Κατηγορία World Rally Championship
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 12:09

Serres Rally 2015 - Νικητής ο Ondrej Klymciw!

 

Μία φανταστική εβδομάδα!

 

Μια εβδομάδα γεμάτη δράση, πλοήγηση, endurο, διασκέδαση, φιλίες, ήταν το Serres Rally 2015 στην 5η του έκδοση, καλύτερο από ποτέ!

Το bivouac στημένο στο Elpida resort and Spa, μεγαλειώδες όπως πάντα, φιλοξενούσε τους 80 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους σπουδαία ονόματα στον χώρο των Rally, με περισσότερους από 20 έμπειρους συμμετέχοντες να έχουν στο ενεργητικό τους πολλές συμμετοχές στο Dakar.

1η μέρα


Ο αγώνας άνοιξε την Κυριακή 26 Αυγούστου με τον πρόλογο 16 χιλιόμετρα στην περιοχή της Ραχοβίτσας με τους Τσέχους Karel Scheder και Ondrej Klymciw να κάνουν την έκπληξη και να εντυπωσιάζουν, δείχνοντας την ταχύτητα και τις προθέσεις τους! O Ιταλός Roberto Zanetti ακολουθούμενος από τον Αυστραλό Llewellyn Sullivan-Pavey και τον περσινό νικητή Andrea Cosentino συμπλήρωσαν την 5άδα. Μικρή αλλά τεχνική ημέρα, που ήδη έφτιαξε μεγάλες διαφορές μεταξύ των πρωταγωνιστών.

2η μέρα

Η 2η ημέρα, ήταν ουσιαστικά η μεγάλη αρχή του αγώνα, με 2 ειδικές των 106 χιλιομέτρων, στο Βερτίσκο και στα Κρούσια στην λίμνη Κερκίνη, και 300 συνολικά χιλιόμετρα να περιμένουν τους συμμετέχοντες. Και πάλι, οι Τσέχοι Karel Scheder και Ondrej Klymciw μοιράζονται τις νίκες στις ειδικές, αυξάνοντας κατά πολύ το προβάδισμά τους στον αγώνα. Τρίτος ανεβαίνει ο Ολλανδός Frans Verhoeven με 4ο τον Ιταλό Sandro Calesini να ηγείται του Roberto Zanetti. Μαλακά χώματα και λάσπη, γρήγορα και αργά κομμάτια να εναλλάσσονται με φόντο την λίμνη Κερκίνη μέχρι τα πυκνά δάση ης Θεσσαλονίκης.

3η μέρα

H 3η ημέρα του αγώνα, ήταν 300 σχεδόν χιλιόμετρα, με την πρώτη Marathon ειδική των 250km γύρω από τα βουνά του Λαϊλιά. Αυτή βρήκε νικητή τον Frans Verhoeven με τους Τσέχους να ακολουθούν, ενώ ο Andrea Cosentino ανεβαίνει στην 4η θέση γενικής. Ο Sandro Calesini πέφτει πίσω από τον 5ο Roberto Zanetti ενώ ο Ολλανδός Jasper Riezebos και ο Llewellyn Sullivan-Pavey ακολουθούν. Άτυχος ο Ολλανδός Robert Van Pelt Jr. που καθυστερεί λόγω τεχνικού προβλήματος. Υπέροχος καιρός, και διαδρομή γεμάτη έμπνευση, με αρκετά μονοπάτια…

4η μέρα

Η 4η αγωνιστική ημέρα ήταν ένα μικρό παιχνίδι πλοήγησης και Enduro πάνω στο Bosdakas Crossing, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, όπου μετά από 25km κατέληξε στην Λίμνη Μενοικία για ένα μικρό catering. 100 συνολικά χιλιόμετρα αλλά απαιτητική ειδική, βρίσκει νικητή τον Ondrej Klymciw μπροστά από τον Enduro rider ιταλό Giancarlo Moscone και τον Frans Verhoeven. Μικρές διαφοροποιήσεις στην γενική, με την 6η θέση να πηγαίνει στα χέρια του Riezebos. Υπέροχα τοπία και πλάνα πάνω στις κορυφές του βουνού να μοιάζουν με σεληνιακό τοπίο…

5η μέρα

H 5η ημέρα ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα, σε ένα road trip 300km –όλο ειδική- προς το Παρανέστι, όπου ήταν το επόμενο bivouac. Μετά από ένα φανταστικό κομμάτι enduro στο Λαϊλιά, ήρθε η σειρά του Νέστου και τα όρη της Ροδόπης με το Kara Dere να έχει τον πρώτο λόγο… Νικητής ήταν ο Robert Van Pelt μπροστά από τον Verhoeven και τον Zanetti. Χωρίς ανακατατάξεις η γενική. Περιπετειώδης ημέρα γεμάτη συγκινήσεις, εκπλήξεις και χιλιόμετρα, για να καταλήξει σε ένα παραποτάμιο πανέμορφο μέρος για camping με barbeque και κιθάρες με ελληνική παραδοσιακή μουσική.

6η μέρα

Η 6η ημέρα, ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της προηγούμενης, με μια κυκλική ειδική διαδρομή 86km κάτω από το Παρθένο δάσος, στο Παρανέστι. Νικητής και πάλι ο Van Pelt με τον Cosentino 2o και τον Zanetti 3ο. H συνέχεια ήταν απλή χωμάτινη διαδρομή προς την Δράμα, και επιστροφή στις Σέρρες μετά από 250km. Παρθένο δάσος, δασικοί δρόμοι υλοτομίας, με εύκολη πλοήγηση και απόλυτη οδηγική διασκέδαση ήταν τα στοιχεία της 6ης μέρας.

7η μέρα

Η 7η ημέρα που ολοκλήρωσε το Serres Rally 2015 ήταν ουσιαστικά μια καθαρόαιμη διαδρομή enduro, μόνο για μοτοσυκλέτες, 95km μονοπάτια, off road περάσματα, και τεχνικά κομμάτια μέτριας δυσκολίας, από αυτά που αφήνουν μόνο καλή γεύση, ως ένας χορταστικός επίλογος. Άλλη μια νίκη για τον Karel Scheder με Husqvarna FE 450 με 2ο τον Ondrej Klymciw με ΚΤΜ Rally 450, που ολοκληρώνουν τον αγώνα 2ος και 1ος στην γενική αντίστοιχα!

Τα αποτελέσματα

Στην 3η θέση της γενικής ο Frans Verhoeven με Υamaha ΥΖR 450 F, ενώ 4ος ολοκληρώνει ο Andrea Cosentino με ΚΤΜ 450. 5ος τερματίζει ο 3ος της τελευταίας ημέρας Sandro Calesini με ΚΤΜ 350, ενώ ο Robert Van Pelt με Husqvarna TE 450 ανεβαίνει 6ος μετά τις εγκαταλείψεις της τελευταίας ημέρας των Roberto Zanetti και Jasper Riezebos. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι της μεγαλύτερης B κατηγορίας (-450).

Νικητής στις μεγάλες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας C2 ήταν ο αυστριακός Kreidl Ferdinand με ΚΤΜ 690 Rally σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση όντας και 9ος γενικής! Πιο πίσω του, ο άγγλος Paul Sumner με ΚΤΜ 690 LC4 και ο Σλοβάκος Vladimir Obona με ίδια μοτοσυκλέτα.
Στην κατηγορία Α (250) κέρδισε τελικά ο Giancarlo Moscone με Yamaha μετά την ατυχία του Roberto Zanetti με Honda που έπεσε στην 3η θέση την τελευταία μέρα. Ανάμεσά τους ο άγγλος Chris Barwick με ΚΤΜ.

Στην κατηγορία C (450+) νικητής ήταν ο Σλοβάκος Anton Zboran με ΚΤΜ ΕΧC 500, ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη του Martin Benko και τον βρετανό Graham Jung με ίδιες μοτοσυκλέτες.

Τέλος, στον 6ήμερο αγώνα των Quad νικητής ήταν για μια ακόμη φορά ο τσέχος Josef Machacek με Yamaha Raptor 900, αφήνοντας 2ο τον συμπατριώτη του Martin Plechaty με ΚΤΜ E-ATV 690 SM. Τρίτος ολοκλήρωσε ο ολλανδός Rene Van Ass με Barossa AAM 650.

Είχαμε και μια γυναίκα στην παρέα μας, που κατάφερε και ολοκλήρωσε τον μεγάλο και απαιτητικό αγώνα στην 2η συμμετοχή της.

Όσο για τους Βετεράνους οδηγούς, ο Giancarlo Moscone ηγήθηκε στο βάθρο των Roger Hawkins και Chris Barwick!

Η 6η έκδοση!

Ήταν ένα δυνατό 7 ήμερο δράσης σε 4 νομούς, 10 βουνά, 3 πόλεις, 7 λίμνες… Μια περιπέτεια με αίσιο τέλος για όλους, αφήνοντας δυνατές αναμνήσεις και άριστες εντυπώσεις. Ο αγώνας του 2015 ήταν το καλύτερο Serres Rally μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα, και δίνοντας υποσχέσεις για μια ακόμη καλύτερη έκδοση την ερχόμενη χρονιά.

Ως οργανωτική ομάδα, να ευχαριστήσουμε όλους τους αναβάτες για την παρουσία τους, την συμμετοχή τους και τα καλά τους λόγια. Μας δίνουν την δύναμη να συνεχίζουμε! ¨Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους χορηγούς και τους συντελεστές που τόσα χρόνια βοηθούν και στηρίζουν τον αγώνα μας.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι SUPERFAST, GRC Power Factory, ελαστικά MEFO Tires, MyTrack GPS Tracking, AURORA Rally Equipment, Ε-Ζ UP, ELPIDA Resort & Spa, GoPro Δράμας, Planetsim, χυμοί ΝΕΚΤΑΡ, Μπύρα VOREIA, γλυκά ΒΑΣΑΚΗ, αρτοποιεία ΓΑΤΙΔΗ, Σουβλάκια ο ΒΛΑΧΟΣ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το περιοδικά MOTO και οι ιστοσελίδες www.dirtbike.gr, www.offroadteam.gr, www.Bikeit.gr.

Να είστε όλοι καλά.

Το Serres Rally 2015 έκλεισε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

To Serres Rally 2016 ήδη είναι στα σκαριά…

28/8 – 3/9 2016

Serres Rally 2016 – 6th Edition!

Να θυμάστε την ημερομηνία…

Φωτογραφίες

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 20:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έβδομο Serres Rally 2017 Hellas Rally Raid 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT