.
Κατηγορία Rally Dakar
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 11:03

Dakar 2024 - Ημέρα 10η, Al Duwadimi-Hail

Οι αδελφοί Benavides κυριάρχησαν στην 8η ειδική, αλλά ο Ricky Brabec εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά στην κατάταξη με τον Ross Branch δευτερόλεπτα πίσω του.

Η όγδοη ειδική διαδρομή του ράλι περιλάμβανε 458 χιλιόμετρα, με άλλα 220 απλής καθώς ο αγώνας έχει πάρει πορεία προς βορρά και την επαρχία Ha'Il.

Η μέρα ξεκίνησε με τρεις Honda να οδηγούν τη δράση και μεταξύ αυτών τον πρωτοπόρο της κατάταξης Ricky Brabec να οδηγεί τους Adrien Van Beveren και Pablo Quintanilla. Στην πορεία ωστόσο ο Quintanilla έχασε αρκετό χρόνο λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ περίπου στα μισά της ειδικής ο Van Beveren προσπέρασε πρώτος στα χρονόμετρα.


Adrien Van Beveren (Honda)

Ωστόσο τίποτε από αυτά δεν προδίκαζε το τελικό αποτέλεσμα της ημέρας, καθώς όλα άλλαξαν στα τελευταία 10 χιλιόμετρα της ειδικής εξαιτίας δύο αδελφών από την Αργεντινή.

Πρώτα ο Kevin Benavides (KTM) και στη συνέχεια ο Luciano Benavides (Husqvarna) πέρασαν τους Van Beveren και Brabec για να πάρουν αυτοί τις υψηλότερες τιμές της ειδικής, αφήνοντας τρίτο τον Γάλλο αναβάτη της Honda, ενώ ο Αμερικανός υποχώρησε έβδομος, μόλις 41 δευτερόλεπτα μπροστά από τον όγδοο Ross Branch (Hero).

Και αυτό είναι το αποτέλεσμα με τη βαρύτερη σημασία για τον Brabec, καθώς σήμαινε πως εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη του ράλι κατά 42 δευτερόλεπτα του Branch.

65a52c89100bd9.05333616
Ricky Brabec (Honda)

Ο Nacho Cornejo (Honda) είναι πάντα κοντά, καθώς η τρίτη του θέση απέχει μόλις 4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα και διαρκώς πλησιάζει όσο ο Χιλιανός φροντίζει να τερματίζει μπροστά από τους Brabec και Branch, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη μέρα όπου κατετάγη 4ος.

Η Honda συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο φετινό ράλι Dakar καθώς με πέντε ειδικές να απομένουν έχει τρεις CRF450 Rally στην πρώτη τετράδα, όλες με ρεαλιστικότατες βλέψεις για νίκη.

Πίσω τους έπεται μια τετράδα εργοστασιακών ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS με τους αδελφούς Benavides, τον Toby Price και τον Daniel Sanders να καταδιώκουν με τον κοντινότερο (Kevin Benavides) να απέχει πάνω από 20 λεπτά από τον πρώτο. Οι χρονικές αποστάσεις δεν είναι απαγορευτικές, μα με τον ρυθμό και τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι Honda και ο Branch της Hero θα χρειαστούν θαύματα από τους αναβάτες των Αυστριακών (και συγγενικών) μοτοσυκλετών για να πλησιάσουν την κορυφή.

419074778 10162045998676614 7694953995134128754 n
Βασίλης Μπούδρος (Husqvarna)

Στο μεταξύ ο Βασίλης Μπούδρος συνεχίζει σταθερά και δυναμικά με τη Husqvarna του, κλείνοντας τη μέρα στην 73η θέση, αλλά και ανεβαίνοντας ξανά δύο θέσεις στη γενική κατάταξη του ράλι, φτάνοντας 83ος μεταξύ των 115 που συνεχίζουν ακόμη σε όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και βαθμολογίες Dakar Rally 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 11:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dakar 2024 - Ημέρα 9η, Riyadh-Al Duwadimi Dakar 2024 - Ημέρα 11η, Hail-Al Ula »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon