.
Κατηγορία Casual - Ρουχισμός
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 01:20

Leatt Brace - Προσταυτευτικό στήριξης αυχένα

 


Μόνο 299 euro!

 

 


Το LEATT BRACE είναι ένα σύστημα στήριξης του αυχένα, κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό, ή πολυμερές ενισχυμένο με Carbon & Kevlar. Έχει σχεδιαστεί από ιατρικούς επαγγελματίες και ενθουσιώδεις μοτοσυκλετιστές, με σκοπό να βοηθήσουν στη πρόληψη:

Προστασία από:

*Υπερ-κάμψης (υπερβολική κάμψη του κεφαλιού προς τα μπρός)
*Υπερ-έκτασης (υπερβολική κάμψη του κεφαλιού προς τα πίσω)
*Πλευρική υπερκάμψη (υπερβολική κάμψη του κεφαλιού προς το πλάϊ)
*Αξονική Φόρτιση (Συμπίεση της σπονδυλικής στήλης, αποτέλεσμα από δύναμη/κρούση στο κράνος)
*Οπίσθια Υπερ-μετατόπιση (μετατόπιση του κεφαλιού/κράνους προς τα πίσω, σε σχέση με τον αυχένα)

Προς το παρόν ΔΕΝ υπάρχει άλλο σύστημα προστασίας του αυχένα που να μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη πρόληψη όλων των παραπάνω πιθανών τραυματισμών.
Η ορθολογική σχεδίαση πίσω απο το LEATT BRACE είναι το ελεγχόμενο σταμάτημα του κεφαλιού. Αυτό επιτυγχάνεται με 4 τρόπους:

1. Αφρώδες υλικό για την απορρόφηση της ενέργειας
2. Ευκαμψία του συνθετικού υλικού
3. Κατάρρευση του στηρίγματος, με τη χρήση αντιολισθητικής γλίστρας
4. Ελεγχόμενη διάσπαση του συστήματος, σε περίπτωση ακραίας κρούσης

Το γράφημα δείχνει, με τη χρήση πολύπλοκου λογισμικού εξομοίωσης, πως το LEATT BRACE βελτιστοποιεί και μειώνει τις ροπές κάμψης του αυχένα:

Μείωση της ροπής κάμψης

Η σημαντική μείωση της ροπής κάμψης που επιτυγχάνεται απεικονίζει την αποδοτικότητα του LEATT BRACE.
Η επιφάνεια μεταξύ των καμπυλών NO BRACE (χωρίς σύστημα στήριξης) και LEATT BRACE μπορεί να εξισωθεί με το ποσό μείωσης της ενέργειας κατά τη κρούση, σαν αποτέλεσμα της χρήσης του LEATT BRACE.

* Μειώνει τον κίνδυνο καταστροφικού τραυματισμού της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.
* Δεν χρειάζεται τροποποίηση του εξοπλισμού
* Δεν περιορίζει τη κίνηση

Η σχεδίαση του LEATT BRACE αποτρέπει την επίδραση υπομοχλίου επί του κεφαλιού/κράνους.

Το LEATT BRACE MOTO GPX δουλεύει με τους περισσότερους τύπους προστατευτικών θώρακος. Επίσης, είναι κατάλληλο και για χρήση με μοτοσυκλέτες δρόμου. Σε μεγάλες αποστάσεις το LEATT BRACE προσφέρει επίσης κάποια ανακούφιση από τη κούραση του αυχένα. Μόνο τα δερμάτινα με ΄΄καμπούρα΄΄ απαιτούν κάποια μικρή τροποποίηση.
Μαζί με το LEATT BRACE συμπεριλαμβάνονται το X-STRAP (για όρθια οδηγική θέση) και το GP-STRAP (για δερμάτινα με ΄΄καμπούρα΄΄), που έχουν σχεδιαστεί για τον απαιτητικό και ακραίο αναβάτη που δοκιμάζεται στην ΄΄άνωση΄΄ στις μεγάλες ταχύτητες, ή, στα άλματα και στα παρατεταμένα σαμάρια στο motocross. Σημείωση: τα X-STRAP και GP-STRAP δεν είναι απαραίτητα για όλους τους αναβάτες.

• Το LEATT BRACE MOTO GPX είναι συμβατό με ΟΛΟΥΣ τους τύπους κρανών και η σχεδίαση επιτρέπει στον οδηγό επαρκές πεδίο κίνησης. Το LEATT BRACE ΜΟΤΟ GPX έχει σχεδιαστεί για χρήση με όλες τις μοτοσυκλέτες, ATV, για αγωνιστική χρήση, τουριστική χρήση, ή καθημερινή χρήση πόλης.
• Το LEATT BRACE έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί απο το SABS (South African Bureau of Standards - Οργανισμός Προτύπων Ν.Αφρικής) και τη MSA (Motosport South Africa).

H Μηχανολογία του LEATT BRACE MOTO GPX

Τα 2 σχέδια δείχνουν την αποτελεσματικότητα του LEATT BRACE στη προσγείωση του κεφαλιού μετά από άλμα με 30 km/h, που θα είχε σαν αποτέλεσμα τη συμπίεση του αυχένα και μετά τίναγμα προς τα πίσω, μετά τη κρούση. Αυτό μπορεί να συμβεί απο λάθος εκτίμηση στη προσγείωση μετά το άλμα. Τη στιγμή που ο αναβάτης πετάγεται σαν από καταπέλτη, πάνω από το τιμόνι, το κεφάλι προσγειώνεται πρώτο στο έδαφος.
Στο παράδειγμα φαίνεται η διαφορά πεδίου κίνησης με το LEATT BRACE, σε αντιπαράθεση με τη περίπτωση χωρίς στήριξη, κάτω από παρόμοιες καταστάσεις: Μειώνεται η επιτρεπόμενη γωνία κίνησης του κεφαλιού, και κάμψης του αυχένα, στην ακραία ακολουθία θέσεων του κεφαλιού, που συμβαίνει σε περίπου 0,04 δευτερόλεπτα μετά την κρούση στο έδαφος.
Η μείωση του πεδίου κίνησης του κεφαλιού και του αυχένα, έχει σαν αποτέλεσμα τις χαμηλότερες ροπές κάμψης και επίσης την ελεγχόμενη επιβράδυνση του κεφαλιού, εκλύοντας την ενέργεια σε άλλα μέρη του σώματος, όπως, ο θώρακας, και οι μύες της πλάτης.

To Leatt Brace βρίσκεται σε προσφορά, στα 299euro, για λίγα κομμάτια, και θα το βρείτε στην Τζωρτζόπουλος Α.Ε.

Φωτογραφίες


Ι. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.,

Καλλιρρόης 71 & Φραντζή, 117 43 Νέος Κόσμος,
τηλ.: 210 9241108, 210 9242659, fax: 210 9241971

www.tzortzopoulos.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 00:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ONE Monster footer Ρούχα Scott Enduro-Motocross με 50% έκπτωση! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon