.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 12:02

Dakar 2023 – 4η Ειδική – Η ώρα του Joan Barreda και της Honda

Μπορεί ο νικητής του Dakar, Ricky Brabec, να εγκατέλειψε τραυματισμένος την προηγούμενη μέρα, μα η ομάδα της Honda έχει κι άλλους ήρωες στους κόλπους της.

Η τέταρτη ειδική διαδρομή του Dakar 2023 προέβλεπε έναν κύκλο με αφετηρία και τερματισμό στην ιστορική πόλη Ha’il, για μια δοκιμασία 425 χιλιομέτρων μονίμως σε μεγάλα υψόμετρα, ανεβοκατεβαίνοντας από το ελάχιστο των 800 μέτρων ως το ψηλότερο των 1,300.

Με τη βροχή της προηγούμενης μέρας να έχει δυσκολέψει σημαντικά το τερέν, ένα επιπλέον εμπόδιο για τους αναβάτες ήταν η απαιτητική πλοήγηση ανάμεσα στους άφθονους αμμόλοφους που πρωταγωνίστησαν σε μεγάλο μέρος της διαδρομής.

klein
Mason Klein (KTM)

Ο μεγάλος και αναπάντεχος πρωταγωνιστής του ράλι ως τώρα, ο 21χρονος Αμερικανός Mason Klein (KTM) παρέδωσε μαθήματα στους παγκόσμιους αντιπάλους του για μιαν ακόμη φορά πριν η ατυχία του χτυπήσει την πόρτα. Συγκεκριμένα, 50 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό και ενώ προηγείτο σχετικά άνετα, η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε προβλήματα με την τρόμπα βενζίνης, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο και τελικά να τερματίσει 10ος.

Τη συγκυρία εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Joan Barreda Bort (Honda), ο οποίος πήρε την 29η νίκη του σε ειδική και πρώτη για το φετινό Dakar, ενώ μάλιστα αγωνιζόταν με κάταγμα στο μεγάλο δάκτυλο του ενός ποδιού του!

barreda1
Joan Barreda Bort (Honda)

Στη δεύτερη θέση της ημέρας τερμάτισε μια ακόμη Honda, αυτή του Χιλιανού Pablo Quintanilla, ενώ τρίτος κατετάγη ο Αμερικανός Skyler Howes (Husqvarna) που συνεχίζει να κάνει ένα εντυπωσιακό ράλι φέτος.

Ο Toby Price της εργοστασιακής ΚΤΜ κατάφερε να φτάσει τέταρτος στον τερματισμό, ενώ ο πρωτοπόρος της κατάταξης Daniel Sanders (GASGAS) τα βρήκε δύσκολα και έφτασε όγδοος στη Ha’il.

vanbeveren
Adrien Van Beveren (Honda)

Η ημέρα αποδείχθηκε εξαιρετική για τη Honda καθώς, εκτός των Barreda και Quintanilla, στην πρώτη δεκάδα είδε άλλους δύο αναβάτες της, τους Adrien Van Beveren στην 5η και Jose Ignacio Cornejo Florimo στην 9η.

Στις εγκαταλείψεις του Dakar 2023 προστέθηκε ο Joaquim Rodrigues της ινδικής Hero Motosports, ο οποίος αποχαιρέτησε τη δράση με σπασμένο πόδι στο 90ό χιλιόμετρο της ειδικής.

howes
Skyler Howes (Husqvarna)

Μετά και την 4η Ειδική Διαδρομή, ο Sanders διατηρείται στην πρώτη θέση, ενώ δεύτερος ανέβηκε με ένα άλμα δύο θέσεων ο Howes σε απόσταση 3 λεπτών και 33 δευτερολέπτων από τον πρώτο.

Τρίτος έπεται ο Kevin Benavides (KTM) μόλις 32 δευτερόλεπτα από τον Howes, ενώ 25 δευτερόλεπτα πιο πίσω καραδοκεί ο σημερινός νικητής, Barreda, που κέρδισε μια θέση στη γενική κατάταξη, κρατώντας τον Price σε απόσταση σχεδόν 3 λεπτών πίσω του.

Την εξάδα συμπληρώνει ο Klein, υποχωρώντας μετά την τεχνική ατυχία που είχε, βλέποντας την κορυφή από απόσταση 10 δευτερολέπτων.

Αναλυτικά αποτελέσματα ημέρας και κατάταξη Dakar 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 16:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon