.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 20:58

WSBK 2015, 8ος αγώνας Ιταλία – Misano

 

Αυξάνει την διαφορά ο Rea

 

 

Υπό τέλειες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο 8ος αγώνας του WSBK, στον οποίο μπορεί ο Jonathan Rea (Kawasaki) να βγήκε ξανά ο συνολικός νικητής και να αύξησε την βαθμολογική του διαφορά, αλλά την παράσταση μάλλον έκλεψε ο Max Biaggi που έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση wild card στα 44 του χρόνια! Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στα δύο σκέλη του αγώνα στην έκτη θέση αφήνοντας άπαντες άφωνους με την επίδοσή του αυτή. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι το γυρολόγιo του δεν απείχε ιδιαίτερα από αυτό των πρώτων.

SBK


Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Tom Sykes (Kawasaki) ξεκινώντας από την pole position βρέθηκε να οδηγεί όλους τους γύρους χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. O Jonathan Rea αρκέστηκε στο να τερματίσει δεύτερος μετά από μία εντυπωσιακή μάχη που είχε με τον Chaz Davies (Aprilia) στον τελευταίο γύρο. Ο Davide Giugliano (Ducati), μπορεί να κρατούσε την δεύτερη θέση του αγώνα για 21 γύρους, αλλά στο τέλος υπέκυψε στο πιο πάνω δίδυμο και τερμάτισε τέταρτος. Ο Leon Haslam πήρε την πέμπτη θέση και ο Max Biaggi την έκτη.
Στο δεύτερο σκέλος η μάχη για την πρώτη θέση ήταν πιο έντονη. Ο Giugliano έκανε τα πράγματα δύσκολα για τον Rea αρχικά. Πέντε γύρους πριν το φινάλε όμως ο Rea πέρασε μπροστά και πήρε τελικά τη νίκη, αν και είχε σε απόσταση αναπνοής τον Giugliano. Στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε o Haslam μετά από μάχη με τον teammate του Chaz Davies. Ο νικητής του πρώτου σκέλους Tom Sykes ξεκίνησε δυνατά αλλά στη συνέχεια έχασε το ρυθμό του και έμεινε πέμπτος, μπροστά από τον Max Biaggi ο οποίος εντυπωσιακά πήρε ακόμα μία έκτη θέση.
Πλέον ο Jonathan Rea οδηγεί το πρωτάθλημα με 375 βαθμούς και ακολουθούν οι Tom Sykes με 242 και Leon Haslam με 226.

WSS


Ο Jules Cluzel (MV Agusta) από την Pole Position έσπασε το ρεκόρ πίστας και πήρε την τρίτη φετινή του νίκη και δέκατη στην καριέρα του στην κατηγορία. Ο Kenan Sofuoglou που βρίσκεται επικεφαλής του πρωταθλήματος είχε μία πτώση στον τελευταίο γύρο αλλά κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα και να διασώσει τους βαθμούς μίας 11ης θέσης. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η διαφορά του μειώθηκε στους 20 βαθμούς από τον Cluzel και φαίνεται ότι το πρωτάθλημα είναι ξανά ανοιχτό.
Την δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε ο PJ Jacobsen και την τρίτη ο Lorenzo Zanetti.

φωτό: wsbk

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 21:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκ.Π. Superbike 2015, 4ος αγώνας, Assen WSBK 2015, 9ος αγώνας Η.Π.Α »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon