.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 13:57

MotoGP 2019, 16ος αγώνας, Ιαπωνία - Pole, νίκη, τίτλο κατασκευαστών και έτοιμος να φάει Doohan o Marc Marquez

Στον 15ο αγώνα της σεζόν (από 19 συνολικά), ο Marc Marquez στέφθηκε Πρωταθλητής 2019, κατακτώντας τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών. Στον 16ο, ο Ισπανός έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ, καθώς πήρε την Pole Position και πλέον έχει pole σε όλα τα GP του Πρωταθλήματος, ενώ στον αγώνα έφυγε μπροστά για να πάρει μια άνετη νίκη, να δώσει τον τίτλο κατασκευαστών στη Honda και να ισοφαρίσει τον Mick Doohan με 54 νίκες. Και πού είστε ακόμα…

motogp 2019 motegi 22Το show Marc Marquez προσγειώθηκε στο Motegi για το GP του 2019 και δεν απογοήτευσε. Ο Ισπανός ξεκίνησε νωρίς τις κανονιές, παίρνοντας την Pole Position, και συμπληρώνοντας έτσι την… συλλογή του, καθώς η πίστα του Twin Ring Motegi ήταν η μόνη που του έλειπε, έχοντας πάρει Pole σε όλες τις υπόλοιπες.motogp 2019 motegi 2Στη συνέχεια, ο ΜΜ93 ξεκίνησε πρώτος, απέκρουσε μια πρώτη, βιαστική επίθεση από τον υπέρ-ταλαντούχο Fabio Quartararo, έχτισε μια διαφορά ασφαλείας, και έλεγξε τον αγώνα παίρνοντας μια νίκη… ρουτίνας. Παρόλα αυτά, Honda και Marquez ήταν στο όριο όσον αφορά στο καύσιμο, με τον Πρωταθλητή να μένει από βενζίνη στον γύρο μετά τον τερματισμό, και να καταλήγει στο βάθρο με τη βοήθεια του Syahrin που τον πήγε «πατάκι» μέχρι εκεί. «Έπαιζα με τα κουμπάκια (σσ. χάρτες) για να πάρω τη διαφορά, και μετά τα πάταγα και πάλι, για να μην μείνω από βενζίνη», είπε ο Marquez μετά το τέλος του αγώνα.motogp 2019 motegi 5Αυτή ήταν η 10η νίκη του Marquez για το 2019, και με αυτήν χάρισε στη Honda τον τίτλο του Κατασκευαστή, τον 25ο ανάλογο τίτλο της ιστορίας της και τον 4ο συνεχόμενο.Φυσικά ο τίτλος αυτός για τη Honda ήταν ακόμα πιο γλυκός καθώς ήρθε στην ιδιόκτητη πίστα του Twin Ring Motegi, στη «γειτονιά» των Ιαπώνων.motogp 2019 motegi 38Τώρα, η Honda απομένει να δει αν θα κερδίσει και το Triple Crown, το τριπλό στέμμα που περιλαμβάνει Τίτλο Αναβατών (check), Τίτλο Κατασκευαστών (check) και Τίτλο Ομάδων (loading).motogp 2019 motegi 35Στον τελευταίο τίτλο για το τριπλό στέμμα, η Ducati προηγείται της Honda, με ισχνή όμως διαφορά μόλις 17 βαθμών, χάρη κυρίως στις προσπάθειες ενός αναβάτη, του Marc Marquez, καθώς οι υπόλοιποι αναβάτες της Honda βρέθηκαν στην… αφάνεια για το 2019, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Jorge Lorenzo.motogp 2019 motegi 31

Επιστρέφοντας στον αγώνα, έναν από τους πιο βαρετούς αγώνες της φετινής βαρετής σεζόν, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στις υπόλοιπες 2 θέσεις του βάθρου, καθώς όπως συνήθως ο Marquez έπαιζε μόνος του για τη νίκη.Όμως στο Motegi δεν είχαμε μάχη ούτε για τη 2η θέση, καθώς ο Quartararo έκανε ένα μοναχικό αγώνα για να βρεθεί να απειλείται από τον τρίτο Dovizioso μόνο στις τελευταίες στροφές του αγώνα, κάτι που δεν τον ανησύχησε. Η δεύτερη θέση χάρισε στον ταχέως ανερχόμενο Γάλλο και μαθηματικά τον τίτλο του Rookie της χρονιάς, ενώ τον ανέβασε και μια θέση ακόμα στην γενική κατάταξη, με αποτέλεσμα να βρεθεί 6ος, περνώντας τον Valentino Rossi που έπεσε στην 7η θέση και βρίσκεται στην 3η από 4 θέσεις των πιλότων της Yamaha, με πιθανότητα να τον περάσει και ο 4ος, Franco Morbidelli μέχρι το τέλος της σεζόν.motogp 2019 motegi 32Ο DesmoDovi έκανε ότι μπορούσε, για να ανέβει από την 7η θέση στην 3η, αλλά δεν είχε χρόνο για κάτι παραπάνω, και φυσικά ούτε να σκεφτεί να ανταγωνιστεί τον εξαφανισμένο Marquez. Μια ακόμη απογοήτευση για τον Ιταλό, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους αναβάτες της φίρμας, που οδηγούν μια μοτοσυκλέτα που «δεν στρίβει» σε σχέση με τον ανταγωνισμό. και τώρα η Ducati ρίχνει το βάρος στην «ολοκαίνουργια» μοτοσυκλέτα που σκοπεύει να παρουσιάσει για το 2020.motogp 2019 motegi 20Από τους υπόλοιπους Ducatisti, ο Jack Miller έπαιζε δυνατά στην αρχή, για να ανέβει ακόμα και βάθρο, όμως προβλήματα πρόσφυσης με το πίσω ελαστικό τον καταπόντισαν στο δεύτερο μισό του αγώνα, με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις 10ος.motogp 2019 motegi 28Μιλώντας για κακές μέρες, η «παλιά φρουρά» των Valentino Rossi και Jorge Lorenzo «δεν είχε αντίπαλο» στο Motegi, καθώς ο Rossi ξεκίνησε από την 10η θέση για να εγκαταλείψει άδοξα με πτώση, και ο Lorenzo ξεκίνησε… 19ος από 22 αναβάτες, για να τερματίσει 17ος από 20 αναβάτες.motogp 2019 motegi 9Όσον αφορά στον ομόσταυλο του Rossi, για μια ακόμη φορά οι ελπίδες του Maverick Vinales έπεσαν στο κενό, με τον Ισπανό να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό μόνο στο τέλος του αγώνα, μην μπορώντας πλέον να απειλήσει για βάθρο, καταλήγοντας στην 4η θέση.motogp 2019 motegi 17Ένα ακόμη σημείο που αξίζει να αναφερθούμε είναι το «κλέψιμο» της 5ης θέσης στο νήμα, όπου ενώ όλοι περίμεναν τον ανεβασμένο Morbidelli να τερματίσει 5ος, ήρθε στο «τσακ» ο Crutchlow να τον περάσει, κάνοντας τους ανθρώπους της Petronas Yamaha να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Επόμενη στάση για το MotoGP, ο αγώνας στην Αυστραλία (Phillip Island), στις 27 Οκτωβρίου.

Δείτε ΕΔΩ την τελική κατάταξη του Motegi.

Και ΕΔΩ την βαθμολογία αναβατών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 14:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon