.
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 14:16

Ταξίδι 40.000 χιλιομέτρων με... ηλεκτρικά ΚΤΜ 950 Adventure!

 

Expedition Electric: Από την Αλάσκα στην Αργεντινή

 

Τρεις αναβάτες ετοιμάζονται για ένα ταξίδι 40.000 χιλιομέτρων, από την Αλάσκα στην Αργεντινή με τρία ειδικά διασκευασμένα, ηλεκτρικά ΚΤΜ 950 Adventure.
 
expedition electric 4
 
Οι ταξιδιώτες θα ξεκινήσουν από το Prudhoe Bay της Βόρειας Αλάσκας και θα καταλήξουν στην Tierra del Fuego της Αργεντινής, διασχίζοντας 2 ηπείρους και 15 χώρες.
 
expedition electric 3
 
Αν τα καταφέρουν θα έχουν σημειώσει το μακρύτερο ταξίδι με custom ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στην ιστορία. Η διαδρομή δεν είναι αυστηρά προκαθορισμένη, και μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες.
 
expedition electric 9
 
Η ομάδα αποτελείται από τον JC Davis την Danell Lynn και τον Greg Smith, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παρατήσουν τα πάντα για το επικών διαστάσεων ταξίδι, που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2016 και θα διαρκέσει γύρω στους 8 μήνες.
 
Θυμίζουμε πως η Danell πρόσφατα έγινε κάτοχος του Ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο solo ταξίδι μοτοσυκλέτας από γυναίκα αναβάτη μέσα στα όρια μίας χώρας.
 
expedition electric 6
 
Οι μοτοσυκλέτες έχουν ως βάση το θρυλικό KTM 950 Adventure, μία από τις ικανότερες Adventure μοτοσυκλέτες που φτιάχτηκαν ποτέ.
 
Στα χέρια του γκουρού της καθαρής ενέργειας Chris Bell (δημιουργό της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Brutus), οι μοτοσυκλέτες αποχαιρέτισαν τους θερμικούς κινητήρες τους, για χάρη τριών ηλεκτρικών κινητήρων εναλασσόμενου ρεύματος, με απόδοση 83,1 ίππων και 12,1 Kgm ροπής.
 
expedition electric 5
 
Σύμφωνα με τον Bell, η τελική τους ταχύτητα φτάνει τα 177 χλμ/ώρα.
 
expedition electric 11
 
Αξιοσημείωτη είναι η μετάδοση στις εν λόγω μοτοσυκλέτες, που διαθέτουν μία μόνο ταχύτητα, σε ένα κιβώτιο με γρανάζια. Οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν την ικανότητα επανάκτησης ενέργειας (ρυθμιζόμενη μάλιστα) μέσω του φρεναρίσματος, ενώ μπορούν να φέρουν και έξτρα μπαταρίες, ώστε οι αναβάτες να καλύπτουν 322-418 χιλιόμετρα με κάθε φόρτιση.
 
Η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί δύο ώρες κάθε μέρα, με μια επιπρόσθετη ταχεία φόρτιση διάρκειας μιας ώρας. Οι μοτοσυκλέτες θα φορτίζονται το βράδυ, κατά την διάρκεια ξεκούρασης των αναβατών, με τη βοήθεια μιας φορητής γεννήτριας που θα κουβαλάει ένα όχημα συνοδείας & υποστήριξης.
 
expedition electric 8
 
Αν αναρωτιέστε για την τιμή μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας, ο Bell (φωτό άνω) κάνει λόγο για 40.000 δολάρια, δηλαδή 35.130 ευρώ περίπου.
 
Το ταξίδι έχει σκοπό να δοκιμάσει τις ικανότητες των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών του Bell, μέσα από τις σκληρότερες συνθήκες, διασχίζοντας υπέροχες αλλά και δύσκολες διαδρομές.
 
expedition electric 7
 
Οι οργανωτές έχουν σκεφτεί ακόμα και την πιθανότητα ενός τηλεοπτικού Reality Show με τα γυρίσματα να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Expedition Electric εδώ -> http://expeditionelectric.com/

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 08:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon