.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 17:47

Ο Toby Price νικητής του Dakar 2019 - 2ο δικό του, 18ο συνεχόμενο για την ΚΤΜ

ΚΤΜ οι πρώτες 3 μοτοσυκλέτες, ακολουθούμενες από 2 Husqvarna - Top-5 για το KTM Group!

Ο Αυστραλός Toby Price μόλις κατέκτησε τη νίκη στο Dakar 2019 στο Περού κερδίζοντας τη 10η και τελευταία ειδική του αγώνα. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του μετά τον πρώτο του θρίαμβο το 2016.

Το κατόρθωμα αυτό για τον Price έρχεται με ένα μεγάλο θαυμαστικό, αν αναλογιστούμε πως έτρεχε με τραυματισμένο δεξιό καρπό και συγκεκριμένα με ένα κάταγμα στο σκαφοειδές οστό που είχε αποκομίσει μερικές εβδομάδες πριν αρχίσει το Dakar.

Για την ΚΤΜ αυτή είναι η 18η συνεχόμενη νίκη στο θρυλικό ράλι, ενώ η χαρά των Αυστριακών δεν περιορίζεται στον νικητή, καθώς ολόκληρο το βάθρο γεμίζει με δικά της παιδιά.

Matthias Walkner
Matthias Walkner

Δεύτερος τερμάτισε ο περσινός νικητής, Matthias Walkner, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανεβαίνει ο Pablo Quintanilla με τη Husqvarna του – δηλαδή μια μοτοσυκλέτα που εν πολλοίς βασίζεται στο αντίστοιχο μοντέλο της ΚΤΜ. Ωπ! Για μια στιγμή! Ναι, στην αρχή οι διοργανωτές είχαν δώσει τον Quintanilla 3ο, αλλά κατόπιν ο A.S.O. έδωσε νέα κατάταξη στην οποία φαίνεται να είναι ο Sam Sunderland της ΚΤΜ τρίτος, και ο Quintanilla 4ος. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Andrew Short, της Husqvarna, κάτι που αν μείνει ως έχει δίνει στο ΚΤΜ Group ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ στο Dakar του 2019!!! Θα σας ειδοποιήσουμε μόλις έχουμε νεότερα για την τελική κατάταξη, και γιατί αν αληθεύει, έχασε την 3η θέση ο Quintanilla.

Αξίζει δε να σημειώσουμε πως η Laia Sanz, επίσης με ΚΤΜ, τερμάτισε στην 11η θέση γενικής και πρώτη στις γυναίκες.

Laia Sanz
Laia Sanz

Η απονομή δε θα έχει μόνο μετάλλια φέτος, λοιπόν, καθώς ίσως να θυμάστε πως τρέχει ένα φιλικό στοιχηματάκι μεταξύ του Price και της Sanz. Συγκεκριμένα, οι δυο τους έχουν ορίσει πως αν η Ισπανίδα τερματίσει μέσα στη 15άδα, τότε ο Price θα της επιτρέψει να του κουρέψει τη χαίτη που τόσο πολύ αγαπά. Παράλληλα, αν ο Price τερματίσει μέσα στην πρώτη πεντάδα, η Sanz θα τον αφήσει να τη φιλήσει για 5 δευτερόλεπτα.

Όπως καταλαβαίνετε, θα έχουμε και άλλες επινίκιες τελετές μετά το βάθρο, τις οποίες ελπίζουμε να συλλάβει κάποιος καλός άνθρωπος σε βίντεο – όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη σύναψη του στοιχήματος.

Pablo Quintanilla
Pablo Quintanilla

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 19:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rally Dakar 2019: 9η μέρα, Pisco - Pisco Rally Dakar 2019: 10η μέρα, Pisco - Lima »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon