοτοσυκλέτας που κυριάρχησε στην κατηγορία motocross 250 κ.εκ. Το 2021. Το YZ250F έχει κερδίσει τους τίτλους 2021 East και West AMA 250 Supercross, ενώ έχει καταφέρει έναν εντυπωσιακό αριθμό νικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2, καθώς και στο Εθνικό Πρωτάθλημα AMA 250MX.

Με βάση την τεχνογνωσία αυτή και οπλισμένο με έναν πιο ισχυρό κινητήρα σε όλο το εύρος στροφών, μαζί με το πλαίσιο με επανασχεδιασμένο προφίλ ακαμψίας και ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης, το νέο WR250F θέλει να πετύχει σε κάθε επίπεδο.

Νέα χαρακτηριστικά του WR250F:

Νέα κυλινδροκεφαλή τύπου YZ250F
Νέος εκκεντροφόρος εξαγωγής με προδιαγραφές YZ250F
Νέα θυρίδα εισαγωγής σχήματος YZ250F
Νέες αρθρώσεις εισαγωγής τύπου YZ250F
Βελτιωμένη σχεδίαση εντατήρα καδένας εκκεντροφόρου
Ανασχεδιασμένο σύστημα εξισορρόπησης κινητήρα
Νέο έκκεντρο αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων
Νέο πλαίσιο Deltabox από χυτό αλουμίνιο CF
Νέα στηρίγματα κινητήρα με επίπεδα ακαμψίας ειδικά για WR
Πιρούνι KYB ανασχεδιασμένες ρυθμίσεις απόσβεσης
Νέα άνω τιμονόπλακα με ανασχεδιασμένες βάσεις τιμονιού
Νέα μαρσπιέ, τιμόνι και μπροστινός άξονας τύπου YZ250F
Νέος μετρητής πολλαπλών λειτουργιών
Ισχυρότερο στήριγμα οδηγού αλυσίδας
Νέος μπροστινός δίσκος 270 mm με 16% μεγαλύτερη επιφάνεια
Νέα πιο άκαμπτη δαγκάνα μπροστινού φρένου με μεγαλύτερα έμβολα
Νέα τακάκια μπροστινών φρένων που δίνουν 25% μεγαλύτερη περιοχή επαφής με το δισκόφρενο
Νέο προστατευτικό θερμότητας στην εξάτμιση
Νέο δυνατότερο στήριγμα σιγαστήρα

Η γνωστή βάση και εξοπλισμός του WR250F:

Υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας DOHC 250 κ.εκ.
Ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή με άνοιγμα εισαγωγής στραμμένο προς τα εμπρός
Εφαρμογή Power Tuner της Yamaha για ρύθμιση κινητήρα μέσω smartphone
Ηλεκτρική μίζα
Ανεμιστήρας ψυγείου
Εξαιρετική συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας για ελαφρύ χειρισμό
Κιβώτιο 6 ταχυτήτων ευρείας κλιμάκωσης ειδικά σχεδιασμένο για enduro
Συμπλέκτης με ανάλαφρη αίσθηση με διάταξη ταχείας ρύθμισης
Μικρό και ελαφρύ πλαίσιο Deltabox από αλουμίνιο
Ρυθμιζόμενο τιμόνι 4 θέσεων με λαστιχένια βάση
Διακόπτης χαρτογράφησης του κινητήρα στο τιμόνι, δύο λειτουργιών
Ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων
Ελαφριά ποδιά ρητίνης
Πλαίσιο σε χρώμα Icon Blue
Μπλε ζάντες
Γραφικά ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας
Επίπεδη και λεπτή σέλα
Αλυσίδα O-ring
Πλαϊνός ορθοστάτης αλουμινίου

WR450F

yamaha wr450f

Πλήρως ανασχεδιασμένο για την σεζόν 2021, το WR450F δεν συνοδεύεται από αλλαγές για το 2022, πλην των γραφικών του.

Χαρακτηριστικά:

Υγρόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας DOHC 450 κ.εκ.
Ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή με άνοιγμα εισαγωγής στραμμένο προς τα εμπρός
Εφαρμογή Power Tuner της Yamaha για ρύθμιση κινητήρα μέσω smartphone
Μικρού μεγέθους πίνακας οργάνων με ένδειξη κατανάλωσης καυσίμου
Ηλεκτρική μίζα
Ψυγείος με ανεμιστήρα
Εξαιρετική συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας για ελαφρύ χειρισμό
Κιβώτιο 5 ταχυτήτων ευρείας κλιμάκωσης ειδικά σχεδιασμένο για enduro
Ανθεκτικός συμπλέκτης που αντέχει στην θερμότητα με διάταξη ταχείας ρύθμισης
Μικρό και ελαφρύ πλαίσιο Deltabox από αλουμίνιο
Πιρούνι KYB με μηχανισμό απόσβεσης ευαίσθητο στην ταχύτητα
Πίσω αμορτισέρ ΚΥΒ με μοχλικό
Ρυθμιζόμενο τιμόνι 4 θέσεων με λαστιχένια βάση
Διακόπτης χαρτογράφησης του κινητήρα στο τιμόνι, δύο λειτουργιών
Ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων
Ελαφριά ποδιά ρητίνης
Πλαίσιο σε χρώμα Icon Blue
Μπλε ζάντες
Γραφικά ενσωματωμένα στα πλαστικά της μοτοσυκλέτας
Επίπεδη και λεπτή σέλα
Αλυσίδα O-ring
Πλαϊνός ορθοστάτης αλουμινίου

TT-R 50 / 110 / 125

yamaha ttr

Η εισαγωγή στην οδήγηση εκτός δρόμου περνά από τη μπλε σχολή της Yamaha και τη φαμίλια των τετράχρονων TT-R με κυβισμούς 50, 110 και 125 κυβικά εκατοστά, σε τρία μεγέθη για τις ανάλογες ηλικίες.

To μεγαλύτερο μοντέλο αυτής της σειράς, TT-R125, είναι ιδανικό για να μάθουν πάνω του τόσο τα μεγάλα παιδιά, όσο και οι γονείς τους. Αξιόπιστος και απλός στη συντήρησή του μονοκύλινδρος αερόψυκτος κινητήρας, με 5τάχυτο κιβώτιο φτιάχνει το ιδανικό playbike όλης της οικογένειας.

Διαθέτει δισκόφρενο μπροστά, τροχούς 19 και 16 ιντσών και φέτος μας έρχεται βαμμένο στο Icon Blue χρώμα του 2022.

To TT-R110 κινείται από ένα τετράχρονο μοτεράκι με μίζα και 4τάχυτη ημιαυτόματη μετάδοση (όπως τα παπιά), συνιστώντας μια ιδανική πρόταση για να γνωρίσουν τη χωμάτινη οδήγηση παιδιά που είτε ξεκινούν τώρα την ενασχόλησή τους με τη μοτοσυκλέτα ή προάγονται από τα 50άρια μοντέλα.

Το TT-R110 οδεύει στο 2022 με το νέο οικογενειακό μπλε χρώμα Icon Blue.

Ο βενιαμίν της φαμίλιας, TT-R50, ξεχωρίζει από το μικρό του μέγεθος για ανάλογα μικρές ηλικίες, εκκίνηση με μίζα, 3τάχυτη ημιαυτόματη μετάδοση και προσφέρεται για τις πρώτες εμπειρίες του παιδιού με μια off-road μοτοσυκλέτα με ταχύτητες.

Και αυτό ανανεώνεται φέτος με το Icon Blue χρώμα και γραφικά που ενοποιεί αισθητικά τη γκάμα εκτός δρόμου μοτοσυκλετών της Yamaha.

PW50

yamaha pw50

Με μια καριέρα που ξεπερνά τα 40 χρόνια, το μικρό 50άρι δίχρονο αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο εκκίνησης για μικρούς επίδοξους μοτοσυκλετιστές. Εξοπλισμένο με αυτόματη μετάδοση και άξονα για ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, το PW50 έχει πουλήσει πάνω από 380,000 κομμάτια σε περισσότερες από 150 χώρες, όντας το δημοφιλέστερο παιδικό μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha.

Ο “Μικρός Γίγαντας” ανανεώνεται για το 2022 με τον μπλε χρωματισμό Icon Blue και φρέσκα γραφικά, ακολουθώντας την εμφάνιση της οικογένειας ΥΖ.

Παράλληλα, με το “Little Champ Pack” (Πακέτο του Μικρού Πρωταθλητή) – που περιέχει βοηθητικές ρόδες, αγωνιστικής εμφάνισης κάλυμμα σέλας, κιτ αυτοκόλλητα Little Champ και Yamaha Racing – οι μικροί αναβάτες θα απολαμβάνουν και εργοστασιακή εμφάνιση στην πρώτη τους μοτοσυκλέτα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 12:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon