.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 11:29

MotoGP - To Grand Prix της Βαλένθια από την οπτική της Honda

[Δελτίο Τύπου]

Το 2019 ολοκληρώνεται ιδανικά με την Repsol Honda να κατακτά το Triple Crown και τον Jorge Lorenzo να λέει το μεγάλο «αντίο».

Ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε με τον αγώνα στη Βαλένθια μία απίστευτη καριέρα 18 ετών στα Grand Prix βοηθώντας την Repsol Honda να κατακτήσει το Triple Crown, την ώρα που ο Marc Marquez πήρε μία ακόμα επιβλητική νίκη.

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ομάδα της Repsol Honda γιόρτασε την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν στο MotoGP με ένα ακόμα Triple Crown μετά την κατάκτηση του στέμματος στο Πρωτάθλημα Αναβατών, Ομάδων και Κατασκευαστών.

Το επίτευγμα αυτό ολοκληρώνει μία πραγματικά απίστευτη χρονιά γεμάτη ρεκόρ καθώς η Honda γιορτάζει την 60ή επέτειό της στους αγώνες.

Μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων του τελευταίου αγώνα για το 2019, ο Marquez κατάφερε γρήγορα να αφήσει πίσω του τους αναβάτες που βρέθηκαν εμπρός του, ανεβαίνοντας στον τρίτο μόλις γύρο στη δεύτερη θέση.

Με τον Fabio Quartararo να είναι μπροστά του, ο Marquez ψαλίδισε με μεθοδικότητα τη διαφορά του ενός περίπου δευτερολέπτου σε μόλις δύο δέκατα μέσα σε πέντε γύρους. Εξαπολύοντας την επίθεσή του στη Στροφή 11, ο Marc Marquez δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία του αγώνα ανοίγοντας γρήγορα στη συνέχεια ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.

Η 12η νίκη του Marquez μέσα στο 2019 έρχεται να σφραγίσει τη φετινή σεζόν, με τον Ισπανό να σημειώνει ίσο αριθμό νικών με το 2014, χρονιά που για μια ακόμα φορά κυριάρχησε στο MotoGP. Με 420 βαθμούς σε 19 αγώνες μέσα στο 2019, ο Marquez καθίσταται ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που συγκεντρώνει περισσότερους από 400 βαθμούς μέσα σε μία σεζόν. Με το 95ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc Marquez γίνεται ο δεύτερος αναβάτης με τους περισσότερους τερματισμούς στο podium στη μεγάλη κατηγορία ισοφαρίζοντας την επίδοση του Mick Doohan.

Ύστερα από 297 εκκινήσεις σε Grand Prix, ο Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε τη θρυλική καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τον καλύτερο τερματισμό του φέτος μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποχαιρέτησε τα Grand Prix μπροστά στους Ισπανούς οπαδούς του τερματίζοντας στην 13η θέση. Με 68 νίκες, 152 τερματισμούς στο βάθρο και 69 pole positions, ο Jorge Lorenzo αποχωρεί έχοντας στο ενεργητικό του εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία στην ιστορία των Grand Prix.

Επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τόσο της ομάδας όσο και του κατασκευαστή, αυτή είναι η ένατη φορά από το 2002 μέχρι και σήμερα που η ομάδα της Repsol Honda κατακτά το Triple Crown στο MotoGP. Για πρώτη φορά στην εποχή των τετράχρονων μοτοσυκλετών, η ομάδα έχει καταφέρει να κατακτήσει τρία διαδοχικά Triple Crowns.

Οι αναβάτες θα επιστρέψουν στην πίστα Ricardo Tormo την Τρίτη 19 Νοεμβρίου για το πρώτο τεστ εν όψει της αγωνιστικής σεζόν του 2020 πριν κατευθυνθούν στην πίστα της Jerez λίγες μέρες μετά.

Marc Marquez - 1ος

“Ένα τέλειο φινάλε σε μια τέλεια σεζόν με μία νίκη! Πίεσα τον αυτό μου παραπάνω και φορώντας το χρυσό κράνος έπρεπε να λειτουργήσω πιο έξυπνα! Κάναμε πράξη αυτό ακριβώς που θέλαμε και κερδίσαμε το Πρωτάθλημα Ομάδων και πήραμε το Triple Crown σε αυτή τη συναρπαστική σεζόν. Πάντοτε ο πρωταρχικός στόχος είναι το Πρωτάθλημα Αναβατών, αλλά είμαι χαρούμενος που βοήθησα να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα Ομάδων, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον Jorge, ο οποίος ήταν ένας σπουδαίος πρωταθλητής, ένας σκληρός αντίπαλος και ένας εξαιρετικός teammate. Θα είναι δύσκολο να βελτιωθούμε σε σχέση με αυτή τη χρονιά καθώς οδηγήσαμε με τέλειο τρόπο.”

Jorge Lorenzo - 13ος

“Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Στη σχάρα εκκίνησης είχα μια αρκετά διαφορετική αίσθηση σε σχέση με όλους τους άλλους αγώνες μου και σίγουρα στους πρώτους γύρους ήμουν πιο προσεκτικός από άλλους αγώνες γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και γιατί ήθελα να ολοκληρώσω τον τελευταίο μου αγώνα. Εστίασα κυρίως στον εαυτό μου στον αγώνα και είμαι ικανοποιημένος έχοντας συγκεντρώσει μερικούς βαθμούς στο τέλος. Είναι υπέροχο που βοήθησα την Repsol Honda το Πρωτάθλημα Ομάδων ύστερα από μια απίστευτη χρονιά από τον Marc. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους στη Honda καθώς μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό και επαγγελματισμό. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 16:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon