.
Κατηγορία TT Isle of Man
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 20:53

IOMTT 2018, Senior TT – Τα παρέσυρε όλα με 135 ο Peter Hickman

 

Ρεκόρ στο ρεκόρ για ένα τέλειο φινάλε στο ΤΤ

Μόλις την Τρίτη, στον αγώνα της Superstock κατηγορίας, ο Peter Hickman έπαιρνε την πρώτη του νίκη στο ΤΤ και ήταν νίκη με όλα της. Συνοδευόταν από ένα απίστευτο ρεκόρ, καθώς ο 31χρονος Άγγλος έγινε ταυτόχρονα ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του ΤΤ που γύρισε με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 134 μιλίων ανά ώρα.

Τρεις μέρες αργότερα, στον αγώνα του Senior TT που παραδοσιακά κλείνει το πολυήμερο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΤΤ, ο Hickman έκανε τη δεύτερη νίκη του και αυτή τη φορά ο αθεόφοβος έκανε τον ταχύτερο γύρο του με μουαγιέν 135.452 mph. Αυτό σημαίνει 217.989 km/h! Αυτό επίσης σημαίνει πως ο Peter Hickman με το BMW S1000RR της Smiths Racing είναι ο ταχύτερος αναβάτης που έχει γυρίσει τα περίπου 60 χιλιόμετρα της αγωνιστικής διαδρομής σε όλη την υπερεκατονταετή ιστορία του Isle of Man TT.

hickman wheelie

Στον αγώνα ήταν ο Dean Harrison με το Kawasaki ZX-10R της Silicome Engineering που οδηγούσε για πεντέμισι γύρους, μέχρι περίπου τα μέσα του τελευταίου. Στη Ramsey Hairpin τον πέρασε για μία και φαρμακερή φορά ο Hickman, για να τερματίσει πρώτος με κάτι περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα διαφορά, σε έναν τρελό γύρο που έκλεισε τον αγώνα και το φετινό ΤΤ με ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ.

Για την ιστορία, τρίτος τερμάτισε ο Conor Cummins με τη Honda της padgettsmotorcycles.com, ακολουθούμενος από τον Michael Dunlop (Tyco BMW) σε απόσταση άνω του ενός δευτερολέπτου.

Σπουδαιότατο αποτέλεσμα σημειώνουμε στην πέμπτη θέση όπου σίγουρα θα πανηγυρίζουν όλοι στη Norton, το V4 της οποίας καβαλούσε ο Joshua Brooks με μέσο ρυθμό (μέση τιμή έξι γύρων) τα 127.940 mph, ήτοι 205.899 km/h.

dean harrison

Σημειώνουμε επίσης την επίδοση του Ian Lougher με τη δίχρονη τετρακύλινδρη Suter MMX 500, ο οποίος τερμάτισε στην 21η θέση μεταξύ 40 αναβατών που έφτασαν ως την καρό σημαία. Καθόλου άσχημα, με μέσο γυρολόγιο 120.087 mph ή 194.420 km/h.

Αν μη τι άλλο, το Isle of Man TT 2018 σάρωσε όλα τα ρεκόρ: πρώτα ο Peter Hickman στη Superstock, μετά ο Michael Rutter στο TT Zero, ο Michael Dunlop στη Lightweight και για το κλείσιμο ο Hickman στο Senior TT.

Πού θα φτάσουν;

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα τοιυ Senior TT. 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 21:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon