.
Κατηγορία Συγκριτικά
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 13:41

Nεορετρό και Cruisers έως 10.000 ευρώ

“Hot” προτάσεις σε στιλ διαχρονικό

Οι μοτοσυκλέτες με ρετρό στοιχεία στη σχεδίασή τους είναι ό,τι πιο hot υπάρχει αυτή τη στιγμή στους δύο τροχούς. Το κοινό τις ζητούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη στιγμή που οι διάφοροι βελτιωτικοί οίκοι έκαναν χρυσές δουλειές “φτιάχνοντας” μοτοσυκλέτες από άλλες 10ετίες στα προσωπικά γούστα του αναβάτη τους. Σήμερα η αγορά βρίθει από τις προτάσεις των κατασκευαστών με την κατηγορία να παρουσιάζεται πιο ενδιαφέρουσα και δυναμική από ποτέ. Μπορείτε πλέον να βρείτε ρετρό ή cruiser μοτοσυκλέτες από τα 125 έως και τα 2.000 κ.εκ., για κάθε προσωπικό γούστο και βαλάντιο με όσο περισσότερες δόσεις νοσταλγίες επιθυμείτε εσείς! Για αυτό και εμείς ετοιμάσαμε 12 προσιτές μοτοσυκλέτες με τιμή έως και 10.000 που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο στον τομέα του πολυπόθητου στιλ όσο και στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ανάμεσά τους μπορεί και να κρύβεται η επόμενη αγαπημένη σας που θα σας πηγαίνει παντού με στιλ και άποψη, κάτι που θα κάνει φυσικά προπάντων στην καθημερινότητά σας.

Benelli Leoncino 500



retro cruiser 1

Τιμή: 6.500 ευρώ (χωρίς Ε.Τ.Τ.)

Η Benelli δεν αναστήθηκε απλά, αλλά επέστρεψε τόσο δυναμικά στο προσκήνιο των δύο τροχών που μάλλον δεν το περίμενε κανείς. Ανάμεσα στην πλούσια πλέον γκάμα της που αποτελείται από όμορφες και χρηστικές μοτοσυκλέτες ξεχωρίζει το “Λιονταράκι” όπως είναι δηλαδή και το όνομα του στα ιταλικά. Το Leoncino 500, με τις φινετσάτες γραμμές και την υψηλή ποιότητα κατασκευής του φιλοδοξεί να γίνει ο απόλυτος καθημερινός σας σύντροφός όπου και αν κινείστε, χάρη και στον δικύλινδρο κινητήρα τω 47 ίππων. Με εντυπωσιακό ανεστραμμένο πιρούνι αλλά και φρένα που υπόσχονται να σας ικανοποιούν και όταν έχετε διάθεση για να κινηθείτε σε σπορ ρυθμούς.

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, δικύλινδρος, υργόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 499,6
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 47,6/8.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 4,6/4.500
Βάρος (κιλά): 206 κιλά, πλήρες
Ύψος σέλας (χλστ.): 815
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 12,7

Ducati Scrambler Icon


retro cruiser 6

Τιμή: από 9.750 ευρώ

Sixty2: 8.000 ευρώ

Για τους φίλους της ιταλικής εταιρίας και προπάντων της ρετρό σχεδίασης η Ducati φέρει στην γκάμα της το δημοφιλές Scrambler, σε πολλές μάλιστα εκδόσεις. Η πιο προσιτή ακούει στο όνομα Sixty2 και ο 400άρης κινητήρας της δίνει το δικαίωμα και σε κατόχους διπλώματος κατηγορίας Α2 να το απολαύσουν. Για τους υπόλοιπους η πιο προσιτή έκδοση είναι η Icon με τον αερόψυκτο κινητήρα των 803 κ.εκ. και 75 σχεδόν ίππων. Πέρα από την απαράμιλλη σχεδίαση σε στιλ scrambler, οι ιταλικές μοτοσυκλέτες αποδεικνύονται πολύ χρηστικές στην  καθημερινή κίνηση αλλά και ιδιαίτερα διασκεδαστικές χάρη στον πολύ καλή συμπεριφορά τους και τον άκρως φιλικό χαρακτήρα τους.

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, δικύλινδρος, αερόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 803/399
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 73/8.250-40/8.750
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,7/5.750-3,5/8.000
Βάρος (κιλά): 186, πλήρες/183
Ύψος σέλας (χλστ.): 790
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 13,5

Harley-Davidson Street 750


retro cruiser 5

Τιμή: από 7.990 ευρώ

Η Harley-Davidson δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αφιέρωμα και το μοντέλο της και το μοντέλο που την εκπροσωπεί είναι το Street αλλά και η έκδοση Rod, αναλόγως των προτιμήσεών σας. Το Street 750 αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο για τον μαγικό κόσμο της Harley-Davidson. Εξίσου φιλικό με τις υπόλοιπες αμερικάνικες μοτοσυκλέτες παρουσιάζει μια ιδιαίτερα μοντέρνα εικόνα στον δρόμο και μπορεί να οδηγηθεί άνετα και γρήγορα από όλους τους αναβάτες και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Η χαμηλή σέλα, τα καλά σε απόδοση φρένα και ο σύγχρονος ελαστικός κινητήρας με τα πλούσια αποθέματα ροπής είναι εκεί και είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος
Κυβισμός (κ.εκ.): 749
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6/4.000
Βάρος (κιλά): 233, πλήρες
Ύψος σέλας (χλστ.): 720
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 13

Honda CMX500 Rebel


retro cruiser 3

Τιμή: 7.090 ευρώ

Σε πιο παραδοσιακό cruiser ύφος, η Honda έχει στις τάξεις της το Rebel που συνδυάζει μοντέρνες γραμμές με κλασικά στοιχεία. Είναι αδιαμφισβήτητα cruiser αλλά την ίδια στιγμή οι γραμμές του ξεφεύγουν από τα κλασικά μονοπάτια της κατηγορίας και η λιτή του εμφάνιση σε παρακαλά να επιδοθείς στο customizing, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Καρδιά του αποτελεί ο οικονομικός σε κατανάλωση δικύλινδρος κινητήρας των 46 ίππων που κάνει το Rebel “προσβάσιμο” και στους αναβάτες και αναβάτριες με δίπλωμα κατηγορίας Α2. Στο δρόμο παρουσιάζεται πολύ πιο ικανό από όσο υπονοεί η σχεδίασή του, όντας μια σύγχρονη ρετρό μοτοσυκλέτα με άποψη που δεν της λείπει τίποτα.

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος, 2κύλινδρος
Κυβισμός (κ.εκ.): 471
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 46,2/8.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 4,4/6.000
Βάρος (κιλά): 190 κιλά, πλήρες
Ύψος σέλας (χλστ.): 690
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 11,2

Kawasaki Vulcan S


retro cruiser 9

Τιμή: από 8.390 ευρώ

Με το Vulcan S η Kawasaki σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα καθόλα σύγχρονο cruiser με μοντέρνα αισθητική που ξεχωρίζει πραγματικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας. Η σύγχρονη εικόνα του Vulcan μεταφέρεται και στον δρόμο με τον δυνατό δικύλινδρο κινητήρα του να κλέβει ευχάριστα την παράσταση και την συμπεριφορά του να χαρακτηρίζεται άκρως φιλική προς όλους τους αναβάτες, ακόμη και υπό πίεση. Για αυτούς που θέλουν να το κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό η ιαπωνική εταιρία έχει διαθέσιμη και την έκδοση Café που ονομάστηκε έτσι για ευνόητους λόγους και ξεχωρίζει από το στάνταρ μοντέλο χάρη στο μικρό φέρινγκ στον προβολέα του.

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος
Κυβισμός (κ.εκ.): 649
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 61/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,4/6.600
Βάρος (κιλά): 229, πλήρης
Ύψος σέλας (χλστ.): 705
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 14

Moto Guzzi V7 III Special


retro cruiser 2

Τιμή: 9.130 ευρώ

V7 III Stone: 8.980 ευρώ

V7 III Carbon: 9.980 ευρώ

Η Moto Guzzi έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική της παράδοση τα τελευταία χρόνια στα μοντέρνα retro, με την δημιουργία του V7. Στην 3η πλέον έκδοσή του, και συγκεκριμένα στην έκδοση Special, το V7 παρουσιάζεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Η ποιότητα κατασκευής του βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα όπως και η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχουν δώσει οι Ιταλοί, ειδικά στον πολυπόθητο χαρακτήρα που παρουσιάζει η μοτοσυκλέτα στον δρόμο. Ο χαρακτηριστικός V2, που αποτελεί από μόνος του λόγο για να αγοράσει κανείς Moto Guzzi, ακούγεται εξαιρετικά και λειτουργεί πιο πολιτισμένα από ποτέ, χωρίς να θεωρείται “αποστειρωμένος”.  Διαθέσιμη φυσικά είναι και η ακόμη πιο προσιτή έκδοση Stone αλλά και η άκρως γοητευτική Carbon. 

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, δικύλινδρος, αερόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 744
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 52/6.200
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,1/4.900
Βάρος (κιλά): 189, κενό
Ύψος σέλας (χλστ.): 770
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 21

Suzuki SV 650X ABS


retro cruiser 4

Τιμή: 7.495 ευρώ

Η Suzuki πήρε το ανανεωμένο SV 650 ABS το… βούτηξε στη νοσταλγία και από αυτή την κίνησή της προέκυψε η έκδοση “X”. Το καθόλα σύγχρονο μεσαίο δικύλινδρο της ιαπωνικής εταιρίας μας έρχεται σε ύφος café racer, με clip on στο τιμόνι για μια πιο επιθετική θέση οδήγησης αλλά και ρετρό επένδυση στη σέλα "Tuck Roll Style". Το πιο σημαντικό στοιχείο βέβαια που δίνει στο SV650 μια θέση σε αυτό το αφιέρωμα είναι το μικρό πανέμορφο μπικίνι φέρινγκ αλλά και τα πλαϊνά πλαστικά που ακολουθούν και το ενώνουν οπτικά με το ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας. Κερασάκι στην τούρτα ο χρωματικός συνδυασμός σε γκρι με τα γραφικά να έρχονται απευθείας από άλλες εποχές!

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, δικύλινδρος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 649
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 75/8.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,52
Βάρος (κιλά): 198
Ύψος σέλας (χλστ.): 790
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 14,5

SWM Gran Milano


retro cruiser 8

Τιμή: 5.890 ευρώ

Η ιταλική SWM έχει στις τάξεις της το Gran Milano, με το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα και σχεδίαση. Ο χαρακτήρας της συνδυάζει νοσταλγία με μοντέρνα στοιχεία, για ένα τελικό αποτέλεσμα που έχει πετύχει διάνα στο στόχο του. Το Gran Milano προτάσσει το άκρως ποθητό cafe racer στιλ, και προσφέρεται και με κοκοβιό στον στάνταρ εξοπλισμό του, ενώ η ποιότητα κατασκευής αλλά και οι επιλογές στα περιφερειακά είναι ιδιαίτερα προσεγμένες. Διατίθεται παράλληλα ως Scrambler, ονόματι Silver Vase, με ανάλογες αλλαγές στα περιφερειακά και ψηλότερα τοποθετημένες εξατμίσεις, αλλά και σε πιο τουριστική έκδοση (Gran Tourismo), με χαμηλές εξατμίσεις που δημιουργούν χώρο για βαλίτσες, και ψηλότερο τιμόνι. Όλα αυτά με μια τιμή που ξεκινά κάτω από τα 6.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 445,3
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 30/Δ.Α.
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): Δ.Α.
Βάρος (κιλά): 145, χωρίς καύσιμο
Ύψος σέλας (χλστ.): 813
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 23,5

Triumph Street Twin


retro cruiser 7

Τιμή: 9.690 ευρώ

Η βρετανική εταιρία έχει την δική της ξεχωριστή γκάμα modern classics με πιο προσιτό μοντέλο την Street Twin. Μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα με γνώριμη, ποθητή και άκρως διαχρονική σχεδίαση που μπορεί να επιτελέσει άριστα τον ρόλο του “καθημερινού εργαλείου”. Με την Street Twin θα κινηθείτε παντού με την ίδια άνεση, με τη μοτοσυκλέτα να δίνει τα ρέστα της στο αστικό περιβάλλον χάρη στην ελαφριά της αίσθηση, αλλά και τον πολύ ελαστικό κινητήρα των 900 κ.εκ.  που αποδεικνύεται και οικονομικός. Με σέλα για δύο, θα βγει με αξιώσεις και εκτός των τειχών με αγαπημένο της πεδίο την βόλτα σε επαρχιακό δρόμο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4χρονος, δικύλινδρος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 900
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 55/5.900
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 8,1/3.230
Βάρος (κιλά): 198, κενό
Ύψος σέλας (χλστ.): 750
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 12

Yamaha XSR 700


retro cruiser 10

Τιμή: 8.290

Βασισμένο στο άκρως επιτυχημένο εμπορικά MT-07, το XSR700 αποτελεί το μοντέλο που απευθύνεται στους φίλους της ιαπωνικής εταιρίας που έχουν έντονες ρετρό… ανησυχίες. Ο χαρακτηριστικός στρογγυλός προβολέας που συνοδεύεται από επίσης στρογγυλό LED φωτιστικό σώμα πίσω χαρίζει μια ξεχωριστή εμφάνιση στην μοτοσυκλέτα της Yamaha που συμπληρώνεται ιδανικά από το ψηλό και φαρδύ τιμόνι. Το ξεχωριστής σχεδίασης ρεζερβουάρ και η μεγάλη ενιαία σέλα, διαφοροποιούν πλήρως την εικόνα του XSR700 από εκείνη του MT-07. Ο διασκεδαστικός και ιδιαίτερα φιλικός χαρακτήρας του μοντέλου των Ιαπώνων παραμένει ωστόσο αναλλοίωτος στο δρόμο και ειδικά στην καθημερινή μετακίνηση θα ικανοποιεί εξίσου αρχάριους αλλά και έμπειρους αναβάτες.

Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 4χρονος, δικύλινδρος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (κ.εκ.): 689
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 74,8/9.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,9/6.500
Βάρος (κιλά): 186, πλήρες
Ύψος σέλας (χλστ.): 835
Ρεζερβουάρ (λίτρα): 14

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 13:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon