Κατηγορία Harley - Davidson
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 18:41

Test – Harley-Davidson Street Glide 120th Anniversary – Αποστολή στην California

του Laurent Cortvrindt

Η Harley-Davidson γιορτάζει φέτος την 120η επέτειό της και ως μέρος αυτού, ο κατασκευαστής με έδρα το Milwaukee αποφάσισε να ξεκινήσει νωρίς τον εορτασμό.

Κάτι που έκανε παράγοντας μια σειρά αποκλειστικών μοντέλων περιορισμένης έκδοσης. Αυτά τα επτά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης επετειακής CVO Road Glide Limited, διαθέτουν αποκλειστική βαφή, εξοπλισμό αλλά και αναμνηστικές λεπτομέρειες. «Από το 1903, η Harley-Davidson βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού, της τεχνολογίας και των επιδόσεων της αμερικανικής μοτοσυκλέτας. Και με το λανσάρισμα μερικών αποκλειστικών μοντέλων, ξεκινάμε έναν χρόνο για τον εορτασμό της 120ης επετείου της Harley-Davidson», δήλωσε ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε τα πρώτα μοντέλα Harley-Davidson για το 2023. Περισσότερα θα έρθουν αργότερα μέσα στο έτος. Επίσης, το 2023 θα είναι ένα αξέχαστο ορόσημο για τη μάρκα, γιορτάζοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και την κοινότητα της Harley-Davidson».

3hd120.jpg

Το εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής μοντέλο, CVO Road Glide Limited Anniversary γιορτάζει τα 120 χρόνια δεξιοτεχνίας αποκαλύπτοντας ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια βαφής που έχει προσφέρει ποτέ η Harley-Davidson. Το λεγόμενο Heirloom Red εφαρμόζεται πάνω σε ένα Anniversary Black Basecoat με έντονα κόκκινα τελειώματα και χρυσές λεπτομέρειες που εφαρμόζονται στο χέρι. Παρόμοια μοτίβα εφαρμόζονται επίσης παντού στη μοτοσυκλέτα. Αντιπροσωπεύουν το κεφάλι και τα φτερά ενός ιπτάμενου αετού. Το επίχρυσο μέταλλο στο ρεζερβουάρ είναι μια art deco ερμηνεία του εμβληματικού σχεδιαστικού στοιχείου, του αετού της Harley-Davidson. Αυτό το αποκλειστικό φινίρισμα περιλαμβάνει επίσης πολυτελή καθίσματα Alcantara με χρυσές και κόκκινες ραφές, χρυσά ένθετα κινητήρα και έντονες, κόκκινες λεπτομέρειες. Μόνο 1.500 μονάδες της μοτοσυκλέτας θα παραχθούν, η καθεμία με ένα περιορισμένο αριθμό χαραγμένο με laser στο ρεζερβουάρ.

2hd120.jpg

Η ειδική βαφή για την 120η επέτειο θα προσφερθεί σε άλλα έξι μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, με συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων εμπνευσμένων από τις πρώτες μοτοσυκλέτες της μάρκας. Αυτά τα μοντέλα έχουν βαφή με βασικό χρώμα το Heirloom Red. Κάθε κομμάτι σκιαγραφείται με ένα λεπτό έντονο κόκκινο περίγραμμα και είναι γεμάτο με μια πιο σκούρα διαβάθμιση ονόματι Midnight Crimson. Οι πρόσθετες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν πάλι ρεζερβουάρ με μοτίβο αετού, καλύμματα καθισμάτων με κόκκινα πλαϊνά πάνελ, ένα χρυσοκέντητο λογότυπο Harley-Davidson, καθώς και κόκκινες λεπτομέρειες κινητήρα. Αυτό το αναμνηστικό σχέδιο θα προσφερθεί στα ακόλουθα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης.

Εάν ενδιαφέρεστε βιαστείτε καθώς η παραγωγή είναι περιορισμένη:

• Ultra Limited Anniversary (1.300 μοτοσυκλέτες, 39.995 €)
• Tri Glide Ultra Anniversary (1.100 μοτοσυκλέτες, 60.995 €)
• Street Glide Special Anniversary (1.600 μοτοσυκλέτες, 38.495 €)
• Road Glide Special Anniversary (1.600 μοτοσυκλέτες, 38.495 €)
• Fat Boy 114 Anniversary (3.000 μοτοσυκλέτες, 32.995 €)
• Heritage Classic 114 Anniversary (1.700 μοτοσυκλέτες, 32.995 €)

4hd120.jpg

Φτάνω λοιπόν στο πάρκινγκ για να παραλάβω τη μοτοσυκλέτα που μου ανατέθηκε για την ημέρα. Ευτυχώς, είναι το Street Glide, το αγαπημένο μου στην κατηγορία Touring. Κοιτάζοντας το ρεζερβουάρ, βλέπω ότι από τους 1.600 κινητήρες που παράγονται για αυτήν την περιορισμένη έκδοση, ο κινητήρας μου είναι ο αριθμός 5. Μεγάλη υπόθεση, προφανώς και δεν είναι μοναδικός κινητήρας. Ο λόγος για τον οποίο το Street Glide είναι το αγαπημένο μου στη γκάμα των Touring είναι λόγω του πιο βασικού χειρισμού του από τα μεγάλα Ultra Limiteds. Και σε σύγκριση με το Road Glide, βρίσκω το μπροστινό μέρος του Batwing πιο κομψό.

7hd120.jpg

Στη Santa Barbara φυσάει αρκετά τη μέρα της δοκιμής και οι συνάδελφοί μου που οδηγούν το Road Glide θα πρέπει να είναι προσεκτικοί: οι ασταθείς πλευρικοί άνεμοι μπορεί να γίνουν σοβαροί, ειδικά στον αυτοκινητόδρομο 101 που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής. Σε σχέση με χθες η θερμοκρασία έχει πέσει λίγους βαθμούς. Και ο αέρας σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο δροσερά. Ευτυχώς, δεν παρατηρούμε τη διαφορά με το ευρύχωρο.. «πιλοτήριο» που έχουμε όλοι σήμερα. Απολαμβάνοντας την πολυτέλεια αυτών των κινητήρων, ανοίγω το cruise control, βρίσκω ένα καλό ραδιόφωνο με rock 'n' roll και κοιτάζω με περιέργεια τα ονόματα των δρόμων που διανύουμε στην οθόνη πλοήγησης. Όπως μπορείτε να δείτε, η σειρά Harley-Davidson Touring περιέχει σχεδόν κάθε πολυτέλεια και άνεση. Και μόνο όταν οδηγείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατανοείτε το DNA της Harley-Davidson, πώς και γιατί κατασκευάζονται αυτές οι μοτοσυκλέτες και τι περιμένουν από αυτές οι ιδιοκτήτες τους.

1hd120.jpg

Τα Road Glide και Street Glide είναι εξοπλισμένα με δύο πλαϊνές θήκες συνολικής χωρητικότητας άνω των 70 λίτρων. Αυτός είναι αρκετός χώρος για δύο σακίδια. Το Ultra Limited προσθέτει ένα ψηλό παρμπρίζ και ένα τεράστιο top box για να διπλασιάσει αυτή τη χωρητικότητα. Επιπλέον, ο επιβάτης επωφελείται από ένα γενναιόδωρο κάθισμα με άνετη πλάτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε τον τουρισμό μεγάλων αποστάσεων χωρίς να φτάσετε στο ξενοδοχείο διπλωμένοι στη μέση το βράδυ. Ο οδηγός μας με βγάζει ξαφνικά από τα όνειρά μου φεύγοντας από τον αυτοκινητόδρομο για να ακολουθήσω τον Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ San Francisco και Los Angeles. Η ομάδα μας τώρα περιπλανιέται στους αμπελώνες της California και ο ρυθμός αυξάνεται. Όποιος πιστεύει ότι αυτές οι ναυαρχίδες είναι ανίκανες να αυξήσουν τον ρυθμό και να επιτεθούν σε γρήγορες στροφές, αντιμετωπίζει έκπληξη. Σύντομα επιστρέφουμε στη Santa Barbara, αλλά πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, ο οδηγός μας έχει μια τελευταία έκπληξη.

 5hd120.jpg

Αποφασισμένος να μας δείξει τις touring δυνατότητες της Harley-Davidson, μας οδηγεί σε έναν ορεινό δρόμο που μας μεταφέρει από τα 850 μέτρα σε λιγότερο από 300 μέτρα σε λίγα χιλιόμετρα. Μερικά από τα σημεία είναι σαν την διάσημη Corkscrew της Laguna Seca, αλλά με τη βοήθεια του πίσω φρένου, οι μοτοσυκλέτες μας τα περνάνε χωρίς πρόβλημα. Και αυτό παρά τις ισχυρές ριπές του ανέμου που κάνουν την οδήγηση κάθε άλλο παρά εύκολη. Αν και δεν είναι για εντελώς αρχάριους, αυτοί οι κινητήρες δεν αποδεικνύονται ποτέ ύπουλοι. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε ελιγμούς είναι το σημαντικό βάρος τους.

8hd120.jpg

Με μοτοσυκλέτες τόσο υψηλού επιπέδου, υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που πρέπει να μετανιώσετε, όπως οι μη ρυθμιζόμενοι μοχλοί φρένων και συμπλέκτη. Δεδομένου του βάρους αυτών των θηρίων, η έλλειψη όπισθεν θα γίνει επίσης αισθητή στα πόδια. Αλλά μόνο στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, οι χώροι στάθμευσης είναι τόσο μεγάλοι που δεν ξεμένεις ποτέ από χώρο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτές οι περιορισμένες εκδόσεις της 120ης επετείου της Harley-Davidson φαίνονται απολύτως υπέροχες στο Heirloom Red τους. Και οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες σίγουρα θα τις κάνουν ακόμα πιο επιθυμητές στους ταξιδιώτες με μοτοσυκλέτα. Τώρα άντε να βγάλουμε τον προϋπολογισμό...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 19:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ