.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 12:59

WSBK 2015, 10ος αγώνας, Μαλαισία

 

Μία ανάσα πριν τον τίτλο ο Rea

 

 

Φωτό: wsbk

Το τοπίο για την κατάκτηση του τίτλου ξεκαθάρισε πλέον αισθητά στην πίστα της Sepang στην Μαλαισία. Μία πτώση από τον δεύτερο στην βαθμολογία Tom Sykes (Kawasaki) ήταν αρκετή ώστε να εξαφανιστούν όλες οι πιθανότητες να φτάσει τον πρωτοπόρο Jonathan Rea (Kawasaki). Μάλιστα ο Rea θα είχε στεφθεί πρωταθλητής εάν ο Chaz Davies (Ducati) δεν συνέχιζε τις εκπληκτικές εμφανίσεις του που τον έφεραν πλέον δεύτερο στην βαθμολογία. Βέβαια με τον Rea να χρειάζεται πλέον μόλις 6 βαθμούς για το πρωτάθλημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το πετύχει στον επόμενο αγώνα στην Ισπανία μετά το τέλος του καλοκαιριού.
Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός είναι η τρίτη θέση στο βάθρο που κατέκτησε ο Max Biaggi (Aprilia) κάνοντας τον φυσικά τον μεγαλύτερο σε ηλικία αναβάτη στην ιστορία του θεσμού που κατάφερε κάτι τέτοιο!

WSBK - Πλησιάζει ο Rea!


Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Tom Sykes ξεκίνησε πολύ δυνατά και για όλη την διάρκεια σχεδόν βρισκόταν στην πρώτη θέση ελέγχοντας την κατάσταση. Όμως περίπου 5 γύρους πριν το τέλος τα ελαστικά του δεν άντεξαν με αποτέλεσμα να τον φτάσουν οι Chaz Davies και Jonathan Rea και στην συνέχεια μάλιστα να τον περάσουν. Από εκεί και πέρα η μάχη για την πρώτη θέση ήταν εξαιρετικά έντονη με τους Rea και Davies να περνάνε συνεχώς ο ένας τον άλλο μέχρι την τελευταία στροφή όπου ο Rea επικράτησε τελικά.
Ο Sykes τελικά έχασε πολύ έδαφος και βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Max Biaggi να πάρει την τρίτη θέση και το 71ο βάθρο της καριέρας του στα SBK! Τέταρτος τερμάτισε ο Sylvain Guintoli (Honda).
Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση ήταν λίγο πιο επεισοδιακή αφού αμέσως μετά την εκκίνηση ο Max Biaggi ήρθε σε επαφή με τον Tom Sykes, με αποτέλεσμα ο Biaggi να εγκαταλείψει. Ο Sykes πάλεψε για να φτάσει ξανά στην 7η θέση αλλά στον έκτο γύρο έπεσε με αποτέλεσμα να τερματίσει 14ος και να χάσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο.

Ο Chaz Davies από την άλλη έκανε ένα φοβερό αγώνα δείχνοντας αποφασισμένος αυτή τη φορά για τη νίκη. Όμως ο Jonathan Rea κατάφερε στους τελευταίους γύρους να ανεβάσει πολύ τον ρυθμό του και να φτάσει τον Davies. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο τον πέρασε αλλά ο Davies δεν ήθελε με τίποτα να χάσει ξανά την πρωτιά και έτσι στην τελευταία στροφή έκανε μία επιθετική κίνηση με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τον Rea και να τον αφήσει τελικά δεύτερο. Ο Rea μετά το τέλος του αγώνα δικαιολόγησε απόλυτα την κίνηση του Davies λέγοντας ότι θα έκανε το ίδιο αν βρισκόταν στην ίδια θέση.
Τρίτος τερμάτισε ο Jordi Torres (Aprilia), τέταρτος ξανά ο Sylvain Guintoli (Honda) και πέμπτος ο Michael Van Der Mark (Honda).

WSS - Μάχες στα Supersport


Επιστροφή στη δράση για την κατηγορία των Supersport, όπου οι PJ Jacobsen (Honda) και Jules Cluzel (MV Agusta) πρόσφεραν θέαμα μέχρι την πτώση της καρό σημαίας μαχόμενοι για τη νίκη. Ο Jacobsen ήταν αυτός που επικράτησε τελικά μία ανάσα μπροστά από τον Cluzel. Ο Kenan Sofuoglou ήρθε τέταρτος χάνοντας έτσι και άλλους βαθμούς στην βαθμολογία από τον Cluzel. Πλέον τους δύο αναβάτες χωρίζουν 13 βαθμοί.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 12:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2015, 9ος αγώνας Η.Π.Α World SBK 2015, 11ος αγώνας, Jerez »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon