.
Κατηγορία Rally Dakar
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 12:59

Rally Dakar 2021 - Όπου η Sara συναντά τον Alexandre και μας δείχνουν ένα άλλο, πολύ πιο ενδιαφέρον Ράλι Ντακάρ! - Video

Μπορεί το Rally Dakar να περιστρέφεται γύρω από τους κορυφαίους εργοστασιακούς αναβάτες με τους δεκάδες μηχανικούς, τεχνικούς, μασέρ, διατροφολόγους, μάγειρες, γυμναστές και υπόλοιπους παρατρεχάμενους, όμως η ψυχή του Ράλι Ντακάρ βρισκόταν πάντα στις ανθρώπινες ιστορίες πολλές φορές ανέτοιμων ιδιωτών, και στο κουράγιο, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη που έβγαζαν από μέσα τους απέναντι σε δυσκολίες που φάνταζαν ανυπέρβλητες. Η ιστορία της Sara Jugla και του Alexandre Bispo στο Dakar 2021 είναι χαρακτηριστική, και συγκινεί πολύ περισσότερο από τα κλασικά εταιρικά δελτία τύπου, στην ατέρμονη προσπάθεια για έναν ακόμα εργοστασιακό τίτλο.

Ύψoς 1.60, βάρος 62 κιλά. Η κατηγορίας "φτερού" Γαλλίδα Sara Jugla συμμετέχει το 2021 στο πρώτο της Rally Dakar, έχοντας ελάχιστη εμπειρία, κυρίως σε αμμώδη τερέν. Φυσικά τα βρίσκει σκούρα. Αλλά μαζί με τις δυσκολίες, που φαντάζουν ανυπέρβλητες, βρίσκει και τον Ισπανό Alexandre Bispo έναν ακόμη αναβάτη με μικρή εμπειρία, και οδηγικές ικανότητες που απέχουν από των Toby Price, Ricky Brabec και λοιπών κορυφαίων επαγγελματιών αγωνιζομένων.

Ένας Bispo που είχε γνωρίσει από νωρίς τις δυσκολίες της ζωής, έχοντας περάσει παιδάκι σε νοσοκομείο 2 ολόκληρα χρόνια, λόγω λευχαιμίας. Ένας Bispo που συμμετείχε πέρυσι στο πρώτο του Dakar, εγκαταλείποντας την 4η μέρα, ένας Bispo που έχει ζωγραφίσει στο κράνος του  και που τώρα αποφασίζει να μείνει κοντά στη Sara και να τη βοηθήσει.

Οι δυο τους τερματίζουν αργά το βράδυ, και δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν στην ώρα τους στην εκκίνηση το πρωί της 6ης μέρας.

Τώρα μπορούν να συνεχίσουν το ράλι στη μορφή "Dakar Experience" εκτός συναγωνισμού. Είναι αυτό αποτυχία; Για εμάς όχι. Σίγουρα όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Οι Sara και Alexandre βρήκαν ο ένας τον άλλο, και κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όρια τους, να βρουν αποθέματα δύναμης εκεί που πίστευαν πως δεν υπάρχουν, παραμένοντας γεμάτοι ανθρωπιά και κουράγιο μέσα από την περιπέτεια τους.

Μακάρι το Dakar να εστίαζε κυρίως σε αυτές τις ιστορίες, η σημασία και η δημοφιλία του θα ανέβαινε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Δείτε παρακάτω το συγκινητικό βίντεο που περιγράφει την συνάντηση των δυο ιδιωτών αγωνιζόμενων. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 14:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon