.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 17:02

MotoGP 2023, 11ος Αγώνας, Καταλονία – Η Aprilia έγραψε ιστορία, εκτός αγώνα ο Bagnaia

Επιεικώς δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη εκκίνηση του σημερινού αγώνα, όπου σαν να μην έφτανε η πτώση 6 αναβατών στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία, ακολούθησε τρομακτικό highside του Francesco Bagnaia, με το Brad Binder να περνάει πάνω από τα πόδια του.

Η πρώτη στροφή έμελλε να φέρει καραμπόλα με το Bastianini να συμπαρασύρει τους Bezzecchi, Zarco, Di Giannantonio και A. Marquez, οδηγώντας σε διακοπή αγώνα με την κόκκινη σημαία να κυματίζει. Δευτερόλεπτα μετά, ο Francesco Bagnaia έχοντας τα ηνία του αγώνα θα βρισκόταν στον αέρα, με τις μοτοσυκλέτες που ακολουθούσαν να προσπαθούν να τον αποφύγουν, κάτι που δεν κατάφερε ο Brad Binder, ο οποίος πέρασε πάνω από τα πόδια του αναβάτη της Ducati. Μετά τις πρώτες βοήθειες στον Pecco, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο, μαζί με τον Enea Bastianini, με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati να μένει από αναβάτες στην επανάληψη της εκκίνησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της επανάληψης και απούσας της Ducati του Bagnaia στην Pole, οι μοτοσυκλέτες της Aprilia έλαμψαν κάνοντας για πρώτη φορά το διπλό σε βάθρο για τη φίρμα από το Noale και μάλιστα στο 1-2, με τον Aleix Espargaro να παίρνει μια εμβληματική νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jorge Martin, με τον προσεχώς πρώην Teammate του, Johann Zarco να ακολουθεί. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Miguel Oliveira, με τη δορυφορική Aprilia του να φτάνει ως και την 3η θέση, συνθέτοντας ένα απρόσμενο –παρολίγο- 1-2-3 για την Aprilia.

cat23b.jpg

Ο Alex Marquez είναι ο αναβάτης που πήρε την 6η θέση, με τον πανηγυρικά 7ο Fabio Quartararo να εκμεταλλεύεται πλήρως την αναμπουμπούλα της επανεκκίνησης. Η πρώτη ΚΤΜ της μέρας ήταν εκείνη του Jack Miller στην 8η θέση, με τη GasGas του Augusto Fernandez ακολουθεί και τη Ducati του Fabio Di Giannantonio να κλείνει τη 10άδα.

Οι αναβάτες της Mooney VR46 έμειναν (Marini/Bezzecchi), πριν τις τελευταίες μοτοσυκλέτες που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, όλες ιαπωνικής προέλευσης. Ο Marc Marquez ήταν ο πρώτος εκ των τελευταίων, με τον Joan Mir να κλείνει την πόρτα. Πέρα από τους τραυματίες εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati, τον αγώνα τους δεν ολοκλήρωσαν ποτέ οι R.Fernandez, B.Binder και P.Espargaro να εγκαταλείπουν επίσης τον αγώνα τους.

cat23c.jpg

Οπωσδήποτε, το μείζον θέμα του σημερινού αγώνα είναι η κατάσταση του Francesco Bagnaia, με τον Ιατρικό Διευθυντή του MotoGP, Δρ. Angel Charte να αναφέρει τα εξής σχετικά με την κατάσταση του νυν Παγκόσμιου Πρωταθλητή:

«Ο Pecco είχε σοβαρό πολυτραύμα, μια μοτοσυκλέτα πέρασε πάνω στην περιοχή του μηριαίου και της κνήμης. Κάναμε ακτινογραφίες αυτής της περιοχής και εντοπίσαμε έναν μικρό τραυματισμό που δεν ξέρουμε αν είναι τρέχων ή παλιός. Πρέπει να κάνει επείγουσα αξονική τομογραφία και για αυτό τον έχουμε στείλει στο γενικό νοσοκομείο.

Σε κρανιακό, θωρακικό και κοιλιακό επίπεδο, ήταν φυσιολογικός ανά πάσα στιγμή. Είχε τις αισθήσεις του και είχε προσανατολισμό. Η εικόνα που είδαμε είναι από τη συμβατική ακτινολογία, επομένως είναι δύσκολο να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάταγμα. Είναι απαραίτητο να γίνει μια σάρωση CAT».

Όλα αυτά μέχρι τον επόμενο αγώνα στο Misano στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου ευχόμαστε να μπορέσει να επιστρέψει ο Pecco έχοντας γλυτώσει τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 16:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon