.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 09:51

WorldSBK 2022, 4ος αγώνας, Misano (Ιταλία)

Ο Bautista συνεχίζει να καλπάζει, έσπασε το ρόδι του 2022 ο Razgatlioglu, προβλήματα για τον Rea.

Μπροστά σε ένα κοινό 66,000 θεατών στην πίστα Misano World Circuit “Marco Simoncelli” ο τέταρτος γύρος του MOTUL FIM Superbike World Championship έφερε ξανά αντιμέτωπη την “αγία τριάδα” του φετινού πρωταθλήματος.

Εξ αυτών, ο Alvaro Bautista (Ducati) πήρε την pole position, μα στον πρώτο αγώνα του τριημέρου (Σάββατο 11/6) η εκκίνησή του δεν ήταν καθόλου καλή, χάνοντας εν μέρει το πλεονέκτημα της πρώτης θέσης που είχε κατακτήσει λίγο νωρίτερα.

56653 JDR R04 Action

Ωστόσο ο Ισπανός βρίσκεται αυτή τη στιγμή καβάλα στο κύμα με την Ducati Panigale V4R του κι έτσι γρήγορα ξεκόλλησε από την τρίτη θέση στην οποία είχε βρεθεί λίγο μετά την εκκίνηση, για να αναλάβει να οδηγήσει τον αγώνα. Δεν άλλαξε κάτι γι’ αυτόν ως το τέλος, αφού ουδείς βρήκε ρυθμό ικανό να τον απειλήσει.

Ο Jonathan Rea (Kawasaki) τερμάτισε δεύτερος με διαφορά πάνω από 5 δευτερόλεπτα, ως δείγμα του πόσο πιο γρήγορα πήγαινε ο Ισπανός μπροστά, ενώ ο μεγάλος άτυχος του πρώτου αυτού αγώνα ήταν δίχως άλλο ο πρωταθλητής Toprak Razgatlioglu που εγκατέλειψε τον 14ο γύρο του αγώνα λόγω μηχανικής βλάβης της Yamaha R1 του.

Έτσι το τρίτο σκαλί του βάθρου έγινε αντικείμενο έριδας μεταξύ δύο Ducati των Michael Ruben Rinaldi και Axel Bassani, με τον πρώτο να καταφέρνει τελικά την τρίτη θέση.

IMG 2283copia

Ο Τούρκος αναβάτης πήρε το αίμα του πίσω στη σύντομη Superpole Race το πρωί της Κυριακής (12/6), καθώς στους 10 γύρους που διαρκεί δεν είχε αντίπαλο. Πρώτος έφυγε και πρώτος τερμάτισε, οδηγώντας στον δικό του ρυθμό, ενώ πίσω του η μονομαχία Bautista-Rea ουσιαστικά δεν ήρθε ποτέ καθώς ο Ισπανός κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση αφήνοντας τον Βορειοϊρλανδό αντίπαλό του σχεδόν τρία δευτερόλεπτα πίσω.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Razgatlioglu στο φετινό πρωτάθλημα!

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της κατηγορίας το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Razgatlioglu έφυγε πρώτος και προσπάθησε να επαναλάβει το κατόρθωμα της πρωινής Superpole Race, ωστόσο αυτή τη φορά ο Bautista είχε άλλη γνώμη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πρωτοπορία του αναβάτη της Yamaha κράτησε μόνο 7 γύρους, καθώς τότε τον πέρασε ο Bautista και στη συνέχεια δεν ξανασχολήθηκε με τα τεκταινόμενα πίσω του, οδηγώντας προς τη δεύτερη νίκη του στο Σαββατοκύριακο.

Πίσω του ο Razgatlioglu δε δυσκολεύτηκε καθόλου να τερματίσει δεύτερος, αλλά το ενδιαφέρον ήταν στην τρίτη θέση, όπου ο Rea είχε εμφανώς προβλήματα με την Kawasaki του και στο τέλος έπεσε θύμα του εντυπωσιακού Rinaldi – που φέτος μάχεται για να διατηρήσει τη θέση του στην εργοστασιακή Ducati – ο οποίος εκκινώντας από τη 10η θέση έπιασε τον εξάκις πρωταθλητή και μάλιστα τον άφησε εκτός βάθρου!

Μετά και τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος ο Bautista ενίσχυσε τη θέση του στην κορυφή φτάνοντας στους 220 βαθμούς, με τον Rea να διατηρείται δεύτερος με 184 και τον Razgatlioglu τρίτο με 141.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2022

Ο επόμενος αγώνας ακολουθεί σε περίπου έναν μήνα, στις 15-17 Ιουλίου στην Αγγλία και την πίστα Donington Park.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon