.
Κατηγορία EDITORIAL
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 16:41

Editorial τεύχους 46, Μάιος 2019

Νέα εποχή!

Σε λίγους μήνες συμπληρώνουμε ως BIKEIT τα εννέα χρόνια μας στο internet και μέσα σε αυτά μπορούμε να καυχιόμαστε ότι κάναμε πράγματα. Ουσιαστικά, περάσαμε επίσημα την ειδική δημοσιογραφία στον χώρο της μοτοσυκλέτας, από το χαρτί, στο Internet. Επαγγελματίες δημοσιογράφοι από το ''χαρτί'', βρέθηκαν στην οθόνη του υπολογιστή ή κινητού / tablet, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τα νέα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας. Προσέξτε: Όχι επικουρικά, σε μόνιμη βάση

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι αλλάξαμε τον τρόπο που ''σερβίρονται'' οι ειδήσεις στον αναγνώστη και, για να το καταφέρουμε, μέχρι το 2018 είχαμε αλλάξει το website μας, τρεις φορές. Έτσι είναι, αν θες να ηγείσαι, πρέπει να ακολουθείς τις εξελίξεις.Και μιας και τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν σημαντικά οι επισκέψεις από κινητά τηλέφωνα, αλλά και η διαφήμιση - η βασική πηγή εσόδου μας ώστε να έχετε την καθημερινή σας ενημέρωση δωρεάν, έπρεπε να κάνουμε μία τεράστια αλλαγή.Αυτή τη φορά, με άξονες την ευκολία ανάγνωσης, την άνετη περιήγηση μέσα στο site, και την ποιοτική εμφάνιση φωτογραφιών και πολυμέσων.

Έξι μήνες τώρα, το www.bikeit.gr φτιαχνόταν σε ένα παράλληλο περιβάλλον, όπου έπρεπε να περαστούν όλα τα παλιά άρθρα, στην νέα μορφή. Χωρίς slides - τα ''κουμπιά'' που πατάγατε και άνοιγε κάθε ενότητα στα άρθρα, με φαρδύτερο σώμα κειμένου, με άνετη δομή, εύκολο menu.Το εύκολο θα ήταν να φτιάξουμε ένα νέο site από την αρχή, αλλά τα παλιά άρθρα, θα πήγαιναν όλα στον κάλαθο των αχρήστων.

Έξι μήνες μετά, το νέο site μας, είναι εδώ και μέρες στον αέρα!Ευκολότερο, χρηστικότερο, πιο ''φαρδύ'', πιο ''καθαρό'' από θέσεις διαφημίσεων, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση, αλλά και να παίρνει ο αναγνώστης την πληροφορία που θέλει άμεσα. Και φυσικά, με ξεχωριστό template αποκλειστικά για κινητά, ξεχωριστό αρχείο για τα περιοδικά - πλέον μετράμε 46 BIKEIT, 23 CITYRIDER, 8 καταλόγους - άντε να τα βρεις σε μία ενότητα!

Μεγαλώνουμε

Μεγαλώνοντας, έχουμε την τιμή να μας εμπιστεύονται εταιρίες για τα επίσημα Test Rides τους, όπως η Yamaha με το Niken Tour του 2018 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και τον Απρίλιο η Triumph με το Test Ride Event στο Λαύριο - και τις ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη! Είμαστε έξω, με τους αναγνώστες μας, μιλάμε, οδηγάμε, εκτιθόμαστε και κρινόμαστε.

Μεγαλώνοντας, ετοιμαζόμαστε για το μεγαλύτερο event στον χώρο της μοτοσυκλέτας, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά και γύρναγε στο μυαλό μας καιρό:

Το 1ο Adventure Meeting!

Στις 13-15 Σεπτεμβρίου, η καρδιάς της μοτοσυκλέτας θα χτυπάει στο Σοφικό Κορινθίας, στο Ranch, σε ένα χώρο που καλύπτει τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την φιλοξενία 1500 ατόμων την ημέρα.

Ένας προορισμός κοντινός για την Αθήνα (103 χιλ), με εύκολη πρόσβαση για όλη την Πελοπόννησο, αλλά και λόγω τοποθεσίας, εγκαταστάσεων και των event, ιδανικός για τριήμερο για αναβάτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας.Το πρώτο event στο οποίο οι αναβάτες θα συνδυάσουν την οδήγηση adventure μοτοσυκλετών σε ξεχωριστά group, με ασφάλτινα ή χωμάτινα ελαστικά, σε προκαθορισμένες διαδρομές. Φυσικά με τους συντάκτες του BIKEIT, που δεν θα είναι ''διακοσμητικοί'', αλλά θα οδηγούν όλη μέρα μαζί σας για να συζητήσετε μετά τις απορίες σας!

Παράλληλα, θα διεξάγονται test rides μοτοσυκλετών enduro και motocross, σε διαφορετική πίστα, σε παρακείμενο χώρο, test rides ATV, test rides scrambler / cafe racer σε ειδική flat track πίστα, όπου θα υπάρχει δυνατότητα και για μαθήματα οδήγησης!

Το 1ο Adventure Meeting θα εντάξει τα παιδιά αλλά και τις συζύγους στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί μία οικογένεια να απολαύσει ένα διαφορετικό τριήμερο με κεντρικό άξονα την μοτοσυκλέτα. Τα μεν παιδιά, θα έχουν στην διάθεση τους mini bikes, σε ειδική πίστα "Kids'' με εκπαιδευτές, ποδήλατα, τοξοβολία, ιππασία, οι δε κυρίες, θα μπορούν να απολαύσουν την μέρα τους στις δύο πισίνες, στον τοίχο αναρρίχησης, στα σεμινάρια γιόκα και πιλάτες. Και έπονται και άλλα!

Adventure tours καθημερινά, παρουσιάσεις βιβλίων και ταξιδιωτικών, προβολή ταινιών, party, barbeque, παρουσιάσεις μοτοσυκλετών και άλλα παράλληλα events που θα γεμίσουν τον χρόνο σας εκείνο το τριήμερο.

13-15 Σεπτεμβρίου στο Σοφικό, Save - the - date!

Σε λίγο καιρό θα είναι online το νέο σχετικό website με τις απαραίτητες πληροφορίες και φυσικά θα ξεκινήσουν οι ενημερώσεις σχετικά με τις εταιρίες και τις μοτοσυκλέτες που συμμετάσχουν, καθώς και όλες τις παροχές.

Η νέα εποχή για την ομάδα του BIKEIT έχει ήδη ξεκινήσει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε και κάνουμε τα όνειρα μας για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας πραγματικότητα!

Θα έχουμε πολλά να πούμε τον επόμενο καιρό και, ενδεχομένως, και από κοντά.

Σας περιμένουμε!

Tάκης Μανιάτης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon