.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 17:09

MotoGP 2016, 6ος αγώνας, Mugello

 

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Η μάχη μεταξύ Jorge Lorenzo και Marc Marquez των τελευταίων δύο γύρων, έφτασε τους δύο αναβάτες να μάχονται έως την τελευταία στιγμή, με τον Marquez να προηγείται αλλά τον Lorenzo να τον περνάει από δύναμη πάνω στον τερματισμό!

Μάχη Lorenzo - Rossi


Ήταν η μέρα του Valentino Rossi, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την pole position που κατέκτησε, με αποτέλεσμα να ξεκινάει από την πρώτη θέση της εκκίνησης. Για πρώτη φορά μάλιστα είχε τους έτερους διεκδικητές, Marquez και Lorenzo να ξεκινούν από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης, στην 4η και 5η θέσεις. Ο Rossi έκανε εκπληκτική εκκίνηση αλλά ήταν ο Lorenzo που έκανε την έκπληξη και πετάχτηκε δίπλα του, για να χωθεί μπροστά του στην πρώτη δεξιά στροφή, και να περάσει μπροστά. Έκτοτε, ο Rossi κόλλησε πίσω του, με τους Maverick Vinales και Aleix Espargaro να ακολουθούν, και πιο πίσω τον Marquez. Στο πέρασμα από την μεγάλη ευθεία, στον πρώτο γύρο, όλοι έλειψε να βγουν εκτός πίστας αφού πιέστηκαν σημαντικά στα φρένα για να χωθούν σε πιο μπροστινές θέσεις.

Χαμένος όλων ήταν ο Vinales ο οποίος από την 2η θέση της εκκίνησης, βρέθηκε στην 11η θέση, μένοντας ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Μπροστά, ο Lorenzo με τον Rossi ανοίγουν τον ρυθμό και λίγο μετά ο Rossi αρχίζει να πιέζει. Φαίνεται ότι ο ρυθμός του είναι λίγο καλύτερος από του Lorenzo, αλλά ο Ισπανός δεν κάνει λάθη. Οδηγεί τόσο αλάνθαστα που είναι πραγματικά δύσκολο να τον περάσει κανείς. Ο Lorenzo θέλει να πάρει το αίμα του πίσω από την Jerez, ο Rossi θέλει να κερδίσει μέσα στην έδρα του, μπροστά σε πάνω από 100.000 θεατές που έχουν κιτρινήσει το Mugello.

Εγκατάλειψη Rossi


Εν το μεταξύ, οι Jack Miller, Alvaro Bautista και Loris Baz έχουν βρεθεί εκτός αγώνα, από πτώση στην πρώτη στροφή του αγώνα, στον πρώτο κιόλας γύρο.
Μπροστά, ο Rossi έχει αρχίσει τις επιθέσεις του. Προσπαθεί στην πρώτη στροφή της πίστας, περνάει μπροστά, ανοίγει την γραμμή του και τον περνάει ξανά ο Lorenzo. Αυτό συνεχίζεται αρκετές φορές με τον Rossi να επιτίθεται, τον Lorenzo να αντιστέκεται, και τον Marc Marquez να έχει ανέβει θέσεις και να πλησιάζει το δίδυμο που ουσιαστικά πάει πιο αργά, αφού ο Lorenzo ουσιαστικά ασχολείται με το κλείσιμο γραμμών στον Rossi.

O Lorenzo δείχνει πολύ δυνατός, αλλά ο Rossi ακόμη πιο αποφασισμένος να κάνει την διαφορά. Και ουσιαστικά, δείχνει πως αν καταφέρει να τον περάσει, θα εξαφανιστεί.
Και όλα αλλάζουν όταν στον 9ο γύρο, ο Rossi χάνει την γραμμή του, και βγαίνει εκτός πίστας, αλλά δεν ωφείλεται σε δικό του λάθος, αλλά σε μηχανικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας. Ο Rossi σηκώνει το χέρι και συνεχίζει στην άκρη της διαδρομής, ενώ λίγο μετά, η μοτοσυκλέτα του βγάζει καπνούς και οδηγείται σε εγκατάλειψη - ο κινητήρας ήταν καινούριος και τοποθετήθηκε σε αυτό τον αγώνα για πρώτη φορά.

Ακολουθεί η εγκατάλειψη του Scott Redding από μηχανικό πρόβλημα.
Μπροστά, ο Lorenzo βλέπει πινακίδα που ενημερώνει ότι ο Rossi είναι εκτός αγώνα, και ότι ο Marquez πλησιάζει. Ταυτόχρονα, ο Iannone έχει ανακάμψει από την κακή εκκίνηση που τον έβαλε στην 9η θέση, και κυνηγά τον Andrea Dovizioso για την 3η θέση του βάθρου. Πίσω τους βρίσκεται ο Dani Pedrosa, αλλά και ο Maverick Vinales ο οποίος έχει κερδίσει θέσεις από όλες αυτές τις αλλαγές.

Νίκη στο νήμα


Ο Iannone περνάει αρκετές φορές τον Dovizioso ο οποίος απαντάει ξανά, ενώ ο Dovizioso κάνει το λάθος και μένει εκτός βάθρου, με τον Pedrosa να του παίρνει τελικά την θέση.
Μπροστά γίνεται μάχη, και ενώ έχουμε φτάσει δύο γύρους πριν από το τέλος, ο Marquez αρχίζει τις επιθέσεις στον Lorenzo. Τον περνάει στα φρένα της στροφής 1, χάνει την γραμμή, τον περνάει ξανά ο Lorenzo, προσπαθεί ξανά, περνάει μπροστά, απαντάει ο Lorenzo, και παίζουν σαν τον σκύλο με τη γάτα, για δύο γύρους.
Τελικά, ο Marquez καταφέρνει και περνάει πριν τον τερματισμό τον Lorenzo, και βγαίνει μπροστά του στην τελική ευθεία. Ο Lorenzo έχει καλύτερη έξοδο και τον πλησιάζει και καταφέρνει να τον περάσει και να τερματίσει 1ος, με διαφορά μόλις 0.019'', πάνω στην γραμμή του τερματισμού!

Ο Marquez είναι απαρηγόρητος, ο Iannone καταφέρνει και περνάει τον Pedrosa που εν το μεταξύ τον είχε περάσει, και ανεβαίνει αυτός στο βάθρο για 0.168''.
Ακολουθεί ο Dovizioso, ο Vinales, ο Brandley Smith, ο Danilo Petrucci, ο Aleix Espargaro και ο Michele Pirro.
Ο Lorenzo απομακρύνεται στην βαθμολογία με 10 βαθμούς διαφορά από τον Lorenzo και 37 από τον Rossi, που βλέπει πλέον τον φετινό τίτλο από μεγάλη απόσταση.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 41'36.535
2 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team +0.019
3 Andrea IANNONE Ducati Team 4.742
4 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 4.910
5 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 6.256
6 Maverick VIÑALES Team SUZUKI ECSTAR 8.670
7 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 13.340
8 Danilo PETRUCCI OCTO Pramac Yakhnich 14.598
9 Aleix ESPARGARO Team SUZUKI ECSTAR 18.643
10 Michele PIRRO Ducati Team 22.298
11 Cal CRUTCHLOW LCR Honda 27.936
12 Hector BARBERA Avintia Racing 35.712
13 Eugene LAVERTY Aspar Team MotoGP 38.032
14 Stefan BRADL Aprilia Racing Team Gresini 40.094
15 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 59.811
16 Yonny HERNANDEZ Aspar Team MotoGP +1'04.397
Not Classified
  Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 15 Laps
  Scott REDDING OCTO Pramac Yakhnich 15 Laps
Not Finished 1st Lap
  Jack MILLER Estrella Galicia 0,0 Marc VDS 0 Lap
  Alvaro BAUTISTA Aprilia Racing Team Gresini 0 Lap
  Loris BAZ Avintia Racing 0 Lap
       

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Nation
1 Jorge LORENZO Yamaha SPA
2 Marc MARQUEZ Honda SPA
3 Valentino ROSSI Yamaha ITA
4 Dani PEDROSA Honda SPA
5 Maverick VIÑALES Suzuki SPA
6 Aleix ESPARGARO Suzuki SPA
7 Pol ESPARGARO Yamaha SPA
8 Hector BARBERA Ducati SPA
9 Andrea IANNONE Ducati ITA
10 Eugene LAVERTY Ducati IRL
11 Andrea DOVIZIOSO Ducati ITA
12 Bradley SMITH Yamaha GBR
13 Stefan BRADL Aprilia GER
14 Alvaro BAUTISTA Aprilia SPA
15 Michele PIRRO Ducati ITA
16 Danilo PETRUCCI Ducati ITA
17 Scott REDDING Ducati GBR
18 Tito RABAT Honda SPA
19 Cal CRUTCHLOW Honda GBR
20 Loris BAZ Ducati FRA
21 Yonny HERNANDEZ Ducati COL
22 Jack MILLER Honda AUS

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2016, 5ος αγώνας, Le Mans MotoGP 2016, 7ος αγώνας, Catalunia »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon