.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 12:35

MotoGP 2018, 13ος αγώνας, Misano (Ιταλία)

Αλάνθαστος Dovizioso - Ο Marquez κοντά στον τίτλο

Το GP του Misano δεν μας επιφύλαξε ανάλογο θέαμα με κάποιους από τους προηγούμενους αγώνες, ενώ τα κύρια σημεία του ήταν η ολοκληρωμένη απόδοση του Andrea Doviziosο, το λάθος του Jorge Lorenzo που τον οδήγησε σε πτώση και η κούρσα τακτικής του Marc Marquez, που τον φέρνει κοντά στην κατάκτηση του 5ου τίτλου του στο MotoGP.

Η pole position είχε πάει στον Jorge Lorenzo, ο οποίος στον αγώνα έκανε καλή εκκίνηση παραμένοντας πρώτος. Πίσω του βρισκόταν η έκπληξη της διαδικασίας της pole, ο «Jackass» Jack Miller της Pramac Ducati

motogp 2018 misano 10

Εκείνος που κέρδισε τις περισσότερες θέσεις στην εκκίνηση ήταν ο Marc Marquez, που από την 5η θέση βρέθηκε στην 3η, πίσω από τον Miller, όμως η πρώτη επίθεση έγινε από τον Andrea Dovizioso, που… «ξεπέταξε» στα γρήγορα τον Marquez και κατόπιν έκανε το ίδιο και στον Αυστραλό για να πάρει τον ομόσταυλο του στο κυνήγι.

motogp 2018 misano 3

Ο Marquez έκανε έναν ακόμα «φίλο», όταν προσπέρασε με Block-pass στο όριο τον Miller, με τους δυο αναβάτες να έχουν επαφή, δίχως όμως κάποια πτώση.

motogp 2018 misano 4

Εκείνος που είχε πτώση ήταν ο Jack Miller, ο οποίος έχασε το μπροστινό στην 14, έπεσε και έχασε έτσι μια μοναδική ευκαιρία να διακριθεί.

motogp 2018 misano 7

Μπροστά, ο Dovizioso είχε γίνει κολλιτσίδα στον Lorenzo, καταφέρνοντας να περάσει τον Ισπανό με 22 γύρους να απομένουν.

Από ότι φάνηκε, ο «DesmoDovi» ήξερε τι έκανε και είχε την ταχύτητα και τη σταθερότητα να υποστηρίξει την κίνηση του τόσο νωρίς στον αγώνα. Έτσι σταθερά ξεκίνησε να ξεμακραίνει από τον Lorenzo, τον οποίο έφτανε ο Marquez.

Δεκατέσσερις γύρους πριν το τέλος, ο MM93 πέρασε τον Lorenzo, αλλά στάθηκε αδύνατο να κλείσει την διαφορά που τον χώριζε από τον Dovi.

motogp 2018 misano 11

Λίγους γύρους αργότερα, ο Lorenzo έκανε την επίθεση του στον Marquez, και εκεί είχαμε την μοναδική ενδιαφέρουσα φάση του αγώνα, καθώς οι δυο Ισπανοί έκαναν μερικά εντυπωσιακά προσπεράσματα ο ένας στον άλλο, με τον Lorenzo να καταφέρνει να περάσει τον Marquez με μια απίστευτη κίνηση στην 12, με πάρα πολλά!

Από εκεί και πέρα, ο Lorenzo ξεκίνησε να πιέζει, ρίχνοντας τη διαφορά από τον Dovizioso, και όλοι περίμεναν να δουν μάχη των δύο Ducatisti στους τελευταίους γύρους, μάχη όμως που δεν ήρθε ποτέ.

Στον προτελευταίο γύρο, ο Lorenzo έκανε ένα απίστευτο λάθος, χάνοντας το μπροστινό, και έχοντας μια πτώση. Ο Ισπανός ανέβηκε ξανά στη μοτοσυκλέτα του, για να καταφέρει να τερματίσει μεν, εκτός βαθμών δε.

Έτσι, ο Dovizioso πήρε μια άνετη νίκη, την πρώτη του στο Misano, σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ γύρου στον αγώνα.

motogp 2018 misano 8

Ο Marc Marquez πήρε μια πολύτιμη δεύτερη θέση, γεγονός που μαζί με την άχρωμη απόδοση του Rossi (μόλις 7ος), βοήθησε τον αναβάτη της Repsol Honda να αυξήσει τη διαφορά του στη γενική βαθμολογία από τον δεύτερο Andrea Dovizioso, στους 67 βαθμούς, Dovizioso που με τη νίκη του άφησε 3ο γενικής τον Rossi.

motogp 2018 misano 15

Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Cal Crutchlow, που βρίσκεται 6ος γενικής.

motogp 2018 misano 16

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Alex Rins της Suzuki, και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Maverick Vinales.

Δείτε ΕΔΩ την κατάταξη του αγώνα. 

Και ΕΔΩ τη γενική βαθμολογία.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 12:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon