.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 11:09

MotoGP 2019, 2ος αγώνας, Termas de Rio Hondo (Αργεντινή)

Termas de Marc Marquez

Ήταν ο ταχύτερος όλων από την πρώτη μέρα που πάτησαν στην πίστα και, όσο περνούσαν τα session δοκιμών, τόσο απεδείκνυε με τους διαρκώς μειούμενους χρόνους του πως δύσκολα θα βρει αντίπαλο στην Αργεντινή. Ο λόγος φυσικά για τον Marc Marquez, ο οποίος ήταν ασυναγώνιστος για τρεις μέρες στην Αργεντίνικη πίστα και δεν άφησε κανέναν να απειλήσει την κυριαρχία του.

Στο MotoGP ο Marquez είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του (αν αυτό χρειαζόταν) ήδη από το Σάββατο με την εντυπωσιακή pole που είχε εξασφαλίσει μπροστά από τους Maverick Vinales, Andrea Dovizioso και Valentino Rossi.

 dsc5202.gallery full top fullscreen

Όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε σε έναν καυτό αγώνα με όλους τους κορυφαίους (πλην Jorge Lorenzo) να δείχνουν σε καλή φόρμα. Αρκεί βέβαια να μην τους έκανε το μαγικό το Marquez και εξαφανιζόταν από την αρχή. Κάτι που, ατυχώς για μας τους θεατές, συνέβη.

Ο πρωταθλητής δεν είδε ποτέ την ουρά άλλης μοτοσυκλέτας στο οπτικό του πεδίο, ξεκίνησε πρώτος, έστριψε πρώτος και οδήγησε σε έναν φρενήρη ρυθμό λες και αυτός έτρεχε με 1200 cc κι όλοι οι άλλοι με 600άρια.

Ενδεικτικά, ο ΜΜ93 γυρνούσε για 15 συναπτούς γύρους στα ψηλά 1:39, με τον Alberto Puig να του κάνει νόημα από ένα σημείο και μετά σε κάθε πέρασμα από την ευθεία να κόψει ρυθμό, ώσπου τελικά ο Ισπανός τον άκουσε και "έπεσε" στα χαμηλά 1:40 – εκεί που είχαν όλοι οι υπόλοιποι τις ταχύτερες επιδόσεις τους μέσα στον αγώνα και ενώ είχε ήδη χτίσει διαφορά άνω των 12 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Αμφότεροι οι συγκάτοικοί του στο βάθρο δεν γύρισαν ούτε έναν γύρο κάτω από το 1:40 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως και όλοι σχεδον οι υπόλοιποι αναβάτες - με την εξαίρεση των Cal Crutchlow και Franco Morbidelli που είχαν έναν γύρο κάτω από αυτό το όριο.

 dsc4298.gallery full top fullscreen

Όσο “βαρετός” κι αν ήταν ο μονόλογος του πρωταθλητή, άλλο τόσο καυτές ήταν οι μάχες που έλαβαν χώρα πίσω του. Οι δύο υπόλοιπες θέσεις του βάθρου ήταν το μήλον της Έριδος ανάμεσα σε μια πλειάδα αναβατών, με πρωταγωνιστές τους Rossi και Dovizioso, έχοντας από κοντά να ακολουθούν οι Jack Miller, Cal Crutchlow, Maverick Vinales, Danilo Petrucci και Franco Morbidelli.

Αυτοί λιγόστεψαν αρχικά όταν ο Crutchlow δέχτηκε μια – πολύ αυστηρή, κρίνοντας από τη τηλεοπτικό replay – ποινή ride through για άκυρη εκκίνηση και βρέθηκε τελευταίος, ενώ αργότερα ο Morbidelli έκανε ένα μοιραίο λάθος που έστειλε κουτρουβαλώντας εκτός αγώνα τόσο τον ίδιο, όσο και τον Vinales, τον οποίο εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να περάσει.

vinales morbidelli

Παράλληλα όμως, το γκρουπ εμπλουτίστηκε από τον άκρως εντυπωσιακό και εξόχως αποτελεσματικό Alex Rins, ο οποίος εκκίνησε με τη Suzuki του από τη 16η θέση, αλλά στο τελευταίο τρίτο του αγώνα είχε φτάσει στο γκρουπ του βάθρου.

 ds00149 2.gallery full top fullscreen

Στο τέλος, και ενώ ο Marquez έτρεχε μόνος του λες και ήταν σε άλλη πίστα, οι Rossi και Dovi αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους και οδηγήθηκαν σε μια μονομαχία που κλασικά έληξε στον τελευταίο γύρο με ένα θαρραλέο προσπέρασμα του Rossi που του έδωσε τη δεύτερη θέση στον αγώνα – και την οποία πανηγύρισε λες και ήταν νίκη.

 dsc8938.gallery full top fullscreen

Ο Dovi πήρε την τρίτη θέση, τέταρτος τερμάτισε ο εντυπωσιακός Miller, παίρνοντας και το τρόπαιο του πρώτου αναβάτη ιδιωτικής ομάδας, ενώ πέμπτος ήρθε ο Rins, μπροστά από τον Petrucci.

 dsc8879.gallery full top fullscreen

Αξίζει οπωσδήποτε μια ξεχωριστή μνεία στον Rins και την ασύλληπτη προσπάθειά του να διορθώσει το κάκιστό του qualifying. Η Suzuki είναι εδώ και έχει και γκάζι και στρίβει και έχει αναβάτη να τη φέρει ψηλά. Ήδη ο νεαρός Ισπανός κάθεται ανετότατα στην 4η θέση της κατάταξης.

Σπουδαία δουλειά για έναν ακόμη αγώνα έκανε ο Jack Miller, ο οποίος πήρε την περσινή δορυφορική μοτοσυκλέτα του Danilo Petrucci και του έβαλε τα γυαλιά στην Αργεντινή.

 dsc4726.gallery full top fullscreen

Στους εξαφανισμένους του αγώνα ξεχωρίζει με διαφορά ο Jorge Lorenzo, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ξεκινούσε από χαμηλή θέση στην εκκίνηση, έχασε και μια σχέση με το σβήσιμο των φώτων και βρέθηκε τελευταίος και, από εκεί, το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει 12ος. Προφανέστατα ο Ισπανός δεν έχει ούτε 100% φυσική κατάσταση, ενώ πληρώνει και τις δοκιμές που ΔΕΝ έκανε όντας τραυματίας στη νεκρή περίοδο των Grand Prix.

Συνεχίζει στα χαμηλά η ΚΤΜ, με τον Pol Espargaro να σώζει τα προσχήματα στη 10η θέση, ενώ ο Johann Zarco πελαγοδρομούσε στα όρια των βαθμολογούμενων θέσεων και μόλις που πρόλαβε να σώσει έναν από τη 15η θέση.

 dsc4658.gallery full top fullscreen

Παρόμοια εικόνα έχουμε και στην Aprilia, όπου ο μεν Aleix Espargaro κατάφερε μια 9η θέση (πήρε και την οικογενειακή νίκη απέναντι στον αδελφό του Pol), ενώ ο Andrea Iannone έμεινε τελευταίος στη 17η θέση, προσθέτοντας ένα μηδενικό τους 2 βαθμούς που είχε πάρει στο Κατάρ.

Νικώντας εδώ ο Marquez ξανάπιασε κορυφή στην κατάταξη με 45 βαθμούς, με τον Dovizioso 4 βαθμούς πίσω του και τον Rossi 14 βαθμούς πιο πίσω στην τρίτη θέση.

Moto2

baldassari

Ο Lοrenzo Baldassari ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα στην Αργεντινή, παίρνοντας για πρώτη φορά την καριέρα του στα GP δύο συνεχόμενες πρωτιές.

Είχε προηγηθεί σκληρή μάχη με αρκετούς αναβάτες, μεταξύ των οποίων ο εντυπωσιακός Remy Gardner, γιος του θρυλικού Αυστραλού Wayne Gardner, που κατάφερε να τερματίσει δεύτερος για το πρώτο του βάθρο στον παγκόσμιο επίπεδο των GP.

Το βάθρο της Motο2 συμπλήρωσε ο Alex Marquez, αδελφός του Marc, την ώρα που ο δεύτερος του πρώτου αγώνα, Thomas Luthi έπεφτε από δικό του λάθος όταν βρήκε με τον μπροστινό του τροχό τον πίσω του προπορευόμενου Brad Binder.

Πλέον στη μεσαία κατηγορία προηγείται ο Baldassari με το απόλυτο των βαθμών (50), με τον Gardner να ακολουθεί δεύτερος με 17 βαθμούς απόσταση και τον Marcel Schrotter (τερμάτισε 6ος εδώ) στους 27 βαθμούς.

Moto3

masia

Μετά από έναν ακόμη κλασικό αγώνα της μικρής κατηγορίας με μικρές αποστάσεις, καυτές μάχες και απρόβλεπτη εξέλιξη, ο Jaume Masia πήρε την παρθενική του νίκη, μπροστά από τον Darryn Binder, ανεβάζοντας δύο ΚΤΜ στις ψηλότερες θέσεις του βάθρου.

Τρίτος τερμάτισε ο Tony Arbolino με Honda, το πρώτο εκ των 5 Honda που ακολούθησαν τους δύο πρώτους.

Όσον αφορά στην κατάταξη, ο νικητής του Κατάρ, Kaito Toba, συνεχίζει να προηγείται με 31 βαθμούς, με τον Lorenzo Dalla Porta δεύτερο (29 β.) και τον Masia να σκαρφαλώνει τρίτος με τους 25 βαθμούς που πήρε στην Αργεντινή.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες πρωταθλήματος MotoGP 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 11:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon