.
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 16:49

Αφιέρωμα: Michelin Power Slick 2 - Για απαιτητικούς λάτρεις της πίστας

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών των Superbikes του 2020 από το BIKEIT στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, η Michelin εφοδίασε και τις 3 μοτοσυκλέτες του test με τα κορυφαία slick ελαστικά πίστας Power Slick 2, με τα οποία ο Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Superbike του HSBK 2019 έφερε χρόνους που έκαναν τους πάντες να παραμιλούν!

Η γαλλική εταιρεία ως γνωστόν προμηθεύει τη μεγάλη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP με slick και βρόχινα ελαστικά, και μέσω της αγωνιστικής της ενασχόλησης σε κορυφαίο επίπεδο εξελίσσει σε ανάλογα κορυφαίο βαθμό και την γκάμα ελαστικών της για δρόμο και πίστας.michelin power slick 2 33

Το 2020, η γκάμα των Sport ελαστικών για Street μοτοσυκλέτες της Michelin αποτελείται από τα εξής ελαστικά:

  • Power 5 - Σχεδιασμένα για sport / sport-touring επιδόσεις κυρίως στον δρόμο
  • Power GP - Για sport χήση μοιρασμένη σε δρόμο και track-days
  • Power Cup Evo - Για μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Supersport 300, για δρόμο και track-day
  • Power Cup 2 - Για χρήση δρόμου, αλλά και πίστας, κυρίως για track-day
  • Power Slick 2 - Για χρήση πίστας (δεν είναι νόμιμα για δρόμο, καθώς δεν διαθέτουν χάραξη)

michelin power slick 2 30

Τα Power Slick 2 είναι τα κορυφαία ελαστικά πίστας με στόχο κυρίως τα Track Day, αλλά και για αγώνα, ενώ πιο πάνω υπάρχουν τα εξής αποκλειστικά αγωνιστικά ελαστικά:

  • Power Rain - Βρόχινα ελαστικά πίστας για αγώνες και track day
  • Power Performance 24 - Για αγώνες Endurance
  • Power Performance Cup - Για αγώνες 600 κ.εκ.
  • Power Performance Slick - Για αγώνες 1.000 κ.εκ. και 600 κ.εκ.

michelin power slick 2 01

Στη διάθεση μας λοιπόν είχαμε τα κορυφαία ελαστικά πίστας για διπλή χρήση (track-day και αγώνες), ελαστικά που μας συντρόφευσαν ιδανικά για 2 μέρες σκληρής χρήσης στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, με ολοήμερη οδήγηση από 5 αναβάτες!

Ας δούμε τι λέει η Michelin για τα Power Slick 2:

Μέγιστη πρόσφυση για καλύτερα γυρολόγια

Η χρήση της τεχνολογίας Dual Compound Technology + (2CT+) στο πίσω και της τεχνολογίας Dual Compound Technology (2CT) στο μπροστά προσφέρουν μέγιστη πρόσφυση στην ευθεία, σταθερότητα και πολύ καλές επιδόσεις υπό κλίση μέσα στη στροφή.

Επιδόσεις από τον πρώτο γύρο
Η τεχνολογία Synthetic Component Technology (SCT) προσφέρει πολύ γρήγορο ζέσταμα, πράγμα που δεν κάνει απαραίτητες τις ηλεκτρικές κουβέρτες προθέρμανσης.

Επιδόσεις που διαρκούν
Σταθερά εξαιρετικές επιδόσεις με μεγάλη διάρκεια, χάρη στα μείγματα γόμας carbon black στο πέλμα του ελαστικού.

Ταχύτατα τόσο για επίτευξη του απόλυτου χρόνου σε έναν γύρο, όσο και για track-day sessions, ζεσταίνονται γρήγορα και χάρη στο γρήγορο ζέσταμα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κουβέρτες."

michelin power slick 2 19

Οι διαστάσεις που κυκλοφορούν είναι οι εξής:

Μπροστά:120/70 ZR 17
Πίσω:190/55 ZR 17, 200/55 ZR 17”

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως τα Michelin Power Slick 2 είναι ελαστικά 100% για χρήση πίστας, καθώς λόγω της έλλειψης χάραξης δεν είναι νόμιμα για κυκλοφορία στον δρόμο, και απευθύνονται καθαρά στους λάτρεις των track-days.

michelin power slick 2 01

Aprilia RSV4 1100 Factory, Ducati Panigale V4, Yamaha YZF-R1M. Τρεις ονειρικές μοτοσυκλέτες, τρία κορυφαία Superbike όπλα έδωσαν το παρών στην πίστα των Σερρών, για χάρη του ΒΙΚΕΙΤ, με την Michelin να μας προμηθεύει με τα κορυφαία Slick ελαστικά για χρήση Track-Day, ώστε να μπορέσουμε με τη βοήθεια του Σωτήρη Μπεγνή να εξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τη σοδειά Superbike του 2020.

Οι χρόνοι του Σωτήρη με τις 3 μοτοσυκλέτες κυμάνθηκαν κοντά ο ένας με τον άλλο, ενώ ο Πρωταθλητής Ελλάδας έφτασε να σημειώσει το απίστευτο 1.22.998 με το Aprilia, χρόνο για τον οποίο ευθύνονται και τα τρομερά Michelin Power Slick 2, τα κορυφαία ελαστικά για χρήση Track Day, με πρόσφυση που τα κάνει κατάλληλα ακόμα και για αγώνα!

michelin power slick 2 14

Κατά τη διάρκεια των τεστ μας, τα ελαστικά βόλεψαν και τις 3 μοτοσυκλέτες, και τους 5 διαφορετικούς αναβάτες. Παρείχαν ανεπανάληπτη πρόσφυση, κορυφαία σταθερότητα στο φρενάρισμα από τα 260 χλμ/ώρα, δυνατότητα φρεναρίσματος και αλλαγής κλίσης μέσα στην στροφή δίχως να επηρεάζεται η σταθερότητα, και μοναδική πληροφόρηση του αναβάτη για όσα συνέβαιναν από κάτω του.

Κερασάκι η αντοχή τους, καθώς το track-day μπορεί να τελείωσε, τα Power Slick 2 όμως… συνέχιζαν ακμαία.

Αν λοιπόν θέλετε τα καλύτερα ελαστικά για χρήση Track-Day, τα Power Slick 2 θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών σας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 17:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon