.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 16:37

MotoGP 2023, 12ος Αγώνας, San Marino GP – Νικητής βάθρου ο Martin, κοινού ο Pedrosa

Για πρώτη φορά με το νέο format των αγώνων, η πρώτη τριάδα των κατατακτήριων επαναλαμβάνεται σε αγώνα Sprint και Κυριακής.

Στο Misano και συγκεκριμένα στην πίστα με το όνομα του Marco Simoncelli, απόλυτος και αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος ήταν ο Jorge Martin, o οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους ανταγωνιστές του καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Η συνέχεια του βάθρου ήταν υπόθεση… τραυματιών με τους Marco Bezzecchi και Francesco Bagnaia να ξεπερνούν τους εαυτούς τους, δίνοντας παλικαρίσιες μάχες για τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα.

Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης και ενδεχομένως πρώτος και στις καρδιές πολλών, ο Dani Pedrosa, ο οποίος αν και απέχει 4 χρόνια από τους αγώνες φλέρταρε με μια θέση στο βάθρο. Κάτι αξιοθαύμαστο για τον αναβάτη εξέλιξης της KTM, ο οποίος βρέθηκε τελευταία φορά στο βάθρο το 2017! Η συνέχεια της 5ης θέσης ήταν εξίσου ισπανικής εθνικότητας, με το Maverick Vinales και την Aprilia του να απέχουν πάνω από 5’’ από την RC16 του Pedrosa! Η δορυφορική Aprilia του Miguel Oliveira ακολούθησε, με τον Πορτογάλο να περνά το Marc Marquez που έφτασε ως και την 6η θέση. Το καλύτερο αποτέλεσμα του μέχρι τώρα είχε και έτερος αναβάτης της Aprilia RNF, με το μέλλον του RaulFernandez ωστόσο να είναι αμφίβολο για τη μεγάλη κατηγορία.

misA5.jpg

Η 10αδα της κορυφής έκλεισε με τις Ducati των Luca Marini και Johann Zarco, ενώ τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ οι λόγω πτώσεων οι Pol Espargaro, Michelle Pirro και Jack Miller που συγκρούστηκαν μεταξύ τους και τέλος, δυστυχώς για τη Repsol Honda και ο Joan Mir, με την πορεία του Πρωταθλητή του 2020 να συνεχίζεται ολοένα και πιο απογοητευτικά.

Ενδιαφέρον θα έχουν οι επόμενες μέρες, με το test του Misano να ακολουθεί και το επόμενο grand prix να έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου επί ινδικού εδάφους.

Αποτελέσματα Αγώνα:

Θέση Αναβάτης Ομάδα
1 Jorge Martin Prima Pramac Racing
2 Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team
3 Francesco Bagnaia, Ducati Lenovo Team Ducati Lenovo Team
4 Dani Pedrosa Red Bull KTM Factory Racing
5 Maverick Viñales Aprilia Racing
6 Miguel Oliveira CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
7 Marc Marquez Repsol Honda Team
8 Raul Fernandez CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
9 Luca Marini Mooney VR46 Racing Team
10 Johann Zarco Prima Pramac Racing
11 Alex Marquez Gresini Racing MotoGP™
12 Aleix Espargaro Aprilia Racing
13 Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP™
14 Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing
15 Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP™
16 Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3
17 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP™
18 Stefan_Bradl Repsol Honda Team
19 Takaaki Nakagami LCR Honda
Εκτός Αγώνα    
  Pol Espargaro GASGAS Factory Racing Tech3
  Joan Mir Repsol Honda Team
  Michele Pirro Ducati Lenovo Team
  Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon