.
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:56

Επτά μοτοσυκλέτες που θα θέλαμε να δούμε στην παραγωγή

Μοντέλα που δημιούργησε η φαντασία μας. Πείτε μας τα δικά σας!

Βαρεθήκατε να περιμένετε πότε η τάδε εταιρεία θα παρουσιάσει επιτέλους το μοντέλο των ονείρων σας; Θωρείτε το ότι κάποιοι κατασκευαστές αδυνατούν να καταλάβουν το προφανές και να αναπτύξουν προς την σωστή κατεύθυνση την γκάμα τους; Αν ναι, σε καλό δρόμο είστε, το ίδιο κάνουμε και εμείς.

Δυστυχώς όμως, ούτε εσείς, ούτε και εμείς, δεν είμαστε CEO, και δεν συμμετέχουμε στα meeting των στελεχών των εταιρειών, οπότε λίγο δύσκολο να εισακουστούν οι προτάσεις μας. Ας είναι, έχουμε τουλάχιστον την φαντασία μας και μέσα στους κόσμους που δημιουργεί άμα την αφήσουμε αχαλίνωτη, εκτός των άλλων, υπάρχουν φυσικά και μοτοσυκλέτες!

Ακριβώς όπως τις θέλουμε και τις επιθυμούμε. Στο θέμα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε έξι προτάσεις… “προσγειωμένων” και “εφικτών” μοντέλων που θα μπορούσαν άνετα να παρουσιαστούν από τους κατασκευαστές.

BMW K1600R

a150b6d4d3054d5568f54042bb487e09

Πολύ απλά, θα θέλαμε να δούμε το εξακύλινδρο σε σειρά θηριώδες μοτέρ του K1600GT, σε μια πιο ελαφριά και sport υλοποίηση, έτσι, για να έχουμε πολύ γκάζι, χωρίς ίχνος κραδασμού και με ροπή “της αρκούδας”. Κάτι τέτοιο έχει παρουσιαστεί από την BMW ως πρωτότυπο, με το όνομα concept six. Δυστυχώς, παραμένει ακόμα πρωτότυπο και μάλλον δύσκολα θα το δούμε στην παραγωγή.

Ηonda VFR 1000

vfr1gt


Τα sport touring ποτέ δεν πεθαίνουν! Πόσο μάλλον ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπρόσωπους της κατηγορίας με σήμα κατατεθέν τον V4 κινητήρα του. Θα θέλαμε πολύ λοιπόν η Honda να επαναφέρει δυναμικά και να επαναπροσδιορίσει την σειρά των VFR, πάντα με V4 κινητήρα, κυβισμό στο λίτρο και αρκετές δόσεις από αυτή την μοναδική ολοκληρωμένη  αίσθηση που πάντα συνόδευε τα μοντέλα της οικογένειας. Άνετο, sport, ελαφρύ, ισορροπημένο, ποιοτικό. Έλα Honda, ξέρουμε ότι μπορείς!

Kawasaki Versys X 650

KAWASAKI VERSYS 650


Έτσι, για το γαμώτο! Η Kawasaki, συμμετείχε πάντοτε με εναλλακτικό τρόπο στην κατηγορία των On-Off / Adventure, θυμηθείτε για παράδειγμα τα KLE 500 και το Versys 650. Η μοναδική φορά που έδωσε το παρόν συμπλέοντας με το γενικότερο ρεύμα ήταν με το KLV 1000, το οποίο βέβαια δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από ένα V-Strom 1000 με άλλα χρώματα και αυτοκόλλητα. Το Versys X 300 έδειξε ότι η Kawasaki δεν είναι διατεθειμένη να κινείται πάντα αντισυμβατικά και μια μεγαλύτερη σε κυβισμό έκδοση, βασισμένη στο Versys 650, θα μπορούσε να την βάλει στο παιχνίδι της κατηγορίας.

ΚΤΜ 690 Αdventure

KTM690


Ήμουνα νιος και γέρασα… πολύς κόσμος, περίμενε για πολύ καιρό την  μοτοσυκλέτα αυτή, η οποία όμως, δεν ήρθε ποτέ. Ούτε και πρόκειται βέβαια, αφού τα νέα 790 Adventure απέκλεισαν –λόγω εσωτερικού ανταγωνισμού- τις όποιες αμυδρές ελπίδες υπήρχαν για αυτό.  Αλλά έτσι για την τιμή των όπλων και εις ανάμνηση της παραδοσιακής μονοκύλινδρης φιλοσοφίας που αγαπήσαμε, την συμπεριλαμβάνουμε στην λίστα.

Moto Guzzi Le Mans TT

large 64595 rrgewzof nxoqnbmv0fve4qqd


Μια από τις μεγαλύτερες απορίες (και ένα από τα μεγαλύτερα “κρίμα…”) στην αγορά, είναι το γιατί η Moto Guzzi δεν εκμεταλλεύεται την πλούσια ιστορία της για να βουτήξει και αυτή το δάχτυλο, στο βάζο με το μέλι που λέγεται νεορετρό. Εκπληκτικά τα V7 αλλά η εταιρεία θα μπορούσε να έχει πολύ πιο δυναμική παρουσία στην κατηγορία, με μια από τις πλουσιότερες γκάμες. Όπως και να έχει, το νέο μοτέρ του V85TT είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να ρεφάρουν έστω και τώρα εκεί στο Mandello. Φανταζόμαστε μια αναβίωση του θρυλικού Le Mans με το νέο κινητήρα των 80 ίππων και  ιταλική, νοσταλγική σχεδίαση. Μας τρέχουν τα σάλια…

Suzuki SV650R

sv650r


Εντάξει η Suzuki έχει άλλα πλάνα για την μεσαία κατηγορία των sport μοτοσυκλετών (λέγε με Recursion) ωστόσο μέχρι να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, δεν θα μας χάλαγε καθόλου η αναβίωση της “sport” έκδοσης του SV. Με half fairing και ίσως κάποια αναβάθμιση σε φρένα και αναρτήσεις σε σχέση με το naked. Μια μοτοσυκλέτα ικανή για καθημερινή μετακίνηση αλλά και αρκετή αδρεναλίνη μέσα και έξω από τις πίστες, χωρίς να τινάζει την μπάνκα στον αέρα. Θα “χάλαγε” κανέναν;

Yamaha NIKEN 1300 Touring

niken 1300

Παίρνουμε τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 1300 κ.εκ. του FJR, κομπλέ μαζί με τον άξονα, και τον βάζουμε στο τρίτροχο NIKEN. “Εντάξει, αυτό είναι τραβηγμένο”, θα πουν μερικοί… “γιατί το NIKEΝ είναι συμβατικό και αναμενόμενο;”, θα απαντήσουμε εμείς. Το σενάριο μάλιστα έχει βάση, μιας και υπάρχουν φήμες ότι η Honda ετοιμάζει το δικό της τρίτροχο με τετρακύλινδρο η εξακύλινδρο boxer, οπότε ενδέχεται να δημιουργηθεί ανταγωνισμός. Τρίτροχη αίσθηση, απίστευτη πρόσφυση, πολλά κυβικά και το ταξίδι δεν θα είναι ποτέ το ίδιο…    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 14:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon