.
Κατηγορία TT Isle of Man
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 18:00

IOMTT 2018, 1ος αγώνας Supersport - Θρίαμβος Michael Dunlop

 

Με νέο ρεκόρ κατηγορίας, 129.197mph (17m 31.328s)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Michael Dunlop στους 2 πρώτους αγώνες του IOMTT 2018, καθώς μετά τα Superbikes, ο Ιρλανδός αναβάτης κέρδισε και τον 1ο αγώνα των Supersport με νέο μάλιστα ρεκόρ. Δυστυχώς, όπως και στα Superbikes έτσι και στον 1ο αγώνα των Supersport, είχαμε θανατηφόρο δυστύχημα για αναβάτη.

michael dunlop ssp 1 2018 1

Ο M. Dunlop ήταν εκείνος που κατείχε το ρεκόρ της κατηγορίας των Supersport, ένα ρεκόρ που κράτησε για 5 χρόνια, μέχρι να το σπάσει ο ίδιος στον αγώνα της Δευτέρας 4/6/2018, στον 1ο αγώνα των Supersport. Έγινε έτσι ο πρώτος αναβάτης που γύρισε με 129+ μίλια τη ώρα καβάλα σε ένα Supersport.

Αυτή ήταν η 17η συνολικά νίκη του Michael Dunlop, ο οποίος ξεπέρασε έτσι τις 16 του μεγάλου του αντιπάλου, Ian Hutchinson. Παράλληλα αυτό ήταν το 40ο βάθρο σε αγώνα του ΙΟΜΤΤ για τον σπουδαίο αναβάτη της θρυλικής οικογένειας Dunlop.

dean harrison 2

Ο Βόρειο-Ιρλανδός αναβάτης της Honda / MD Racing έδωσε δυνατή μάχη με τον φορμαρισμένο για το 2018, Dean Harrison, καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσει στον αγώνα με διαφορά 10.278 δευτερολέπτων.

Στον τερματισμό ο Harrison έκανε ιπποτικά στο πλάι για να αφήσει τον Dunlop να περάσει μπροστά (οι αναβάτες ξεκινούν με διαφορά ο ένας από τον άλλο), παραλίγο έτσι να χάσει την 2η θέση από τον επερχόμενο Peter Hickman.

podium 2

Τελικά ο Harrison κράτησε τη δεύτερη θέση για μόλις 0.258 δευτερόλεπτα από τον Peter Hickman, ο οποίος έχει χορηγό το θρυλικό Heavy Metal συγκρότημα Iron Maiden.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο M. Dunlop είπε μεταξύ άλλων: “Πιστεύω πραγματικά πως μπορώ να σπάσω το φράγμα των 130 μιλίων την ώρα με το 600 μου. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα, και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τη βελτιώσουμε κι άλλο. Δεν είναι εύκολο για μένα να χωρέσω σε ένα 600, είμαι τόσο... φαρδύς. Ο Dean με πίεσε και από αυτή την πίεση προέκυψε και το ρεκόρ που έκανα. Το pit-stop πήγε μια χαρά, και πριν τον τερματισμό είχα καθίσει πίσω από τον Dean και γνώριζα πως είχα τη νίκη στο τσεπάκι.”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 23:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon