.
Κατηγορία TT Isle of Man
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 14:44

Isle of Man TT 2023, Μέρα 5η

O Peter Hickman κράτησε τον Michael Dunlop μια νίκη από το ρεκόρ που κυνηγά.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, προτελευταία μέρα του φετινού Tourist Trophy, η δράση προέβλεπε τους δεύτερους αγώνες για τις κατηγορίες Superstock και Supertwins.

Ένα σημαντικό σημείο αιχμής στην επικαιρότητα του ΤΤ είναι το ρεκόρ 26 νικών του αείμνηστου Joey Dunlop που φέτος απειλεί ο ανιψιός του, Michael, έχοντας φτάσει στις 25 μετά και την τέταρτη αγωνιστική μέρα.

superstock 4

RL360 Superstock TT Race 2

Αυτό το ρεκόρ πάντως δεν έμελλε να ισοφαριστεί στον δεύτερο αγώνα της Superstock, καθώς ο Peter Hickman με τη BMW M1000RR πήρε μια σπουδαία νίκη, αφήνοντας τον Dunlop δεύτερο με τη Honda Fireblade, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Dean Harisson Kawasaki με ZX-10RR.

O Hickman μάλιστα γαρνίρισε την 11η νίκη του στο ΤΤ με τον νέο ρεκόρ γύρου για τη Superstock κατηγορία με μέση ωριαία ταχύτητα 136.358 mph, δηλαδή 219.447 km/h!

supertwins 4

Carole Nash Supertwin TT Race 2

Στον δεύτερο αγώνα των Supertwins ο Hickman πήρε άλλη μια μεγάλη νίκη καβαλώντας μια Yamaha R7, αν και χρειάστηκε μια γερή δόση τύχης γι’ αυτή. Για την ακρίβεια, την ατυχία των άλλων, καθώς ο Michael Dunlop με την Paton S1-R προηγούταν στον πρώτο γύρο πριν εγκαταλείψει με μηχανικό πρόβλημα, ενώ και ο Mike Browne με μια ίδια Paton ανέλαβε να οδηγήσει την κούρσα για να μείνει και αυτός από βλάβη, χαρίζοντας την πρωτιά στον Hickman.

Δεύτερος τερμάτισε ο Pierre Yves Bian με Paton S1-R και τρίτος ο Joshua Brookes με Kawasaki ER-6f.

Αναλυτικά αποτελέσματα Isle of Man TT 2023

Απομένει πλέον μόνο η 6η και τελευταία αγωνιστική μέρα του ΤΤ, το Σάββατο 10 Ιουνίου με το Senior TT στο κεντρικό μενού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Isle of Man TT 2023, Μέρα 1η Isle of Man TT 2023, Μέρα 6η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon