.
Κατηγορία TT Isle of Man
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 10:22

IOMTT 2016, Supersport 1ος αγώνας: Ο Ian Hutchinson νικητής

 

Και ακύρωση Michael Dunlop!

 

Ο Ian Hutchinson πήρε την 12 νίκη του σε αγώνα του ΤΤ, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα Supersport, αφήνοντας 2ο τον Michael Dunlop, για 14,3 δευτερόλεπτα. Λίγο αργότερα, η διοργάνωση ακύρωσε τον Dunlop, για μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια!

Η σφαίρα από το Bingley, όπως είναι γνωστός ο Hutchinson πήρε την 1η του νίκη για φέτος, με χρόνο ρεκόρ για την κατηγορία των Supersport, μετά από μία σκληρή μάχη με τον Michael Dunlop, που θυμίζουμε είχε κερδίσει τον 1ο αγώνα στα Superbike.

Δυστυχώς, λίγο μετά τον τερματισμό ήρθε η ακυρωτική απόφαση της διοργάνωσης για τον M. Dunlop, καθώς όταν άνοιξαν το μοτέρ βρήκαν μια μικρή, απίθανη τεχνική παρατυπία.

Πρέπει να σημειωθεί πως στο δελτίο τύπου η διοργάνωση τονίζει πως δεν πιστεύει πως ο M. Dunlop "έπαιξε βρώμικα" και δεν υπήρχε πρόθεση στη συγκεκριμένη παρατυπία στο μοτέρ, όμως οι κανονισμοί είναι αυστηροί.

Αργότερα, η Mar-Train Racing που προετοίμασε τον κινητήρα του M. Dunlop εξέδωσε το δικό της δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρεται στην παρατυπία αυτή.

Σύμφωνα με την Mar-Train, ο κινητήρας του R6 που χρησιμοποιήθηκε διέθετε επίστρωση στα έκκεντρα, νόμιμη πριν 2 χρόνια, όταν κατασκευάστηκε. Δυστυχώς, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τον εν λόγω κινητήρα στον αγώνα, παραβλέποντας τους νέους κανονισμούς που απαγορεύουν τη συγκεκριμένη επίστρωση (μην μας ρωτάτε γιατί, δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα).

Ο Shane Wogan, της Wogan Performance που συναρμολόγησε τον κινητήρα πήρε την ευθύνη πάνω του, ζητώντας συγγνώμη από τον Michael Dunlop, από την Mar-Train, την MD Racing, και τους τεχνικούς επιθεωρητές, για την καταστρφοή που επέφερε η αβλεψία τους.

Πέρα από τον M. Dunlop, η διοργάνωση ακύρωσε έναν ακόμη αγωνιζόμενο, τον Rob Hodson, που είχε τερματίσει 14ος, καθώς βρήκαν τον κινητήρα του να είναι υπερκυβισμένος.

Μετά την ακύρωση του M. Dunlop, την 2η θέση στον αγώνα κατέλαβε τελικά ο Dean Harrison, τρίτος ήταν ο James Hillier, τέταρτος ο Conor Cummins, και πέμπτος ο John McGuinness.

Στον αγώνα είχαμε και μερικές τρανταχτές εγκαταλείψεις, όπως του Bruce Anstey, του Ivan Lintin, του Martin Jessop και του Dan Cooper.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΟΥ ΑΓΩΝΑ SUPERSPORT ΓΙΑ ΤΟ IOMTT 2016.

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες: http://www.iomtt.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon