.
Κατηγορία Segway
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 09:49

Test - Segway Snarler AT6L Special Cargo Box 2022

Γουρούνι με άδεια .... οπλο (κυκλο)φορίας!

Στην μικρή κοινότητα των ATV με δυνατότητα άδειας έκδοσης κυκλοφορίας προστίθεται η Segway Snapler AT 600L. Μία σύγχρονη ''γουρούνα'' με ελληνική αντιπροσώπευση από την κορυφαία εταιρία στον χώρο: Τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Του Τάκη Μανιάτη

Όχημα παντός εδάφους

H Segway είναι εταιρία που δραστηριοποιείται στην κατασκευή διαφόρων οχημάτων από το 1999, έχοντας μάλιστα και πάνω από 1000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας  στον σχεδιασμό οχημάτων, την υγεία και τις τεχνολογίες IOT/IOV. Συνεργάζεται μάλιστα και προμηθεύει τεχνολογία σε κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες όπως η Ford, η Mustang, η GM, η Ferrari, η SEAT, η Intel, η Google, η Amazon. Χαρακτηριστικό όχημά της, με το οποίο έγινε γνωστή το 2001 ήταν το PT - με τα αρχικά να ονοματίζουν το Personal Transporter, ένα δίκυκλο ''πατίνι'' εφεύρεσης του ιδιοκτήτη Dean Kamen. Με παράλληλα τοποθετημένους τροχούς στο πάτωμα και ψηλό τιμόνι, το ηλεκτρικό όχημα ισσοροπίας που έγινε γνωστό ως Segway Human Transporter για την άνεση στην μετακίνηση σε πεζοδρόμια ή εκθέσεις, σταμάτησε την παραγωγή του λίγα χρόνια αργότερα εξαιτίας προβλημάτων σταθερότητας. Η εταιρία πουλήθηκε και άλλαξε πλεύση, παρουσίασε ηλεκτρικά scooter το 2017 και το 2018 δημιουργήθηκε η Segway Powersports η οποία κατασκευάζει εν μέσω άλλων και ''γουρούνες'' κάθε είδους, όπως το Snarler της δοκιμής, αλλά και UTV - Utility Vehicles αλλά και SSV - Side-by-Side Vehicles, με θέσεις δίπλα - δίπλα και κλωβό ασφαλείας.

A15A9941-web_3.jpgΓια μας όμως οι ''γουρούνες'' , οι ATV - All Terrain Vehicle, είναι τα οχήματα παντός εδάφους, είναι αυτές που διατηρούν το κλασικό τιμόνι μοτοσυκλέτας και δύο θέσεις όπως στην μοτοσυκλέτα, με τον συνεπιβάτη να κάθεται πίσω από τον αναβάτη, οι οποίες είναι βολικές τόσο για αναψυχή, όσο και καθημερινή χρήση. Αναψυχή και καθημερινότητα, ειδικά σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, τυχαίνει να είναι έννοιες συμβατές για τις ''γουρούνες'' μιας και είναι ιδανικές για χρήση σε λάσπες, σε χωματόδρομους, σε χιόνια, σε παραλίες και άμμο, σε δύσκολες συνθήκες όπου κανονικά με ένα άλλο όχημα θα παιδευόσουν πολύ. Κατάλληλες για αναβάτες που θα απολαύσουν μία ημέρα στο βουνό, ή θα τις χρησιμοποιήσουν για αγροτικές εργασίες και πρόσβαση σε δύσβατα σημεία. Ιδανικές ας πούμε αν μένεις στην Φλώρινα ή τον Παρνασσό και αντιμετωπίζεις συχνά χιόνια και λάσπες, ή στην Κυπαρισσία και την Μάνη και στο δρόμο για το χωράφι συναντάς άμμο ή πέτρες.

Ποιότητα στην αντιπροσώπευση

Η Segway Snarler 600 AT6L είναι μία από αυτές τις ATV, μία νέα προσθήκη στην ελληνική αγορά και υπεύθυνη εταιρία γι' αυτή την αντιπροσώπευση είναι η πασίγνωστη ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ, τεράστια εταιρία που μέσω άλλων διαθέτει και την Honda στη χώρα μας, τα τελευταία 60 χρόνια. Το λοιπόν, και μόνο το όνομα της εταιρίας αυτής αποτελεί εγγύηση για την υποστήριξη, αλλά ταυτόχρονα δείχνει την ποιότητα που έχει να προσφέρει η Segway ώστε να επιλεγεί από μία τόσο σοβαρή εισαγωγική.

A15A9813_2-web.jpgΗ Snarler 600 AT6L διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση που ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας, με αιχμηρά πλαστικά περιφερειακά, επιθετικές γραμμές και τονισμένα τα ισχυρά της σημεία, όπως το πλαίσιο, οι προστατευτικές μπάρες και οι τροχοί.

Η αντίθεση των χρωματισμών με το λευκό του πάγου στα πλαστικά περιφερειακά και τα μαύρα προστατευτικά φτερά για τις λάσπες, δημιουργούν μία σύγχρονη σχεδιαστικά γουρούνα. Το σωληνωτό πλαίσιο είναι βαμμένο στο κόκκινο χρώμα όπως και οι μπάρες προστασίας που κυκλώνουν τα μαρσπιέ αναβάτη / συνεπιβάτη, αλλά και αυτές που δένουν το μπροστινό τμήμα, τα ψαλίδια, αλλά και τα ελατήρια των αναρτήσεων και την γρύλια του ψυγείου.

Αν μη τι άλλο, είναι πολύ όμορφη και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη! Οι αλουμινένιοι τροχοί των 14'' ακολουθούν την ίδια χρωματική φιλοσοφία με διαφορετικών διαστάσεων ελαστικά για μπροστά και πίσω, με βιδωτό στεφάνι που διαθέτει 16 βίδες για ευκολότερη αντικατάσταση ελαστικού.

Στα πλαίσια της καθημερινής μετακίνησης, διαθέτει μία μικρή LCD ψηφιακή οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω app και απομακρυσμένη διεπαφή μέσω Bluetooth ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Επιπρόσθετα, στο ντουλαπάκι που βρίσκεται μπροστά από τη σέλα, διατίθενται δύο θύρες φόρτισης, USB και 12v, για να φορτίζει κάποιος το κινητό ή το GPS του. Άνετα χωράει εκεί ένα μεγάλο κινητό, όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένη βάση και σε χωμάτινες διαδρομές μάλλον θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε κάτι μαλακό για να μην κοπανιέται.

Καθημερινή γουρούνα

Ως εκ τούτου, είναι μία "γουρούνα" η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και καθημερινά μέσα σε πόλη, αφού βγάζει κανονικά άδεια κυκλοφορίας και μπορεί να κινηθεί μέχρι την ταχύτητα των 85χιλιομέτρων, κάτι που αναγράφει άλλωστε και στο πίσω τμήμα της.

Διαθέτει σχάρες τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω τμήμα, με δυνατότητα φόρτωσης 40 και 60 κιλά αντίστοιχα - ανακοινώσιμα, μιας και οι κατασκευές δείχνουν πολύ στιβαρές για μεγαλύτερο βάρος. Επίσης, η συγκεκριμένη Snarler της δοκιμής διαθέτει ως extra Cargo Box χωρητικότητας 104 λίτρων στο πίσω τμήμα, γεγονός που δίνει την δυνατότητα φόρτωσης πολλών πραγμάτων που θα παραμείνουν στεγνά - άνετα χωράνε δύο full face κράνη μαζί με άλλα πράγματα.

A15A9941-web_18.jpgΕπίσης άνετα κάθονται και δύο επιβαίνοντες στην μεγάλη και φαρδιά σέλα της Snarler με τα πόδια τους να βρίσκονται προστατευμένα σε φαρδιά μαρσπιέ - του συνεπιβάτη βρίσκονται σε σκαλοπάτι ψηλότερα .

Έχοντας λοιπόν άδεια κυκλοφορίας, δυνατότητα φόρτωσης και εξοπλισμό δρόμου, περνάς στην επόμενη ερώτηση: Είναι κατάλληλη για κυκλοφορία στο δρόμο; Ναι, μπορείς να κινηθείς στο δρόμο έχοντας τα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου, μιας και δεν χωράει παντού, όμως ο όγκος της με μεταξόνιο στα 1450 χιλιοστά την καθιστά στα ίδια επίπεδα με μοτοσυκλέτες, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μακρύτερη σε συνολικό μήκος, φτάνοντας στα 2350 χιλιοστά. Το πλάτος της είναι ένα θέμα, στα 1280 χιλιοστά το οποίο δεν είναι δύσκολο να συνηθίσεις, ώστε να περνάς κοντά από αυτοκίνητα - άλλωστε όλοι ανοίγουν δρόμο όταν σε βλέπουν στους καθρέπτες!

Ψηλή και στιβαρή

Η Snarler 600 AT6L είναι ογκώδης, είναι ψηλή, με 27 εκατοστά απόστασης από το έδαφος και σε συνδυασμό με τις διαδρομές αναρτήσεων στα 180 και 210 χιλιοστά, δημιουργούν ένα σύνολο έτοιμο να περάσει από ότι ανωμαλία βρει στο πέρασμά της. Και ανωμαλίες στην ελληνική άσφαλτο υπάρχουν σίγουρα πολλές, αλλά σίγουρα δεν είναι το πεδίο δοκιμών της. Σε συνδυασμό με τα αμιγώς χωμάτινα τρακτερωτά ελαστικά της CST, τόσο το άνοιγμα του γκαζιού, όσο και το φρενάρισμα, ιδιαίτερα σε βρεγμένο οδόστρωμα, απαιτούν δεξιότητες και εμπειρία για να θεωρηθεί ασφαλής η παιχνιδιάρικη οδήγηση. Αλλιώς μπορείς απλά να μετακινείσαι, αφήνοντας τις αναρτήσεις και τα ελαστικά με ψηλό προφιλ να απορροφούν ότι υπάρχει και να κινείσαι σαν σε στρώμα νερού.

Οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες και στους 4 τροχούς με ξεχωριστά αμορτισέρ και διπλά ψαλίδια, ενώ τα φρένα αποτελούνται από τέσσερα δισκόφρενα. Αυτό προσδίδει μία ανεξάρτητη συμπεριφορά στους τροχούς που στην άσφαλτο ενισχύουν την πλεύση και το πλάγιασμα, και προυποθέτουν ανάλογη τοποθέτηση του σώματος στο εσωτερικό της στροφής, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα τετράχρονα του είδους.

A15A9941-web_6.jpgΗ Snarler διαθέτει έναν μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 570cc με δύο εκκεντροφόρους επί κεφαλής, ψεκασμό, και αυτόματο κιβώτιο, με επιλογή όσον αφορά στην μετάδοση της κίνησης. Το γκάζι είναι τύπου σκανδάλης ώστε να το πιέζεις με τον αντίχειρα και το χέρι σου να παραμένει σταθερό στο τιμόνι για σωστή συγκράτηση, μιας και τα χέρια πρέπει να παραμένουν πάντα διαθέσιμα. Να σημειωθεί ότι το τιμόνι διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση ώστε να είναι εύκολη η οδήγηση σε αργές διαδρομές, και να μπορεί να στρίβει όπου χρειαστεί με ελάχιστη προσπάθεια από τον αναβάτη. Και αυτό το τελευταίο είναι όντως πολύ σημαντικό βοήθημα αφού δεν καταλαβαίνεις την δυσκολία με την οποία κοντράρουν οι τροχοί στο έδαφος κατά το στρίψιμο, όμως, το σύστημα ανοίγματος του γκαζιού είναι περιοριστικός παράγοντας για να κινηθείς για ώρα σε μεγάλες διαδρομές (κουράζεται ο αντίχειρας). Λύσεις στο εμπόριο όμως υπάρχουν αρκετές.

A15A9826-web.jpgΕπιλογές μετάδοσης

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται από την CVTECH Canada στους πίσω τροχούς ως standard και ο αναβάτης έχει στην διάθεσή του έναν μοχλό στα δεξιά της ποδιάς, από όπου μπορεί να επιλέξει high & low (αργή και γρήγορη) σχέσεις, αλλά και την απαραίτητη όπισθεν, να βάλει νεκρά ή να ''κλειδώσει'' την γουρούνα με το P (parking). Για την τελευταία χρήση, διατίθεται και χειρόφρενο στο αριστερό άκρο του τιμονιού.

Από κει και πέρα, αναλαμβάνουν οι διακόπτες στο δεξί άκρο του τιμονιού που αλλάζουν τελείως την χρήση της γουρούνας. Από την πίσω κίνηση (2WD), μπορείς να επιλέξεις τετρακίνηση (4WD), και από εκεί, να "κλειδώσεις" (Diff Lock) τα διαφορικά μοιράζοντας ίσα την δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, για να ξεκολλήσεις από κάποιο δύσβατο σημείο. Ούτως ή άλλως, οι δυνατότητες της Snarler είναι τεράστιες ακόμη και χωρίς την επιλογή κλειδώματος των διαφορικών, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο μπορούν να αυξηθούν με την χρήση τους.

A15A9941-web_1.jpgΑναλύοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες, διαπιστώνεις ότι η Snarler 600 AT6L δεν είναι απλά ένα όχημα καθημερινής μετακίνησης, απλά μπορεί να κάνει και αυτό, μιας και διαθέτει άδεια κυκλοφορίας. Είναι ένα όχημα διασκέδασης το οποίο θα ξεκινήσει από εκεί όπου απαιτείται η άδεια κυκλοφορίας, για να γίνει ένα όχημα φυγής και δραπέτευσης από το κλεινόν άστυ, είτε φορτωμένη, είτε οδικός, για εξορμήσεις σε κοντινά ή μακρινά βουνά.

Με την ροπή του μονοκύλινδρου κινητήρα να εμφανίζεται στις χαμηλές στροφές, η επιτάχυνση των 384 κιλών γίνεται αισθητή και δυνατή ακόμη και σε ανηφόρες. Σε ανοιχτές διαδρομές ο κινητήρας είναι αρκετός για να διατηρήσει μία ταχύτητα κοντά στα 85 χ.α.ω. όπου επεμβαίνει ο κόφτης, ενώ αν την ζορίσεις μπορεί να δείξει και κάτι παραπάνω. Όμως η ''πλεύση'' που δημιουργείται σε τέτοια χιλιόμετρα από τα ελαστικά και τις αναρτήσεις, γνωστή στην κατηγορία, είναι κάτι το οποίο σου δείχνει ουσιαστικά και την χρήση της Snarler.

Ιδανικό παιχνίδι

Παιχνίδι σε χωματόδρομους με χαμηλότερες ταχύτητες, εξερεύνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, διάσχιση δασικών χωματόδρομων με χώμα ή λάσπες, άμμο ή χιόνι, με επιλογές στην μετάδοση για να φτάσεις σε όποιο σημείο θες.

Η Segway παράγει την Snarler σε δύο εκδόσεις, στην απλή και την Special της δοκιμής, η οποία διαφοροποιείται στα LED φωτιστικά σώματα, στις προστατευτικές χούφτες τιμονιού,  στον εργάτη με δυνατότητα έλξης 2.500lb, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος μπροστά και ελέγχεται από το τιμόνι.

Πρακτικά, η Snarler 600 AT600L Special της δοκιμής είναι η πιο χρηστική έκδοση αφού αν θελήσεις να κινηθείς σε δύσβατες διαδρομές και κολλήσεις, θα μπορέσεις με την βοήθεια του εργάτη να δεθείς σε ένα δέντρο / βράχο και να ξεκολλήσεις χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Έχοντας τα κλασικά φρένα σε αριστερή και δεξιά μανέτα (πίσω - μπροστά), διαθέτει και ποδόφρενο που συνδυάζει την πέδηση στους τέσσερις τροχούς, οπότε μπορείς να ασχολείσαι απλά με την οδήγηση και να φρενάρεις σαν σε αυτοκίνητο - και να την οδηγείς και με δίπλωμα αυτοκινήτου. Συνεπώς, ένας οδηγός αυτοκινήτου θα νιώσει πιο οικεία με ένα ATV, παρά το ότι διαθέτει τιμόνι μοτοσυκλέτας και ανάλογη σέλα / θέση οδήγησης. Άλλωστε, και το engine braking system που διαθέτει, συμβάλλει ώστε να κατεβαίνεις κατηφόρες με το γκάζι κλειστό, και τον κινητήρα να υποβοηθά. Ειδικά με την low επιλογή σχέσης, το φρενάρισμα του κινητήρα είναι αρκετά έντονο.

A15A9920-web.jpgΤο βάρος βρίσκεται στα 384 κιλά και δεν είναι αμελητέο, ωστόσο, είναι ένα νούμερο το οποίο δεν φαίνεται καθόλου κατά την οδήγηση, και μάλιστα, ''ισοπεδώνει'' ότι βρεθεί στο διάβα του. Δύσκολα η Snarler σηκώνει τροχό στο χώμα και πρέπει να προσπαθήσεις να την ''σηκώσεις'' στους δύο τροχούς, και από εκεί φαίνεται ότι το κέντρο βάρους είναι κρατημένο χαμηλά ώστε να συμβάλλει στην σταθερότητα.  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις βέβαια και σωστή τοποθέτηση του σώματος στο εσωτερικό της στροφής.

Η θέση οδήγησης είναι ψηλή και περιορίζει την έκταση του σώματος στην εσωτερική των στροφών, κάτι που τελικά δεν πολύ χρειάζεται μιας και είναι πολύ σταθερή. Καθορίζει όμως το στυλ της, δείχνοντας ότι δεν είναι φτιαγμένη για ''αγωνιστική'' οδήγηση με κρεμασμένο έξω το σώμα.

Η ποιότητα των αναρτήσεων και η στιβαρότητα του πλαισίου, δημιουργούν ένα σύνολο που απορροφά τις ανωμαλίες του εδάφους, και το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι κρατάει ξεκούραστα τα χέρια.

Πολυεργαλείο για τα δύσκολα

Ως πολυεργαλείο, η Snarler είναι ένα εργαλείο που οδηγείται φυσικά και με δίπλωμα μοτοσυκλέτας, αλλά έχει και κοτσαδόρο στο πίσω τμήμα με πρίζα, έτσι ώστε να μπορείς να τραβήξεις κάποια μπαγαζιέρα ή jet ski στο εξοχικό σου ή σε μικρή απόσταση.

Είναι ένα όχημα το οποίο μπορείς να έχεις στο εξοχικό σου και να το απολαμβάνεις σε δασικές διαδρομές ή παραλίες, αδιαφορώντας για την ποιότητα του εδάφους, μπορείς να κάνεις εκδρομές adventure μιας και έχει χώρο φόρτωσης τόσο πίσω ή μπροστά, και να απολαύσεις λάσπες χωρίς να λερώνεσαι. Επίσης, ως εργαλείο μπορεί να πάει άνετα στο χωράφι και εκεί που δεν θα πήγαινε κάποιο αυτοκίνητο, και συνδυάζοντας τις σχέσεις ταχυτήτων αλλά και τις επιλογές μετάδοσης κίνησης, θα περάσεις από παντού.

A15A9716-web.jpgΜε μοναδικές δυνατότητες, όμορφη και εντυπωσιακή σχεδίαση, εξαιρετική ποιότητα και ήχο που αντιλαλεί στα βουνά, αφήνει το στίγμα της όπου βρεθεί.

Οι χρωματικές επιλογές παραμένουν ίδιες και στις δύο εκδόσεις, με τρία συνολικά χρώματα, με το μαύρο - πράσινο και μαύρο - μπλέ, να συμπληρώνουν την γκάμα. Ουσιαστικά, το μαύρο καλύπτει όλα τα πλαστικά, και το πράσινο ή μπλε, ''βάφουν'' το πλαίσιο και τα ψαλίδια, την γρίλια του ψυγείου, τα ελατήρια των αμορτισέρ, και τα στεφάνια των τροχών, που στην περίπτωση της ''δικής'' μας, είναι κόκκινα. Αξεσουάρ όπως μπροστινό Cargo Box, μπροστινά κάγκελα προστασίας, αλουμινένιες ποδιές για όλο το κάτω τμήμα, έρχονται να προσθέσουν πινελιές και να διαμορφώσουν την Snarler για κάθε χρήση.

Έτσι, η κορυφαία Snarler AT 600L Special διαφοροποιείται από την Classic στην τιμή στην οποία βρίσκεται στα 9.490euro (Classic: 8.940euro) και ουσιαστικά προσφέρει ότι θα ήθελε κάποιος να προσθέσει απευθείας μετά την απόκτησή της.

Εξοπλισμός αναβάτη

Κράνος Scottμάσκα Scott Furyjacket Scott Storm, παντελόνι Scott, από Moto Pegasus

Μπότες Forma Predatorαπό το ΜΟΤΟΜΑΡΚΕΤ

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
   
Κατασκευαστής / Μοντέλο Segway Sharler AT6 L Special
Αντιπρόσωπος: Αφοί Σαρακάκη
Τιμή: 9.400euro
Εγγύηση: 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, 2ΕΕΚ
Χωρητικότητα 570cc
Διάμετρος x διαδρομή Δ.Α.
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Εκκίνηση Μίζα
Μετάδοση Αυτόματη CVTECH CANADA
Τύπος μετάδοσης Σύστημα On-Demand 2WD/4WD εμπρός διαφορικό
Εμπλοκή Διαφορικού 2WD/4WD/DIFF LOCK (με κλείδωμα)

Σχέσεις μετάδοσεις

L/H/N/R/P
Συμπλέκτης Αυτόματος φυγοκεντρικός
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Μήκος x Πλάτος x Ύψος 2.350 x 1280 x 1430mm
Μεταξόνιο 1450mm
Απόσταση από έδαφος 270mm
Ύψος σέλας Δ.Α.
Ηλεκτρική Υποβοήθηση Τιμονιού EPS (Electric Power Steering)
Βάρος 384
Χωρητικότητα σχάρας (Εμπρός / Πίσω) 40kg / 60kg
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Αμορτισέρ λαδιού σε κάθε τροχό με διαδρομή 180mm
Πίσω Αμορτισέρ λαδιού σε κάθε τροχό με διαδρομή 210mm
   
Τροχοί / Ελαστικά Αλουμινίου Beadlock
Μπροστά 205/75-14 49J (26×8.00-14)
Πίσω 255/60-14 56J (26×10.00-14)
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι με δαγκάνες και στους δύο τροχούς 
  Δίσκοι με δαγκάνες και στους δύο τροχούς 
   
Εξοπλισμός Προστατευτικές χούφτες, φώτα LED, εργάτης 2.500lbs, μεταλλική σχάρα, εμπρός και πίσω προστατευτικά κάγκελα, πίσω Top Box χωρητικότητας 104λιτρων, Engine Braking System, 2'' Receiver and Hitch, Digital Dashboard,  Smart Moving APP
   
Επιδόσεις  
Ισχύς (hp/rpm) 44,6 / -
Ροπή (kg/rpm) 4,8 / -
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 22:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Video Test Ride - Seqway Snarler 600 AT6L Special Cargo Box »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon