.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 12:55

Trial των Εθνών 2023, Auron (Γαλλία)

Ισπανοί άνδρες και Αγγλίδες γυναίκες στην κορυφή του Ολύμπου του Trial.

Η μεγάλη γιορτή του Trial, το Trial des Nations 2023 διοργανώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο (9-10/9) στην περιοχή της Auron στη Γαλλία, γνωστό χιονοδρομικό θέρετρο σε υψόμετρο 1,700 μέτρων στις πλαγιές των Άλπεων, με συμμετοχή και ελληνικής εθνικής ομάδας τριών αναβατών: Λευτέρης Πίππος (GASGAS), Λευτέρης Καρέτσος (Montesa) και Ιωάννης-Άγγελος Παγώνης (Vertigo).

Η μεγάλη κατηγορία, World Championship, μετρούσε μόνο πέντε ομάδες στους άνδρες: Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Νορβηγία.

2023 FIM Trial Des Nations

Η Ισπανική ομάδα των Toni Bou (Montesa), Jaime Busto (GASGAS) και Gabriel Marcelli (Montesa) έθεσε ψηλά τον πήχη εξαρχής και σύντομα ο αγώνας είχε μετατραπεί σε μια μάχη για τη δεύτερη θέση, για την οποία έριζαν οι Γαλλία με τους Benoît Bincaz (Sherco), Hugo Dufrese (GASGAS) και Téo Colairo (Beta) και η Ιταλία με τους Matteo Grattarola (Beta), Luca Petrella (GASGAS) και Gianluca Tournour (Sherco).

Η Ισπανία ως αναμενόταν κατέκτησε την πρωτιά για 19η συνεχόμενη χρονιά - τελευταία ήττα της ήταν το 2004 από την Αγγλία - με 23 βαθμούς ποινής, ενώ τη δεύτερη θέση τελικώς κατέκτησαν οι Γάλλοι με 51 βαθμούς, μόλις δύο λιγότερους από την τρίτη Ιταλία.

2023 FIM Trial Des Nations

Στη δεύτερη κατηγορία, International Trophy, η πρωτιά πήγε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ιαπωνία, η οποία πήρε μόλις έναν βαθμό ποινής (!) με τους τρεις αναβάτες της Tomoyuki Ogawa (Honda), Seiya Ujikawa (Honda) και Tsuyoshi Ogawa (Beta).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Γερμανία με 7 βαθμούς και αναβάτες τους Rodney Bereiter (Beta), Franz Kadlec (TRRS) και Paul Reumschussel (TRRS), ενώ τρίτη κατετάγη η Τσεχία με 25 βαθμούς και αναβάτες τους David Fabian (Beta), Martin Matejicek (GASGAS) και Martin Kroustek (TRRS).

2023 Trial Des Nations

Στην κατηγορία αυτή έλαβε μέρος και η Ελλάδα, τερματίζοντας στη 18η και τελευταία θέση με 269 βαθμούς ποινής, μακριά ακόμη και από την προτελευταία ομάδα του Λουξεμβούργου που συγκέντρωσε 224 βαθμούς.

2023 FIM Trial Des Nations

Στις Γυναίκες η ομάδα της Αγγλίας κατάφερε σταματήσει τις Ισπανίδες κατακτώντας την κορυφή με 5 βαθμούς ποινής με μια τριάδα της οποίας ηγείται η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια TrialGP 2023 Emma Bristow (Sherco) και μετρά ακόμη τις Alice Minta (Scorpa) και Kaytlyn Adshead (TRRS).

Δεύτερη με 9 βαθμούς κατετάγη η Ισπανία των Berta Abellan (Scorpa), Alba Villegas (Scorpa) και Sandra Gomez (TRRS) και τρίτη η Νορβηγία με τις Mette Fidje (Sherco), Huldeborg Barkved (TRRS) και Seline Meling (Beta).

Αναλυτικά αποτελέσματα Trial des Nations 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TrialGP 2023, 7ος αγώνας, Vertolaye (Γαλλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon