.
Κατηγορία Superbike
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 16:35

WSBK 2015, 9ος αγώνας Η.Π.Α

 

Έλαμψαν Davies και Ducati

 

 

Φωτό: wsbk

Στην γνωστή πίστα της Laguna Seca ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για την Ducati μιας και η διπλή νίκη του Chaz Davies ήταν και η πρώτη φορά για την Panigale να κάνει το 1 -1. Ο ήλιος της Καλιφόρνια ήταν απών από την ημέρα του αγώνα (!) και λίγο έλειψε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας σε βρεγμένο τερέν.

Ίδια βάθρα


O Chaz Davies έκανε μία τέλεια εκκίνηση και βρέθηκε να οδηγεί από την αρχή το πρώτο σκέλος. Πίσω του οι Jonathan Rea (Kawasaki) και Tom Sykes (Kawasaki) είχαν την δική τους μάχη, χωρίς όμως να μπορούν να πλησιάσουν σε απόσταση βολής για την πρωτιά. Έτσι ο Davies πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ο Sykes πηρε την δεύτερη θέση και άφησε τρίτο τον Rea. Ο έτερος αναβάτης της Ducati Davide Giugano έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Jordi Torres (Aprilia).
Στο δεύτερο σκέλος είχαμε ένα βάθρο ίδιο με αυτό του πρώτου σκέλους! Ο Davies πήρε ξανά την εκκίνηση αλλά αυτή τη φορά αντιμετώπισε μεγαλύτερη πίεση από τους Sykes και Rea. Οι Jordi Torres και Leon Haslam έδωσαν φοβερή μάχη για 25 γύρους του αγώνα και τελικά τερμάτισαν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.
Στην βαθμολογία δεν άλλαξαν σημαντικά τα πράγματα, μιας και ο Rea συνεχίζει να έχει μία μεγάλη διαφορά με 407 βαθμούς έναντι των 282 του Sykes. Ο Davies όμως πλέον πλησίασε αρκετά και βρίσκεται τρίτος με 263 βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας συνεχίζουν να βρίσκονται Άγγλοι αναβάτες!

Φωτογραφίες

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 16:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon