Κατηγορία Rally Dakar
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 12:28

Rally Dakar 2016, Πρόλογος, Buenos Aires - Rosario

 

Barreda & Faria σώμα με σώμα

 

Στον πρόλογο του 38ου Dakar, την πρώτη θέση κατέκτησε ο Joan Barreda της Honda, ενώ ακριβώς πίσω του βρέθηκε ο Ruben Faria της Husqvarna.
 
Ο πρόλογος σημαδεύτηκε και από το πρώτο ατύχημα της φετινής έκδοσης του θρυλικού αγώνα, όταν η Κινέζα οδηγός αυτοκινήτου Guo Meiling (πρώην αναβάτης Quad) με τον αριθμό 360 βγήκε από την πορεία της στην ειδική, τραυματίζοντας 4 θεατές.
 
Στις μοτοσυκλέτες, ο (γνωστός πύραυλος στις πρώτες ημέρες του Dakar) Joan Barreda ήταν ο ταχύτερος όλων, σημειώνοντας τον ίδιο χρόνο με τον Ruben Faria στη χρονομετρημένη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων. Honda και Husqvarna λοιπόν, στις 2 πρώτες θέσεις, ενώ ο συμπαθής Πορτογάλος Paulo Goncalves δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, καθώς αντιμετώπισε μηχανολογικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να σταματήσει αρκετές φορές, και τον έριξαν στην 50η θέση.
 
Τρίτος ήταν ο Helder Rodriguez με Yamaha, τέταρτος ο Van Beveren επίσης με Yamaha, και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Michael Metge με Honda. Ο πρώτος αναβάτης με ΚΤΜ ήταν ο Ισπανός Farres Guell, ενώ οι εργοστασιακοί αναβάτες της ΚΤΜ ακολούθησαν πιο πίσω. Ο Jordi Vladoms ήταν 10ος, ο Matthias Walkner 15ος, ο Toby Price 16ος, ενώ ο Antoine Meo… 105ος, και η Laia Sanz 115 (στους τελευταίους 2 έσβησε η μοτοσυκλέτα μετά από βουτιά σε ποτάμι). Στην εικοστή θέση βρέθηκε ο Alain Duclos με τη Sherco. 
 
Στα ATV, ο Χιλιανός Ignacio Casale, νικητής του 2014 κέρδισε τη μέρα, ενώ ο περυσινός πρωταθλητής Rafal Sonik είχε μια μικρή μηχανική βλάβη που τον έριξε 23 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Casale. Στις πρώτες 4 θέσεις βρέθηκαν 4 ATV της Yamaha.
 

Φωτογραφίες

 

Βίντεο

 

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 21:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT