.
Κατηγορία Harley - Davidson
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 11:35

TEST: Harley-Davidson Fat Bob 114

 

Το υπερθετικά μεγάλο μέγιστο 

 


Του Κώστα Γαμβρούλη
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης 
Συνεργάστηκε: Θοδωρής Ξύδης 

Ο τίτλος της δοκιμής είναι ένα πλεονασμός. Ότι ακριβώς είναι και το Fat Bob δηλαδή! Μια μοτοσυκλέτα που αποθεώνει το “πολύ” σε κάθε του έκφανση και υποστηρίζει την γοητεία της με την υπερβολή!

Γιατί; Γιατί έτσι!

Δύσκολο να “καταλάβει” κανείς το Fat Bob με ορθολογιστική προσέγγιση. Γιατί να είναι τόσο μεγάλο; Χρειαζόταν πραγματικά κινητήρας 1.868 κ.εκ.; Αν ναι, γιατί βγάζει 94 ίππους; Και δηλαδή κοστίζει τόσο, είναι πρακτικά μονοθέσιο και έχει μόνο αυτόν τον εξοπλισμό; Ναι! Και η απάντηση σε όλα αυτά, είναι, γιατί έτσι! Αν δεν το δέχεστε αυτό ως τοποθέτηση, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε την ανάγνωση της παρούσας δοκιμής, δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε με κάτι που δεν κατανοείτε το νόημα της ύπαρξης του. Γιατί τελικά υπάρχει νόημα σε όλο αυτόν τον μαξιμαλισμό.

test harley davidson fat boy 114 kinisi 14

Είναι, σε μια εποχή πολιτικής ορθότητας, ο “απαγορευμένος καρπός”, η αμαρτία σε δύο τροχούς, το όχημα που κάθε όψιμος “vegetarian” – “οικολόγος” – “αριστεριστής” θα ήθελε να εξαφανίσει από τον πλανήτη και τον γαλαξία ολόκληρο. Τυγχάνει να κατασκευάζεται στην άλλη πάντα του Ατλαντικού, στην Γη του “bigger is better”, εκεί που απροκάλυπτα, ξεκάθαρα και ωμά, το μέγεθος μετράει! Αυτό είναι, δεν προσπαθεί να κρυφτεί, ούτε να σε ξεγελάσει. Σου κάνει; Αν ναι, κανένα πρόβλημα…

Ε όχι και fat... ευτραφές ίσως...

To Fat Bob παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2017, μαζί με τα υπόλοιπα επτά μοντέλα μιας ριζικά ανανεωμένης γκάμας, που συγχώνευε τις σειρές των Dyna και Softail σε μια, διατηρώντας το όνομα της δεύτερης. Ο όρος “ριζική ανανέωση” δεν χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά, ούτε “marketinίστικα” από την Harley-Davidson, αφού το Fat Bob, όπως και όλα τα μοντέλα της σειράς, έφερε νέο πλαίσιο, νέο κινητήρα και νέα περιφερειακά. Με λίγα λόγια, τα πάντα είχαν αλλάξει δηλαδή και δεν θα ήταν υπερβολή αν μιλούσαμε για εντελώς νέο μοντέλο, πόσο μάλλον όταν η ανανέωση του, συνέπεσε και με γενικότερη μεταστροφή στην κατασκευαστική φιλοσοφία της Harley-Davidson, που θέλει τις μοτοσυκλέτες της να έχουν σύγχρονα οδηγικά χαρακτηριστικά χωρίς όμως να απολέσουν την ξεχωριστή τους αίσθηση.

test harley davidson fat boy 114 kinisi 1

Σε ότι αφορά στο πλαίσιο του Fat Bob, η αρχιτεκτονική του και τα υλικό κατασκευής (ατσάλι) δεν έχουν αλλάξει, όμως η νέα σχεδίαση, έχει επιφέρει μια πολύ μεγάλη μείωση στα κιλά σε συνδυασμό με 34% περισσότερη ακαμψία. Το ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 43 χλστ., κατασκευάζεται από την Showa και φέρει την τεχνολογία SDBV (Showa Dual Bending Valve), δηλαδή λειτουργεί σαν cartridge αλλά δεν είναι cartridge (Παίσιος mode) και δεν έχει την πολυπλοκότητα, το κόστος και το βάρος ενός cartridge πιρουνιού. Στα φρένα, το Fat Bob φέρει δύο τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά και μια διπίστονη πλευτή πίσω, οι οποίες ελέγονται από ABS μονάδα. Το ABS, είναι και το μοναδικό ηλεκτρονικό βοήθημα, traction, riding modes, χάρτες, πυξίδες και αστρολάβους ξεχάστε τα εδώ, και αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση δόθηκε πιο πάνω… γιατί έτσι.

Muscle + Bobber = Muscbber

…ή Βoscle, αν προτιμάτε. Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός αυτών των δυο κατηγοριών, είναι που ορίζει την σχεδιαστική ταυτότητα του Fat Bob. Οι 16άρες ζάντες αλουμινίου με τα ελαστικά διαστάσεων 150/80… μπροστά και 180/70 πίσω, το κομμένο φτερό στην ουρά και ο μινιμαλισμός στο χρώμα, είναι στοιχεία που προέρχονται από τον κόσμο των Bobber. Από την άλλη, ο δυναμισμός των γραμμών και των λιγοστών διακοσμητικών στοιχειών, καθώς και ο χαρακτηριστικός “δεν τον μπερδεύεις με τίποτα άλλο” προβολέας, παραπέμπουν σε muscle κατασκευή και μάλιστα από αυτές τις τελείως… “υποχθόνιες” που έχουν γεννηθεί σε κάποιο ύποπτο γκαράζ και βγαίνουν έξω μόνο νύχτα, για να μοιράσουν πόνο και καμένο λάστιχο σε διαδοχικές “φαναριές”.

test harley davidson fat boy 114 kinisi2 1

H αλήθεια είναι ότι για τα κυβικά και την τιμή του, το Fat Bob είναι πολύ μετρημένο σαν χαρακτήρας, με την έννοια του ότι δεν “δείχνεται” πολύ, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο “φαντεζί”. To “114” που αναγράφεται στο φίλτρο ανάμεσα στους κυλίνδρους του κινητήρα, στην δεξιά πλευρά, προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους παρατηρητές αναγράφοντας τις κυβικές ίντσες χωρητικότητας του μοτέρ, όμως στην Ελλάδα που χρησιμοποιούμε το… νορμάλ μετρικό σύστημα, δεν λέει απολύτως τίποτα. Υπάρχει ένα λεωφορείο με τον αριθμό 114 που εκτελεί το δρομολόγιο Γλυφάδα – Καβούρι – Βουλιαγμένη... το Fat Bob, δεν σχετίζεται με αυτό.

 “Κτηνοτήρας” εσωτερικής καύσης 1.868 κ.εκ.!


Δηλαδή 934 κ.εκ. ανά κύλινδρο, με πιστόνια διαμέτρου 100 χλστ. που “ταξιδεύουν” 111 xλστ. μπρος – πίσω. Μια από τις εκφράσεις που λέγονται συχνά για τις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, είναι ότι τα πιστόνια τους πρέπει να είναι… σαν τασάκια. Ε λοιπόν, στην περίπτωση του Fat Bob, ναι, ισχύει, αφού η μέση διάμετρος ενός σταχτοδοχείου είναι 10 εκατοστά! Μιλάμε για ένα από τους μεγαλύτερους V2 κινητήρες ευρείας παραγωγής όλων των εποχών και αυτό από μόνο του, αρκεί για να προσδώσει πόντους στο Fat Bob. O Μilwaukee 8, όπως είναι το όνομα της νέας αυτής γενιάς κινητήρων, στη έκδοση “114” είναι μερικώς υγρόψυκτος, με ψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί στις κεφαλές οι οποίες και φιλοξενούν τέσσερις βαλβίδες η κάθε μια. Οι οκτώ συνολικά βαλβίδες, οδηγούνται από ωστήρια, τα οποία παίρνουν κίνηση από έναν μονό εκκεντροφόρο που βρίσκεται ανάμεσα στους κυλίνδρους.

test harley davidson fat boy 114 kinisi 2

Η Harley-Davidson, έχει επίσης τοποθετήσει αντικραδασμικό άξονα σε αυτό το μοτέρ αλλά το μαρτυράμε από τώρα, μην ανησυχείτε, δεν έχει επηρεαστεί καθόλου η αίσθηση. Η τιμή απόδοσης που δίνει επίσημα η Harley-Davidson, αφορά στην ροπή και είναι 15.8 Kg-m. Με λίγο ψάξιμο βρήκαμε και τις στροφές στις οποίες η ροπή αυτή κορυφώνεται: 3.500 σ.α.λ., ενώ σε ότι αφορά στην ιπποδύναμη αυτή είναι 94 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ. Μην αρχίσετε τις άδικες και άτοπες συγκρίσεις με άλλους κινητήρες, σε αυτή την κατηγορία η αίσθηση έχει τον πρώτο λόγο και όχι τα νούμερα… και από αίσθηση, μια χαρά τα πάει αυτό το μοτέρ!

  Συγκρατημένα cruiser

Σε ότι αφορά στη θέση οδήγησης η αναφορά αυτή. Η οποία θέση οδήγησης τοποθετεί το σώμα πάνω στην μοτοσυκλέτα σε cruising πρότυπα αλλά κάπως… μετριοπαθή. Δηλαδή ναι, κάθεσαι χαμηλά αλλά όχι πολύ χαμηλά, τα πόδια είναι μπροστά αλλά όχι πολύ μπροστά και τα χέρια είναι ανοικτά αλλά όχι πολύ ανοικτά. Καταλάβατε; Σε μια μοτοσυκλέτα όπως το Fat Bob, θα περίμενε κανείς να συναντήσει μια ακραία θέση οδήγησης που να σε τεντώνει και να σου διαλύει αυχένα και μέση, να θες μία ώρα χειροπρακτικό για να… ισιώσεις μετά από βόλτα ενός τέταρτου αλλά όχι, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, κάθεσαι μια χαρά και τολμώ να πω και αρκετά άνετα για τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού η σέλα έχει αρκετό πλάτος, εξαιρετικό αφρώδες και το σκαλοπάτι της στηρίζει την μέση πολύ καλά.

test harley davidson fat boy 114 kinisi 5

Συνεπιβάτης; Απλά δεν, τoυλάχιστον όχι με αυτή την σέλα. Μαρσπιέ υπάρχουν και μάλιστα έχουν γίνει τα αδύνατα – δυνατά για να τοποθετηθούν σε καλές για τα γόνατα θέσεις (το δεξί ξεπροβάλει ανάμεσα από τα τελικά της εξάτμισης), οπότε με την ανήκουσα στον προαιρετικό εξοπλισμό “Sundowner Seat” που παρέχει ένα σεβαστό τμήμα επιφανείας και για τον συνεπιβάτης, κάτι θα γίνεται. Ευτυχώς αυτή η εξτρά σέλα έρχεται set με sissy bar και χειρολαβές, γιατί με τα 15 κιλά ροπής και γενικά με τον “τσαμπουκά” που έχει ο κινητήρας των 1.868 κ.εκ., ακόμα και σε κάποιο μέτριο άνοιγμα του γκαζιού, ο συνεπιβάτης θα έβγαινε σε ανακοίνωση του ερυθρού σταυρού.

test harley davidson fat boy 114 kinisi 9

Επιστρέφοντας στα του οδηγού, δεν υπάρχει κάτι που να προβληματίζει στον χειρισμό της μοτοσυκλέτας, τα χειριστήρια είναι εξαιρετικά (έχει δύο διακόπτες φλας, έναν σε κάθε grip) και μιας και το Fat Bob δεν έχει και πολύ ηλεκτρονικό, όλες οι πρόσθετες πληροφορίες είναι συγκεντρωμένες σε μια ψηφιακή οθόνη εντός του τεράστιου και κλασσικού σε όψη ταχύμετρου που δεσπόζει στο κέντρο του ρεζερβουάρ. Η πλάκα είναι ότι μπορεί κανείς να επιλέξει να φαίνεται σε αυτή την lcd οθόνη ψηφιακό στροφόμετρο… ε ναι, γιατί δεν έχει ροπή το μηχανάκι και πρέπει να την ψάχνεις… Όπως και να έχει, δεν είναι και ότι πιο ευανάγνωστο και πρακτικό το όλο σύστημα αλλά σκεφτείτε πόσο παράταιρη θα ήταν σε μια μοτοσυκλέτα σαν και αυτή μια χορταστική σε επιφάνεια και ενδείξεις, έγχρωμη TFT οθόνη. Thanks but no, thanks, που λένε και στην χώρα καταγωγής του.

  Εμπειρία που πρέπει να την ζήσεις!

Έστω και για ένα test ride και ας μην είναι το Fat Bob, ούτε από σπόντα στην λίστα με τα μοντέλα που ΘΑ ονειρευόσουν να αποκτήσεις. Μιλάμε για έναν νέο V2 κινητήρα κοντά στα δύο λίτρα, σχεδιασμένο και εξελιγμένο από την εταιρεία που έχει πάρει Νόμπελ, Όσκαρ, Πούλιτζερ, βάλτε όποια διάκριση και βραβείο θέλετε, στην τέχνη της παραγόμενης αίσθησης από τα μηχανικά της σύνολα. Ναι, τα Harley – Davidson, είναι πρωτίστως και πάω απ’ όλα κινητήρας, όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν ξέρει κανείς τι έχουν ακριβώς έχουν μελετήσει και αποκρυπτογραφήσει εκεί στο Milwaukee, αλλά είναι γεγονός: όποιο μοντέλο και αν οδηγήσεις έχει αυτό το ξεχωριστό “κάτι” που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με λέξεις. Και αυτό το “κάτι” έχει και αποχρώσεις, τις οποίες εκπροσωπούν τα διάφορα μοντέλα της εταιρείας. Ισχύει. Δεν είναι ας πούμε ίδια ή έστω παρόμοια σε αίσθηση το Breakout και το Fat Bob, επειδή φέρουν τον ίδιο κινητήρα και είναι... cruiser. Πρόκειται για δυο διαφορετικές παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Γιατί πλέον, η Harley – Davidson επενδύει επίσης πολύ στο πλαίσιο και στα περιφερειακά και αυτά κάνουν την διαφορά. Το Fat Bob, είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αυτής της σχετικά νέας φιλοσοφίας των Αμερικάνων και το πως τοποθετείται εντός της γκάμας, θα το διαπιστώσουμε στις γραμμές που ακολουθούν.

test harley davidson fat boy 114 kinisi2 3

Το Fat Bob, δεν είναι ελαφριά μοτοσυκλέτα, ζυγίζει 306 ολόκληρα κιλά και δεν χρειάζεται να το βάλει στο ζύγι κανείς για να το καταλάβει, αφού ακόμα και οπτικά, αποπνέει μια εντύπωση... βάρους, με όλη αυτή την “μασίφ” και “μυώδη” εμφάνιση του. Ωστόσο σηκώνοντας το από το stand, δεν νιώθεις ότι σε προκαλεί για πάλη. Το χαμηλό ύψος σέλας και οι ικανοποιητικοί μοχλοί στο τιμόνι, σίγουρα παίζουν ρόλο σε αυτό, όμως ακόμα και όταν το θεριό πάρει μπρος και αρχίζει να κινείται, πάλι η αίσθηση είναι ελαφριά ή για να το θέσω καλύτερα, δεν είναι σε καμία περίπτωση... απάλευτη. Τα εύσημα σε αυτή την περίπτωση ανήκουν στον τερατώδη στρόφαλο που μαζί με τα αντίβαρα του δημιουργούν τις αδρανειακές εκείνες δυνάμεις που κρατάνε χωρίς να ζορίζεται ο αναβάτης, όρθια την μοτοσυκλέτα, ακόμα και σε ταχύτητες βαδίσματος. Το να γράψω ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει ροπή είναι σαν να ρωτάω εμμέσως πλην σαφώς εκείνο το κλισεδάκι με τις αρκούδες και την αφόδευση στο δάσος.

test harley davidson fat boy 114 kinisi2 11

Ε ναι, έχει, V2 κοντά στα 2 λίτρα είναι αλλά από μόνο του αυτό το γεγονός δεν σημαίνει και πολλά. Εκεί που πρέπει να εστιάσει κανείς είναι η αίσθηση. Αυτή η περιβόητη αίσθηση στην οποία τόσο πολλά έχει επενδύσει η Harley – Davidson πασχίζοντας να την αναδείξει. Μακάρι να υπήρχε μια λειτουργία εικονικής πραγματικότης (ή εικονικής συναίσθησης, κάτι τέτοιο) μέσω της οποίας θα κάνατε download ένα αρχείο και θα το “φορτώνατε” στους νευρώνες και στις εγκεφαλικές σας συνάψεις για να πάρετε μια γεύση από αυτά που νοιώθει κανείς ανοίγοντας το γκάζι σε μια μοτοσυκλέτα σαν και αυτή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει και πολύ φοβάμαι ότι μέσα από την γραφή είναι δύσκολο να αποτυπωθεί. Για αυτό επιμένω στο ότι οφείλεται στον εαυτό σας να κλείσετε ένα test ride! Πρέπει να το βιώσετε και εσείς, μόνο και μόνο για να εμπλουτίσετε το δίτροχο φάσμα τον εμπειριών σας. Δεν είναι ότι πιο γρήγορο, ούτε ανεβάζει στροφές σαν τρελό. Αλλά αυτό που ανοίγεις το γκάζι και αισθάνεσαι λες και η μοτοσυκλέτα περιστρέφει την Γη είναι μοναδικό και δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού. To Fat Bob, είναι πρωτίστως ο κινητήρας του, όλα τα άλλα έπονται.

test harley davidson fat boy 114 kinisi2 8

Ευτυχώς όμως η Harley – Davidson, έχει φροντίσει ώστε να περιστοιχίσει τον κινητήρα με περιφερειακά που σου επιτρέπουν να τον απολαύσει σε όλο του το μεγαλείο. “Στριφτερό” Harley; Ω ναι! Δεν πρόκειται βέβαια για superbike σε στήσιμο, όμως σε σχέση με την στερεοτυπική εικόνα που έχουμε διαμορφώσει οι περισσότεροι για τις μοτοσυκλέτες τις εταιρείας, είναι sport! Οι αλλαγές κατεύθυνσης εκτελούνται με ακρίβεια και γρήγορα, οι είσοδοι στις στροφές δεν απαιτούν κόπο και τα φρένα μέχρι βαθιά μέσα στην καμπή, δεν είναι κάτι που θα σε κάνει να αισθανθείς άβολα. Όλη αυτή η “ενθουσιώδης” οδηγική συμπεριφορά βγαίνει σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

test harley davidson fat boy 114 kinisi2 12

Οι αναρτήσεις, λειτουργούν άψογα, χωρίς να θυσιάζουν την άνεση για χάρη αυτής της συμπεριφοράς και σε συνεργασία με το άκαμπτο πλαίσιο υπάρχει μia διατήρηση της συνοχής του συνόλου ακόμα και αν επιχειρήσεις πράγματα που μέχρι πρότινος, θεωρούνταν απαγορευτικά για Harley-Davidson. Αυτό σημαίνει ότι σε δρόμους με στροφές μπορεί κανείς να διασκεδάσει και δεν το γράφω αυτό με αστερίσκο * “τηρουμένων των αναλογιών”. Τα φρένα επίσης συμπλέουν με την γενική εικόνα και μπορούν αν επιβραδύνουν ή να ακινητοποιήσουν όλη αυτή την μάζα χωρίς δράματα, όπως, όποτε και όπου το ζητήσει ο οδηγός, ενώ το ABS κάνει άψογα την δουλειά του. Πολύ σύντομα λοιπόν και με την βοήθεια των εξαιρετικών σε κράτημα ελαστικών της Dunlop, μπορείς να ξύνεις τα μαρσπιέ, χωρίς να αισθάνεσαι ότι πιέζεσαι ή ότι πιέζεις τη μοτοσυκλέτα.

test harley davidson fat boy 114 kinisi2 6

Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο οδηγικό “menu”, αυτή η αναπάντεχη sport συμπεριφορά, δεν λειτουργεί εις βάρος του κλασικού ρεπερτορίου ενός cruiser. Ράθυμες βόλτες και απολαυστικές εξορμήσεις, έτσι, χωρίς προορισμό, μόνο για να “τσουλήσεις”, εκτελούνται άψογα, με τον κινητήρα και την αίσθηση του και πάλι να κυριαρχούν. Τώρα αν θέλει κανείς μεγάλες βόλτες, το Fat Bob φυσικά και μπορεί, θα πρέπει όμως να διαμορφωθεί κατάλληλα από τον -πάντα- μεγάλο και πλούσιο κατάλογο της εταιρείας, με αξεσουάρ κατάλληλα για αυτή την χρήση. Οι ταχύτητες με τις οποίες μπορεί να κινηθεί η μοτοσυκλέτα είναι πολύ υψηλές, το κοντέρ μπορεί να δείξει και 200+ αλλά δεν θα αγοράσει κανείς το Fat Bob για GT τύπου τουρισμό σωστά;

Κρατείστε ότι από 100 μέχρι 140 το μοτέρ αλλά και ο αναβάτης βρίσκονται σε κατάσταση νιρβάνα με ουράνια τόξα και μονόκερους να διακοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο. Α ναι, και φυσικά υπάρχει πολύ και άμεσα διαθέσιμο απόθεμα σε γκάζι για προσπεράσεις. Αλίμονο! Τέλος, η κατανάλωση. Με πολύ προσοχή, μπορεί να πέσει κάτω από τα 8 λίτρα αλλά το σύνηθες και αυτό που μετρήσαμε ως μέση τιμή είναι 8+ λίτρα στα 100 χλμ. Για μοτέρ 1.868 κ.εκ. που “σπρώχνει”
κοντά στα 400 κιλά μαζί με τον αναβάτη, καλά είναι.

 Ντου και ξύλο στο politically correct!

Το Fat Bob είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει. Mα 1800+ κ.εκ. και τέτοια πρόκληση; Οι πάγοι λιώνουν, τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων τελειώνουν και ο κλοιός της ηλεκτροκίνησης όλο και σφίγγει περισσότερο γύρω από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η “μαγκιά”της Harely – Davidson είναι ότι έκανε δυνατή την ύπαρξη μια μοτοσυκλέτας σαν και αυτή, χωρίς να ενοχλήσει κανέναν. Σύγχρονή και σύμφωνη με όλες τις προδιαγραφές, χωρίς όμως να είναι αδιάφορη. Ίσα – ίσα που διατηρεί την μοναδικότητα της, προσθέτοντας μάλιστα και αρκετά -κλαοδεχούμενα- sport στοιχεία. Το Fat Bob, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό και άψογα εκτελεσμένο. Όσοι αρέσκονται σε τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες, έχουν ήδη “ψηθεί”. Το θέμα είναι ότι αυτή η σύγχρονη εικόνα της Harley – Davidson, η οποία εκφράζεται από όλα πλέον τα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και αυτού, μπορεί να “ψήσει” εύκολα και άλλους, οι οποίοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Για αυτό κλείνω με αυτό που έχει αναφέρει πολλές φορές στην συγκεκριμένη δοκιμή. Πηγαίνετε να το οδηγήσετε, η H-D έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και πρέπει αυτή να πιστοποιηθεί και να διαδοθεί σε και προς όλους!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής

Harley-Davidson

Μοντέλο

Fat Bob

Αντιπρόσωπος

Harley-Davidson SEE

Τιμή

Aπό 23.690 ευρώ (Μοτοσυκλέτα δοκιμής: 24.090 ευρώ για το ματ χρώμα της)

Εγγύηση

2 χρόνια

   

Κινητήρας

 

Τύπος

Δικύλινδρος, τετράχρονος, μερικώς υγρόψυκτος, 8βάλβιδος

Χωρητικότητα (cc)

1868

Διάμετρος x διαδρομή (mm)

102 Χ 114,3

Συμπίεση (:1)

10,5

Τροφοδοσία

Ψεκασμός

Χωρητικότητα λαδιού (lt)

Δ.Α.

Εκκίνηση 

Μίζα

Μετάδοση

Ιμάντας

   

Πλαίσιο

 

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό

Μήκος (mm)

2340

Πλάτος (mm)

Δ.Α.

Ύψος  (mm)

Δ.Α.

Μεταξόνιο (mm)

1615

Γωνία κάστερ (°)

28

Ίχνος  (mm)

132

Ύψος σέλας (mm)

170

Απόσταση εδάφους  (mm)

120

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt)

13,6

Βάρος, γεμάτο (kg)

306

   

Αναρτήσεις

 

Μπροστά

Ανεστραμμένο πιρούνι Showa (SDBV)

Πίσω

Αμορτισέρ - Showa, προφόρτιση ελατηρίου

   

Τροχοί / Ελαστικά

 

Εμπρός

150/80-16’’ 

Πίσω

180/70-16’’

   

Φρένα

 

Μπροστά

Δίσκοι 320mm & 4πίστονες δαγκάνες Brembo, ABS

Πίσω

Δίσκος & 2πίστονη δαγκάνα Brembo

   

Μέγιστη ιπποδύναμη (hp / rpm)

Δ.Α.

Μέγιστη ροπή (kg / rpm)

15,8/3.500

 

Φωτογραφίες Κίνησης

Φωτογραφίες Λεπτομερειών

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon