.
Κατηγορία Αναβάτες
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 15:30

Αφιέρωμα – O 7ος τίτλος του Marc Marquez σε αριθμούς

Ρεκορ-ο-λογία

Με τον νέο του τίτλο στη σεζόν του 2018 ο Marc Marquez κατάφερε ένα εντυπωσιακό, όσο και απίστευτο, 83% σε τίτλους, καθώς από το 2013 που πρωτομπήκε στη μεγάλη κατηγορία, έχασε μόνο τον τίτλο του 2015 από τον Jorge Lorenzo.

Σε 16 αγώνες φέτος μετρά ήδη 8 νίκες, 4 δεύτερες θέσεις, μία τρίτη και δύο μηδενικά (συν ένα στο Αγγλικό GP που δεν έγινε λόγω καιρού).

Όμως ο ΜΜ93 δεν πήρε μόνο το πρωτάθλημα του 2018, μα έγραψε μερικές ακόμη σελίδες στο βιβλίο των ρεκόρ MotoGP, το οποίο – αν υπήρχε – θα είχε πλέον τη φωτογραφία του στο εξώφυλλο.

 ds01421.gallery full top fullscreen

Συνοπτικά τα νέα του ρεκόρ:

- Νεότερος αναβάτης που κερδίζει 5 τίτλους στη μεγάλη κατηγορία. Σε ηλικία 25 ετών και 246 ημερών, πήρε το ρεκόρ από τον Valentino Rossi (26 ετών, 221 ημερών). Ο Marquez επίσης κατέχει όλα τα αντίστοιχα ηλικιακά ρεκόρ για έναν, δύο, τρεις και τέσσερις τίτλους MotoGP.

- Νεότερος αναβάτης που φτάνει σε 7 παγκόσμιους τίτλους. Προηγούμενος κάτοχος ο Mike Hailwood, παίρνοντας τον έβδομο τίτλο του το 1966 σε ηλικία 26 ετών και 140 ημερών.

- Ο 4ος αναβάτης στην ιστορία που έχει 5 ή περισσότερους τίτλους. Οι άλλοι τρεις είναι οι Valentino Rossi, Mick Doohan και Giacomo Agostini.

- Ο 8ος αναβάτης με 7 ή περισσότερους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες των GP. Την ολιγομελή ομάδα συναποτελούν οι John Surtees (7), Phil Read (7), Carlo Ubbiali (9), Mike Hailwood (9), Valentino Rossi (9), Angel Nieto (13) and Giacomo Agostini (15).

- Ο 1ος αναβάτης που κερδίζει τουλάχιστον 5 αγώνες ανά σεζόν επί 9 συναπτά έτη σε όλες τις κατηγορίες. Προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ο ίδιος, με την περσινή του επίδοση. Πριν τον Marquez, ήταν ο Mike Hailwood που είχε τουλάχιστον 5 νίκες ανά σεζόν για επτά χρόνια, από το 1961 ως το 1967.

- Ο νεότερος αναβάτης που κατέκτησε 50 pole positions στη μεγάλη κατηγορία (στον προηγούμενο αγώνα στην Ταϊλάνδη). Προηγούμενος κάτοχος, ο Mick Doohan, που πέτυχε την επίδοση αυτή σε ηλικία 32 ετών και 122 ημερών.

g 0.gallery full top fullscreen

Και σκεφτείτε πως η φετινή σεζόν έχει ακόμη τρεις αγώνες…

Πηγή: MotoGP.com

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 15:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon