.
Κατηγορία Moto Guzzi
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 14:54

Test - Moto Guzzi V85TT - Αποστολή στην Σαρδηνία

 

Classic Italian Adventure

 

Του Τάκη Μανιάτη

Όλα με στυλ. Εμφάνιση, άνεση, οδήγηση, απόλαυση, ταξίδι, στρίψιμο, χώμα, πόλη. Μεταφορά από το classic του τότε, στο adventure του σήμερα. Με τη νέα Moto Guzzi V85TT, στην ονειρική Σαρδηνία.

Παράδοση και σύγχρονη εποχή

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 29

Ότι στόχο έθεσε η Moto Guzzi με την παρουσίαση της νέας της classic enduro στη Σαρδηνία, τον πέτυχε. Να συνδυάσει τον κόσμο του "τότε", φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από το γνήσιο Dakar και την V65TT Baja που πήρε σάρκα και οστά στις Quota 1000 και Stelvio 1200.

Να διατηρήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της ιταλικής φίρμας στην οδήγηση, αλλά και να συνδυάσει την νέα εποχή με παραδοσιακές ιδέες, όπως ο εγκάρσια τοποθετημένος V90° κινητήρας, και ο άξονας μετάδοσης.

Όλα τους, μοναδικά στοιχεία σε μία κατηγορία που δημιουργεί η ίδια, με την έλευση της: Classic Enduro.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 20

Και το πόσο classic είναι, είχε φανεί ήδη από τα σαλόνια μοτοσυκλετών, και από τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει ευρέως, από τότε που έγινε γνωστό το project.

Η Moto Guzzi, θέλησε να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με απλές γραμμές που να χωθεί σφήνα στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία adventure, αλλά επέλεξε να το κάνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, κι έτσι, απλά δεν έχει αντίπαλο.

Χρειαζόταν συγκεκριμένα στοιχεία, για να διαφοροποιηθεί, κι έτσι, πάνω σε έναν νέο παραδοσιακής ταυτότητας V90° κινητήρα, χωρητικότητας 853 κυβικών εκατοστών, με μετάδοση μέσω άξονα, έχτισε την μοτοσυκλέτα της. Που με το καλημέρα, ήταν διαφορετική. 

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 25

Γύρω από τον κινητήρα, το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο σε εμφανή θέα, ξεχώρισε από τα τμήματα που αναδεικνύονται στο υποπλαίσιο, αλλά και στο fering. Και πάλι, μοναδική.

Εστίασε στην αυτονομία, με 23 λίτρα ρεζερβουάρ, κατανάλωση στα 4,9 λίτρα στα 100χλμ και πάνω από 400 χιλιόμετρα οδήγησης, στην άνεση σέλα για δύο επιβαίνοντες, με ύψος στα 830mm, και ελάχιστη απόσταση εδάφους, στα 210mm. 

Με 80 ίππους και 8 χιλιόγραμμα ροπής, ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, ακτινικής τοποθέτησης φρένα της Brembo, ακτινωτούς τροχούς 19/17 ιντσών, αλλά και πλήθος ηλεκτρονικών όπως Traction Control, Riding Modes, γκάζι Ride-by-Wire, δικάναλο ABS, σύστημα συνδεσιμότητας MIA, η παράδοση ήταν έτοιμη να συναντήσει την σύγχρονη εποχή. Όπως και έγινε, στην Σαρδηνία, στην παγκόσμια παρουσίαση του μοντέλου, στο Κάλιαρι, σε μία διαδρομή που συνδύαζε ότι ακριβώς θα χρειαζόταν ένας αναβάτης adventure.

Άνεση για δύο

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 28

Έξω από το resort Is Molas του αφεντικού Roberto Colannino που ηγείται του Piaggio Group, βρίσκονταν παραταγμένες οι νέες V85TT σε μπλε σκούρο και λευκό-κίτρινο με κόκκινο πλαίσιο. Οι πρώτες, ένα δείγμα μόνο των τριών χρωματικών συνδυασμών, μπλε - Blu Atlante, γκρι - Grigio Atacama, κόκκινο - Rosso Vulcano, και οι δεύτερες, ο χρωματισμός Giallo Sahara με κίτρινα γραφικά σε λευκό φόντο, έναντι του Rosso Kalahari, με κόκκινο γραφικά. Οι πρώτες με ελαστικά Metzeler Tourance Next και ασφάλτινο προορισμό, οι δεύτερες με Michelin Anakee Adventure, ελαστικά διπλής χρήσης, και σαφώς πιο χωμάτινο look.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 18

Επιλέγουμε την πανέμορφη Giallo Sahara με τα κίτρινα γραφικά που ''γράφει'' πιο όμορφα στις φωτογραφίες. Το κόκκινο πλαίσιο έρχεται σε αντίθεση με το λευκό που καλύπτει ρεζερβουάρ, πλαϊνά καπάκια και μπροστινό φτερό, και η μεταλλική βαφή την κάνει να δείχνει εξαιρετικά ποιοτική - σχεδόν μεταλλική σε όλες της τις επιφάνειες. 

Η εμφάνιση είναι διαφορετική απ' ότι έχουμε συναντήσει, και είτε θα την αγαπήσεις, είτε θα την μισήσεις - ειδικά τα διπλά φανάρια LED που ξεχωρίζουν με την στρογγυλή τους κλασική σχεδίαση, αλλά τονώνονται από το σήμα της Moto Guzzi που τα διατρέχει ως το πιο χαρακτηριστικό DLR - φως ημέρας που έχουμε συναντήσει.

Μας αρέσει - Και προκαλεί

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 27

Η σχεδίαση που φέρνει εικόνες από R 1150 GS καταφέρνει να την κάνει ξεχωριστή, δίνοντας την προσοχή στην λεπτομέρεια που απαιτεί μία νέα μοτοσυκλέτα ώστε να προκαλέσει.

Το μέγεθος της είναι μαζεμένο σε διαστάσεις για τον όγκο που πρεσβεύει, αλλά καταφέρνει να φιλοξενεί άνετα δύο επιβαίνοντες στην μακριά διπλή σέλα της. Έχουμε την τύχη να οδηγούμε με συνεπιβάτη στην αρχή της διαδρομής, και διαπιστώνουμε απευθείας την άνεση στην οδήγηση με συνεπιβάτη.

Ευκολία στη χρήση

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 37

Η θέση οδήγηση είναι φιλική, τα χέρια απλώνονται άνετα στο φαρδύ τιμόνι μεταβλητής διατομής, που δίνει εξαιρετικούς μοχλούς. Το κόψιμο του είναι μεγάλο, κι έτσι οι επιτόπου στροφές, ακόμη και δικάβαλο, γίνονται πανεύκολα. Το ρεζερβουάρ στο σημείο επαφής με την σέλα είναι στενό, και ανοίγει πιο μπροστά, οπότε καθόλου δεν το νιώθεις κατά την οδήγηση.

Άριστη σχεδίαση και της σέλας, η οποία είναι τόσο άνετη όσο χρειάζεται, και τόσο στενή ώστε να μην σε κουράζει, ούτε να περιορίζει τα πόδια στο άνοιγμα τους, ώστε να πατάνε στο έδαφος. 

Και στην περίπτωση της V85TT, τα πόδια φτάνουν άνετα στο έδαφος, και πατάνε και τα δύο γερά, στηρίζοντας τη μοτοσυκλέτα χωρίς προσπάθεια.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 2

Η θέση είναι χαμηλή, στα 830 χιλιοστά και ένας αναβάτης με ύψος 1.80μ, θα βρει εύκολα το έδαφος χωρίς να αισθανθεί φόβο. Άλλωστε η Moto Guzzi προσφέρει χαμηλότερη σέλα στα 810 χιλιοστά, και ψηλότερη στα 850, για όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό.

Το υλικό της και η σχεδίαση της πάντως, παραμένουν εξαιρετικά, κάτι που είδαμε άλλωστε καθ' όλη την διάρκειας της ημέρας, αφού ούτε νιώσαμε να κουράζονται τα μαλακά μας μόρια, ούτε δεχτήκαμε πίεση από άσκοπες μετακινήσεις του συνεπιβάτη.

Η διαδρομή είναι απολαυστική, από το Is Molas παραλιακά στην Santa Margherita di Pula, ανηφορικά στην παραλία Tuerredda με τη λευκή άμμο και τα γαλάζια νερά, με το βλέμμα να χαζεύει τις πανέμορφες παραλίες, και το Moto Guzzi V85TΤ να γουργουρίζει σε χαλαρούς ρυθμούς.

Εξαιρετική και φιλική

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 31

Η άνεση σε χαλαρή οδήγηση είναι απόλυτη, η μοτοσυκλέτα με συντροφεύει στη βόλτα και δεν απαιτεί από μένα τίποτα, παρά τις ελάχιστες εντολές για να κινηθεί σβέλτα, με απόλυτη ασφάλεια. Ο δικύλινδρος των 853 κυβικών εκατοστών υπόσχεται ότι δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά και ότι θα σου δώσει την απαραίτητη ροπή που χρειάζεσαι ώστε να απολαύσεις οδήγηση.

Η δύναμη του έρχεται ομαλά, χωρίς εξάρσεις και το πέρασμα από τις χαμηλές στις μεσαίες και ψηλές στροφές, γίνεται χαλαρά, χωρίς να συμβαίνει τίποτα το συγκλονιστικό.

Από μόνο του βέβαια, είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι δεν ασχολείσαι με τίποτα, παρά με την βόλτα σου, και αν θέλεις να προσπεράσεις, αρκεί να κρατήσεις λίγο παραπάνω τις στροφές.

Ξεκαθαρίζει άλλωστε από την πρώτη βόλτα πως δεν θα σε τρελάνει με εκρήξεις αδρεναλίνης, αλλά θα φροντίσει να σε οδηγήσει εκεί που θες με άνεση.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 6

Οι μετακινήσεις προς τη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας στο άνοιγμα του γκαζιού, λόγω εγκάρσιας τοποθέτησης κινητήρα, είναι μειωμένες σε σχέση με άλλα Moto Guzzi, ωστόσο και εδώ βλέπεις ότι το φαινόμενο υπάρχει, για να δίνει το στίγμα.

Το εξαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων κουμπώνει αθόρυβα τις σχέσεις εν κινήσει, με μικρές διαδρομές και άριστη εμπλοκή σε κάθε μία, ενώ μοιράζει τέλεια την δύναμη μεταξύ τους - η κλιμάκωση τους είναι μελετημένη σωστά για την καθημερινή και τουριστική χρήση.

Είχαν δίκιο οι μηχανικοί που μας εξηγούσαν με χαμόγελο το νέο πατενταρισμένο σύστημα εμπλοκής της 1ης σχέσης, που εξαφανίζει τους θορύβους και καθιστά την επιλογή της ως "μαχαίρι στο βούτυρο". Με τέτοια χάρη άλλωστε λειτουργεί το κιβώτιο σε κάθε σχέση, και ο μαλακός με ντίζα συμπλέκτης, δείχνει να προσφέρει όση προοδευτικότητα θες σε κάθε χρήση.

Απολαμβάνεις διαδρομή

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 30

Απολαμβάνουμε την παραλιακή διαδρομή ανεβάζοντας ρυθμό δικάβαλο, με τα μαρσπιέ πλέον να βρίσκουν στην άσφαλτο συνεχώς, χωρίς ωστόσο η μοτοσυκλέτα να νιώθει κάτι αρνητικό. Η διαδρομή είναι όνειρο για naked γρήγορη μοτοσυκλέτα και αναβάτη κλεισμένο επί μήνες στην απομόνωση, και τα μαρσπιέ του V85TT αποχωρίζονται σύντομα τις μπίλιες τους. Το πλαίσιο είναι στιβαρό, οι αναρτήσεις λειτουργούν εξαιρετικά φροντίζοντας συνεχώς την πρόσφυση των καταπληκτικών Anakee Adventure, που δείχνουν να εξαντλούν τα τακούνια τους προσφέροντας τα μέγιστα, αδιαφορώντας για την ποιότητα του εδάφους.

Και αυτό που μας κάνει εντύπωση, είναι ότι ακόμη χαζεύουμε το τοπίο, αφού η μοτοσυκλέτα, δεν μας τρομάζει στιγμή.

Όλα πάνω της λειτουργούν σωστά, το στήσιμο για το οποίο επίσης υπερηφανεύονταν οι μηχανικοί, είναι όντως πολύ καλό. Πλαγιάζεις οριακά, πιέζεις τα φρένα, και η γραμμή δεν αλλάζει. Το μπροστινό σύστημα παραμένει στο σημείο που έχεις επιλέξει, ο τροχός στρίβει με ασφάλεια, στρεβλώσεις δεν υπάρχουν, η μοτοσυκλέτα υπακούει χωρίς ελαστικότητες, χωρίς να σε κουράζει, το αμορτισέρ προσφέρει πρόσφυση χωρίς ταλαντώσεις.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 33

Όνειρο. Όνειρο το ότι χαζεύουμε την διαδρομή, και απολαμβάνουμε σβέλτη βόλτα δικάβαλο, χωρίς να μας λείπει κάτι, χωρίς να μας περιορίζει κάτι.

Οι φωτογραφίσεις στην άσφαλτο, δίνουν την σειρά τους στο χώμα που περιορίζεται σε 100 μέτρα δίπλα στην παραλία, απλά και μόνο για την αίσθηση. Μία πρώτη εντύπωση, είναι πως το ελαφρύ ζύγισμα που είδαμε στην άσφαλτο, παραμένει και εδώ, και το κράτημα, είναι εξαιρετικό. Αλλά μέχρι να τα σκεφτούμε αυτά, φύγαμε, οπότε η πρώτη αίσθηση που ήταν εξαιρετική, μένει να επαληθευθεί αργότερα, στην προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή 15 χιλιομέτρων, που φυσικά, δεν θα χάσουμε.

Στόχος μας τώρα είναι η Teulada, ένα κοντινό χωριό, αλλά πριν από αυτό, θα χαρούμε την παραλιακή διαδρομή που κάναμε μπρος - πίσω, για να απολαύσουμε οδήγηση. Τώρα χωρίς συνεπιβάτη.

Στο Luna park

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 19

Η δύναμη του δεν επηρεάζεται, και ο δικύλινδρος V90 κινητήρας συνεχίζει να αποδίδει γραμμικά, δίνοντας ομαλότητα από το πρώτο γύρισμα του γκριπ. Δεν με φοβίζει καθόλου, ακόμη και σε άνοιγμα του γκαζιού στο τέρμα, μέσα στη στροφή. Η δύναμη έρχεται ομαλά και το πέρασμα από τις μεσαίες στις ψηλές στροφές δεν είναι ικανό να ταράξει το πλαίσιο και τις αναρτήσεις, να σε κάνει να γλιστρήσεις ή να φοβηθείς. Απλά επιταχύνει, μαζεύοντας φόρα, δίνοντας την σκυτάλη στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα ελαστικά, να σε γεμίσουν αδρεναλίνη.

Το κράτημα είναι εξαιρετικό στο luna park που ονομάζεται ''Strada Provinciale 71" την οποία κάνουμε αρκετές φορές κυνηγώντας τον εαυτό μας. Εκπλησσόμαστε που μία τόσο ήρεμη στην οδήγηση και κλασική στην εμφάνιση adventure μοτοσυκλέτα, δείχνει τόσο θετικά στοιχεία στην επιθετική χρήση. Τα μαρσπιέ διπλώνουν αρκετά, τα πόδια μαζεύονται για να μην φαγωθούν οι μπότες, ο ήχος από τα μαρσπιέ υποδηλώνει πως ένα V85TT φτάνει, και το εισιτήριο μας στην παιδική χαρά, γίνεται διαρκείας.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 16

Πλέον δεν κοιτάμε το τοπίο, αλλά την γραμμή που θα ακολουθήσουμε, πιέζοντας συνεχώς, μειώνοντας τα φρένα για την επερχόμενη στροφή. Το μπροστινό είναι άμεσο και δυνατό, με τις ακτινικές Brembo να αγκαλιάζουν τους 320 χιλιοστών δίσκους, φρενάροντας ακούραστα εκεί που θέλουμε, οι τροχοί παραμένουν στο έδαφος, η μοτοσυκλέτα τοποθετείται όπου θέλουμε, το γκάζι ανοίγει πιο γρήγορα πλέον, το Traction Control ενεργοποιείται στο τέρμα πλάγιασμα, σώζοντας από όποιο γλίστρημα.

Φτάνουμε τον κινητήρα στο όριο των 8.000 στροφών - ο πρώτος του Mandelo Del Lario με αυτό τον κυβισμό που το καταφέρνει, και μας δίνει καλή επιτάχυνση.

Δοκιμάζουμε τα δύο riding modes, Road και Rain, πατώντας το μπουτόν της μίζας εν κινήσει. Και στα δύο παραμένει ενεργοποιημένο τόσο το Traction Control όσο και το ABS, με μόνη διαφορά στην απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού - medium στο Road, Low στο Rain.

Το ηλεκτρονικό γκάζι λειτουργεί εξαιρετικά δίνοντας εντολές στο μονό σώμα ψεκασμού 52 χιλιοστών, και η ρύθμιση Road είναι αυτή που ταιριάζει σε μία τέτοια στριφτερή διαδρομή.

Κι εμείς φτάνουμε στο ραντεβού για το φαγητό στην ώρα μας, ξεκούραστοι, ''ατσαλάκωτοι'', μετά από μία αρκετά γρήγορη διαδρομή, οδηγώντας στα όρια τη νέα απολαυστική Classic Enduro της Moto Guzzi, V85TT.

Επιστροφή στις ρίζες

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 77

Η επιστροφή προς το ξενοδοχείο ήταν πιο χαλαρή για εμάς. Έχοντας οδηγήσει δικάβαλο χαλαρά, και λίγο πιο σβέλτα ίσως απ' ότι θα έπρεπε, γρήγορα έως πολύ γρήγορα μονός, ήταν η ώρα να απολαύσουμε την βόλτα της επιστροφής χαλαρά. 

Στις ανοιχτές διαδρομές ενεργοποιώ το Cruise Control από το αριστερό γκριπ και αυξομειώνω την ταχύτητα με άνεση, απολαμβάνοντας οδήγηση. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο αριστερός διακόπτης είναι σχεδόν άδειος, ενώ τα alarm, τα φώτα, ο διακόπτης επιλογής Riding Mode στο κουμπί της μίζας, το δύσχρηστο μπουτόν που παίζει το ρόλο Run/Off και δεν το βρίσκεις με τίποτα - ούτε το πατάς εύκολα με γάντια, βρίσκονται όλα στον δεξί διακόπτη.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 26

Η προστασία από τον αέρα είναι εξαιρετική πάντως, ακόμη και με τη μικρή ζελατίνα που δεν ρυθμίζει σε ύψος, στις ταχύτητες που πηγαίνει το V85TT - φτάνω στα 160 σε μία ευθεία, ενώ δεν υπάρχει σημείο που να μπορώ να πάω παραπάνω για να δω τελική. Η σταθερότητα πάντως αλλά και η άνεση στην πορεία με 140χ.α.ω. είναι πολύ καλή. Εκεί βλέπω την κατανάλωση να βρίσκεται ανάμεσα στα 4,8 και 5,4 λίτρα στα 100χλμ, με την Moto Guzzi να ανακοινώνει 450 χιλιόμετρα αυτονομία με χαμηλότερη ταχύτητα, με το 23 λίτρων ρεζερβουάρ. Αρκετά καλά θα έλεγα!

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 22

Παίζω με την οθόνη όπου εμφανίζονται τα χιλιόμετρα και οι στροφές με έναν αμφίβολης αποτελεσματικότητας μπλε χρωματισμό, μπερδεύοντας το μάτι, αλλά οι ενδείξεις αυτονομίας, riding modes, ταχυτήτων, καυσίμου, είναι ευδιάκριτες. Η οθόνη, θα μπορούσε πάντως να είναι μεγαλύτερη, μιας και χώρος περιμετρικά στην βάση της, υπάρχει. Σε αυτήν συνδέεσαι με το κινητό σου, μέσω του συστήματος MIA (διατίθεται ως έξτρα), χρησιμοποιώντας τους χάρτες πλοήγησης με ενδείξεις (όχι γραμμή πάνω σε χάρτη), ενώ απαντάς ή διαχειρίζεσαι κλήσεις μέσω ενδοεπικοινωνίας.

Τα έχει όλα!

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 39

Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο χαλαρά, από την ορεινή διαδρομή, και εκεί, ξεκινάμε μία μικρή διαδρομή 15 χιλιομέτρων, μεικτή άσφαλτο και χώμα, για όσους ενδιαφέρονται να δουν τις δυνατότητες εκτός δρόμου.

Αλλάζουμε σε Off Road Riding Mode, ρύθμιση στην οποία το ABS απενεργοποιείται τελείως στον πίσω τροχό για έλεγχο του πίσω μέρους, ενώ υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιηθεί και στον μπροστινό τελείως, αν ο αναβάτης το επιθυμεί. Στη ρύθμιση αυτή, η απόκριση του γκαζιού μπαίνει στο Low, όπως στη Rain, αλλά έχουμε μία έξτρα ρύθμιση στον κινητήρα, ο οποίος συμβάλει στο φρενάρισμα, καθώς κλείνεις το γκάζι.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 69

Η διαδρομή είναι βατή, χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά περνάει μέσα από ένα χείμαρρο, με διάσπαρτες πέτρες και αμμώδη τμήματα. Σίγουρα όχι και η πιο εύκολη για τον άπειρο αναβάτη, αν και με σταθερή ταχύτητα, η V85TT περνάει με άνεση. Οι πέτρες που βρίσκονται στο διάβα δεν αποτελούν εμπόδιο και οι αναρτήσεις λειτουργούν εξαιρετικά. Δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση και αποσβαίνουν τις ανωμαλίες με εξαιρετική προοδευτικότητα που κρατά μακριά από τον αναβάτη τα χτυπήματα. Η θέση οδήγησης, με το φαρδύ τιμόνι, είναι σωστή για όρθια στάση σώματος, με τα πόδια να μην βρίσκουν στο ρεζερβουάρ, και μάλιστα, όντας όρθιος η μοτοσυκλέτα χάνει μέρος του όγκου της και δείχνει πολύ πιο μικρή. Επιπρόσθετα, ελέγχεται πανεύκολα, παραμένει σταθερή, αλλάζει εύκολα κατεύθυνση και δεν κουνάει, παρά το δύσβατο τερέν.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 71

Ο κινητήρας αποκρίνεται ομαλά στο άνοιγμα του γκαζιού με την ρύθμιση Off Road, ενώ δείχνει να βοηθά και στο φρενάρισμα - ειδικά στην αμμώδη περιοχή, σχεδόν δεν χρειάζεται φρένο στο κλείσιμο του γκαζιού.

Αν και μικρή η βόλτα, μας δίνει την άνεση να δούμε πως η V85TT κινείται με ευκολία στο χώμα με τα διπλής χρήσης ελαστικά της Michelin, και μπορεί να γυρίσει με χάρη τις παραλίες και τα βουνά που επιθυμεί ο αναβάτης, ακριβώς όπως πωλείται η μοτοσυκλέτα, δίχως καμία περαιτέρω επέμβαση. 

Μοναδική πρόταση

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 61

Έχουμε επιστρέψει στην βάση μας μετρώντας περισσότερες από 6 ώρες παραμονής στη σέλα, με ένα μικρό διάλλειμα για φαγητό. Τα μαλακά μόρια οκ, τα χέρια μας, οκ, το σώμα μας οκ, δεν κουραστήκαμε, ούτε ζοριστήκαμε. Απολαύσαμε οδήγηση σε κάθε ρυθμό, αργά, βόλτα δικάβαλο, στα όρια προσπαθώντας να χορτάσουμε ''τέρμα γκάζι'', πλαγιάσαμε, στρίψαμε, φρενάραμε δυνατά, αλλά και "ταξιδέψαμε" με το Cruise Control, ξεκούραστα.

Και μετά χώμα, σε μία ίσως τυπική διαδρομή για έναν αναβάτη adventure, ίσως λίγο πιο απαιτητική για κάποιον που το μόνο χώμα που βλέπει είναι της γλάστρας στο μπαλκόνι.

motoguzzi v85tt bikeit sardinia 50

Η Moto Guzzi καταφέρνει να τοποθετήσει την V85TT αμέσως στον χάρτη των adventure μοτοσυκλετών, προσθέτοντας στοιχεία που δεν θα βρει κανείς αλλού. Με εγκάρσιας τοποθέτησης απλό σε σχεδίαση και συντήρηση ροπάτο κινητήρα, με άξονα μετάδοσης για ατελείωτες διαδρομές χωρίς ρύθμιση και λάδωμα, με ηλεκτρονικά βοηθήματα, συνδεσιμότητα και μοναδικό χαρακτήρα, η πρώτη Classic Enduro είναι εδώ.

Έρχεται σε μία κατηγορία χωρίς αντίπαλο, και ουσιαστικά κάνει μία κίνηση που έπρεπε να έχει κάνει δικαιωματικά η BMW με την ιστορία της στην κατηγορία, με μία R 850GS. 

Προσφέροντας λοιπόν ότι θα ήθελε ο BMWδάκιας που θα χρησιμοποιούσε μία-για-όλα, για ταξίδια, καθημερινή χρήση, βόλτες, λίγο χώμα, αλλά με μοναδικό ιταλικό στυλ, η νέα V85TT, έρχεται να κλέψει καρδιές και πωλήσεις, με τιμή στα 11.800euro που βάση συστατικών, δείχνει από τις πιο τίμιες της αγοράς.

Τεχνική Ανάλυση

Διαβάστε ΕΔΩ την τεχνική ανάλυση του V85 TT.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας Αερόψυκτος εγκάρσιος 90° V-2, με 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο (βαλβίδες εισαγωγής τιτανίου)
Σύστημα ψύξης Με αέρα
Κυβισμός 853 κ.εκ.
Διάμετρος x Διαδρομή 84 x 77 mm.
Μέγιστη Ισχύς 80 CV (79 Hp) - 7.750 σαλ (Διατίθεται επίσης στα 35 kW, για δίπλωμα οδήγησης A2)
Μέγιστη ροπή 8,15 Kgm - 5.000 σαλ
Έγκριση τύπου Euro 4
Κατανάλωση WMTC 4,9 l/100 km.
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχύτητες
Ρεζερβουάρ 23 lt (εκ των οποίων τα 5 lt ρεζέρβα).
Ύψος σέλας 830 mm.
Βάρος ξηρό 208 kg.
Βάρος με υγρά 229 kg ( Βάρος μοτοσυκλέτας έτοιμης για χρήση με όλα τα υγρά και το ρεζερβουάρ γεμάτο στο 90%).
Εμπρόσθια ανάρτηση Ανεστραμμένο υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι Ø 41 mm, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και αποσβεση επαναφοράς.
Οπίσθια ανάρτηση Ψαλίδι με μονό αμορτισέρ πλευρικά τοποθετημένο, ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς.
Εμπρός τροχός Ακτινωτός 19" 110/80.
Πίσω τροχός Ακτινωτός 17" 150/70.
Εμπρός φρένο Δυο πλευστοί δίσκοι 320 mm, ακτινική δαγκάνα Brembo 4Ε
Πίσω φρένο Πλευστός δίσκος 260 mm δαγκάνα Brembo με 2 αντικρυστά έμβολα
Εξοπλισμός Οθόνη TFT, φωτισμός full LED, σύστημα Ride by Wire, 3 Ride Modes (Street, Rain, Off-road), Cruise Control, Χούφτες, Αλουμινένια ποδιά προστασίας κινητήρα, MGCT Έλεγχος πρόσφυσης Moto Guzzi, Στάνταρ δικάναλο ABS.

Φωτογραφίες κίνησης στον δρόμο

Φωτογραφίες κίνησης στο χώμα

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 21:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παρουσίαση Moto Guzzi Stelvio 1200 – NTX 2011 Test - Moto Guzzi V85 TT 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon