.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 11:08

WSBK 2012, 1ος γύρος, Phillip Island

 

Ιδανικό ξεκίνημα για Biaggi

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο χορός των παγκόσμιων πρωταθλημάτων μοτοσικλέτας (ταχύτητας και off road) άνοιξε νωρίς για φέτος, με τον πρώτο αγώνα του World Superbike Championship. Η πίστα του Phillip Island με τον γερασμένο ασφαλτοτάπητα (από το 1998)  και τις υψηλές θερμοκρασίες δυσκόλεψε αρκετά την σωστή επιλογή ελαστικών.

Δυστυχώς η πρεμιέρα του πρωταθλήματος «βάρυνε» από τον θάνατο του 17χρονου Oscar Mclntyre, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα του Αυστραλιανού Supersport Championship.
Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί η διαδικασία της Superpole και για την σειρά εκκίνησης να μετρήσουν τα δύο session των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Έτσι πρώτος στήθηκε ο Tom Sykes (Kawasaki) (για δεύτερη φορά στην καριέρα του), με τους Carlos Checa (Ducati), Max Biaggi (Aprilia) και Jakub Smrz (Ducati) να ακολουθούν.  

Τελικά ο Max Biaggi ήταν αυτός που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, οδηγώντας ταχύτατα με μία νίκη και μία δεύτερη θέση.

1ος αγώνας


Από την pole position ξεκίνησε πολύ καλά ο Sykes και οδήγησε τον αγώνα για δύο περίπου γύρους, μέχρι την στιγμή που τον πέρασε ο Checa. Το ίδιο έκανε στην συνέχεια και ο Biaggi, στοχεύοντας κατόπιν στον πρωτοπόρο Checa. Η μεγάλη μάχη όμως δεν δόθηκε ποτέ, γιατί στον πέμπτο γύρο ο Checa έκανε ένα θεαματικό high-siding και έπεσε άσχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.
Από εκεί και πέρα ο Ιταλός ανέβασε αμέσως ρυθμό γράφοντας συνεχόμενους ταχύτερους γύρους, φτιάχνοντας έτσι μία διαφορά ασφαλείας, που κράτησε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Στην συνέχεια η κατάσταση άλλαξε με τις σταγόνες της βροχής να αρχίζουν να πέφτουν. Ο Sylvain Guintoli (Ducati) ανέβηκε στην δεύτερη θέση περνώντας τον Sykes. Κανένας τους όμως δεν είχε υπολογίσει τον Marco Melandri (BMW), ο οποίος ξεκινώντας πολύ πίσω, έβαλε το κεφάλι κάτω και περνούσε τους πάντες!
Έτσι λίγους γύρους πριν το τέλος άρπαξε την δεύτερη θέση, χαρίζοντας στη νέα του ομάδα της ΒMW το καλύτερο αποτέλεσμα στα Superbikes. Ο Guintoli κρατήθηκε τρίτος με τον Sykes να ακολουθεί τέταρτος.

2ος αγώνας

Αυτή την φορά ο Carlos Checa εμφανίστηκε αποφασισμένος να μετριάσει το χάσιμο των βαθμών που υπέστη από την πτώση του. Στον πέμπτο γύρο τέθηκε επικεφαλής περνώντας τον Jonathan Rea (Honda).
Ο Biaggi από την άλλη, στην πρώτη στροφή του αγώνα βγήκε εκτός πίστας, κατάφερε να κρατήσει όρθια την μοτοσικλέτα του και συνέχισε από την τελευταία θέση! Χωρίς να επηρεαστεί όμως από αυτή την άσχημη εξέλιξη οδήγησε υπερβολικά γρήγορα  ανεβαίνοντας διαρκώς στην κατάταξη. Το εκπληκτικό είναι ότι στους τελευταίους γύρους πέρασε και τους Sykes – Rea, παίρνοντας μία άξια δεύτερη θέση.
Ο Checa φυσικά πανηγύρισε με άνεση την πρωτιά, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου «έκλεψε» στον τελευταίο γύρο ο Sykes από τον Rea.
Μόλις τέσσερις ημέρες μετά το χειρουργείο για την αποκατάσταση της σπασμένης του κνήμης, ο Leon Haslam (BMW) μπόρεσε να φτάσει ηρωικά μέχρι την πέμπτη θέση! Ό, τι και να σχολιάσουμε είναι πραγματικά λίγο.

Αποτελέσματα

1ος αγώνας
1. Max Biaggi  (Aprilia
2.  Marco Melandri  (BMW
3.  Sylvain Guintoli  (Ducati
4.  Tom Sykes (Kawasaki
5. Jakub Smrz  (Ducati
6.  Michel Fabrizio  (BMW
7.  Jonathan Rea (Honda
8.  Hiroshi Aoyama (Honda
9.  Davide Giugliano  (Ducati
10.  Bryan Staring (Kawasaki)
2ος αγώνας
1.  Carlos Checa  (Ducati
2.  Max Biaggi  (Aprilia
3. Tom Sykes  (Kawasaki
4. Jonathan Rea  (Honda
5. Leon Haslam  (BMW
6. Marco Melandri (BMW
7.  Maxime Berger (Ducati
8.  Eugene Laverty  (Aprilia
9.  Hiroshi Aoyama  (Honda
10. Niccolo Canepa (Ducati)

Βαθμολογία

Βαθμολογία
1. Max Biaggi,  45
2.  Marco Melandri, 30
3.  Tom Sykes, 29
4.  Carlos Checa, 25
5.  Jonathan Rea, 22
6.  Sylvain Guintoli,  16
7.  Jakub Smrz,  16
8.  Leon Haslam, 15
9.  Hiroshi Aoyama, 15
10. Maxime Berger,  12

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « World Superbike 2011, 12ος γύρος, Portimao WSBK 2012, 2ος αγώνας, Imola »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon