.
Κατηγορία Superbike
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2011 13:21

Παγκόσμιο superbike 2011 – 9ος αγώνας – Silverstone

 

Με τη σφραγίδα του Checa!

 


Με την συμμετοχή του John Hopkins σαν wildcard αναβάτη, ο αγώνας του Silverstone θα αποκτούσε σίγουρα ενδιαφέρον. Αγώνας τον οποίο ο Carlos Checa έμελε να σφραγίσει με την απόλυτη κυριαρχία του, παρά την pole position που κατέκτησε τελικά ο Hopkins. Με τον Max Biaggi να μένει για πρώτη φορά στα χρονικά στην 15η θέση, και τους  Laverty και Melandri να καπαρώνουν το βάθρο, συμπληρώθηκε ο 9ος αγώνας της χρονιάς.

Πρώτο σκέλος


Οδηγώντας επιθετικά από την αρχή του αγώνα και περνώντας τον Hopkins, ο Checa πήρε την ένατη νίκη της χρονιάς. Μάλιστα, έδωσε στην Ducati την 300η νίκη στην ιστορία της συμμετοχής της στο θεσμό!
Αυτός που προηγείτο στην αρχή του αγώνα, ο Laverty, τερμάτισε 2ος, ακολουθούμενος από τον ομόσταυλο, Melandri, οι οποίοι και συμπλήρωσαν το βάθρο.
Ακολούθησαν οι Haslam με τον Hopkins στις πίσω θέσεις και τον Guintoli να κλείνει την εξάδα. Απογοητευτική ωστόσο ήταν η εμφάνιση του διεκδικητή του τίτλου, Max Biaggi, ο ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς.

Δεύτερο σκέλος

Ο Carlos Checa συνέχισε την εκπληκτική του εμφάνιση και στο δεύτερο σκέλος, κερδίζοντας άλλη μία φορά, και δίνοντας στην Ducati την 301η νίκη, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη εταιρία. Πλέον η διαφορά από τον Biaggi ο οποίος τερμάτισε 4ος έφτασε στους 62 βαθμούς. Στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι Laverty και Melandri για μία ακόμη φορά κάνοντας έναν ωραίο αγώνα. Το επόμενο εργοστασιακό Aprilia με τον Camier τερμάτισε στην 5η θέση, ακολουθούμενο από το Suzuki του Hopkins.
Με το καλοκαιρινό διάλλειμα που θα κάνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα superbike μέχρι τον επόμενο αγώνα, στο Nurburgring, στις 4 Σεπτεμβρίου, μηχανικοί, αναβάτες και μοτοσυκλέτες, θα έχουν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon