.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 16:13

MotoGP 2018 - 6ος αγώνας, Γαλλία, Le Mans

 

O Marc Marquez θριαμβεύει σε μια δύσκολη πίστα - Πολλές οι πτώσεις

Στον 6ο αγώνα MotoGP του 2018, στο Γαλλικό GP της πίστας του Le Mans, νικητής μετά από έναν αγώνα γεμάτο με πτώσεις ήταν ο σταθερότατος Marc Marquez, σε μια πίστα που δεν συμπαθεί.

Οι πτώσεις ξεκίνησαν με το καλημέρα, με Iannone και Bautista να μας αποχαιρετούν πριν καλά-καλά ζεστάνουν τα ελαστικά τους.

Την καλύτερη εκκίνηση όλων έκανε ο Jorge Lorenzo που προηγήθηκε για αρκετούς γύρους, μέχρι να αρχίσει να χάνει σταδιακά έδαφος, με τους υπόλοιπους να τον... καταπίνουν κυριολεκτικά.

motogp fr 2018 9

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Andrea Dovizioso πίεσε ένα κλικ πάνω από ότι τον έχουμε συνηθίσει να πιέζει, για να πέσει άδοξα την ώρα που είχε περάσει τον Lorenzo και προηγούνταν. Μπορεί στον προηγούμενο αγώνα να μην είχε τελικά την ευθύνη για την πτώση του, στη Γαλλία όμως το λάθος ήταν όλο δικό του.

Ο Marc Marquez χρειάστηκε να περιμένει λίγο για να ζεστάνει το σκληρό πίσω ελαστικό του, όταν όμως εκείνο έφτασε σε θερμοκρασία λειτουργίας, ο Ισπανός ξεκίνησε το... ξεπάστρεμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΜΜ93 ήταν ο ΜΟΝΟΣ αναβάτης του αγώνα με σκληρό πίσω ελαστικό, ένα ρίσκο που τελικά απέδωσε, και από ότι φαίνεται το συγκεκριμένο ελαστικό δούλεψε καλά για τον Πρωταθλητή.

motogp fr 2018 4

Μετά την πτώση του Dovizioso, πτώση είχε και ο pole-man Johann Zarco, ο οποίος βγήκε ελαφρώς εκτός γραμμής σε μια δύσκολη κατηφορική στροφή, είχε πτώση και εγκατέλειψε απογοητευμένος στο home gp του.

Πτώσεις όμως είχαν και ο Tito Rabat, αλλά και ο Scott Redding

Το στιλ του Lorenzo έχει σαφώς αλλάξει από τις εποχές της Yamaha, και πλέον με το Ducati ΔΕΝ μπορεί να κρατήσει μεγάλη ταχύτητα μέσα στη στροφή, φρενάροντας δυνατά πριν από αυτή, για να μπει ανοιχτά και με λιγότερα χιλιόμετρα από ότι τον έχουμε συνηθίσει.

motogp fr 2018 1

Εκεί ήταν που τον πέρασε από... πάνω ο ΜΜ93, καθαρά όμως, και έσπευσε να απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια ο Marquez έχασε το μπροστινό, όμως κατάφερε με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ του τρόπο να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα με τον αγκώνα και το γόνατο! Δεν υπάρχει το ταλέντο του, πραγματικά δεν υπάρχει.

Πίσω από τον ΜΜ93 μεγάλο αγώνα έκαναν οι Danilo Petrucci (2ος) και ο Jack Miller (4ος) με τα περιφερειακά Ducati τους.

motogp fr 2018 2

Τρίτος τερμάτισε ο Valentino Rossi, που έκανε έναν μοναχικό αγώνα για να πάρει τελικά μερικούς πολύτιμους βαθμούς.

Στην απονομή οι θεατές γιούχαραν για μία ακόμη φορά τον Marquez, ένα θλιβερό "ποδοσφαιρικό" συμβάν που δυστυχώς έχει καθιερωθεί πλέον, καθώς συμβαίνει τακτικά σε όλους τους αγώνες που ο Ισπανός πρωτεύει.

Τελικά αυτό που θα μείνει από το κατά τα άλλα βαρετό Le Mans ήταν η εκπληκτική σταθερότητα στο γυρολόγιο και στην απόδοση του Marquez, του μοναδικού αναβάτη με σκληρό πίσω ελαστικό, που έδειξε στόφα και ψυχραιμία Πρωταθλητή, πέρα από το μεγάλο ταλέντο που τον έσωσε μια-δυο φορές στο όριο.

Σημειώστε πως με αυτή τη νίκη, ο Marc Marquez ισοφάρισε το ρεκόρ των 38 νικών του Casey Stoner στη μεγάλη κατηγορία! Και έπεται συνέχεια, για τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

motogp fr 2018 8

Ο Marquez πλέον έκανε διαφορά στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, έχοντας 95 βαθμούς έναντι... 59 του δεύτερου Vinales (από το πουθενά), 58 του Zarco, και 56 του Rossi. 

Κρίμα για τον Zarco (DNF), που έχει μεν αποδείξει την ταχύτητα του, βάζοντας τακτικά "τα γυαλιά" στους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει το παρθενικό του GP.

Κρίμα και για τον Lorenzo (6ος), που για έναν ακόμα αγώνα έδειξε πως δεν έχει καταφέρει να κάνει το κλικ που χρειάζεται για να παραμείνει ανταγωνιστικός μέχρι τέλους, ούτε έχει μπορέσει να βρει τον τρόπο για να οδηγεί νικηφόρα το Ducati του.

Ο Maverick Vinales για έναν ακόμα αγώνα καταποντίστηκε στην αρχή (μέχρι και 14η θέση) για να αρχίσει να ανεβαίνει μετά, ώσπου να τερματίσει 7ος. Too little, too late.

Από τη Suzuki, μετά την πτώση του ταχύτατου αλλά ασταθούς Iannone, ο Alex Rins κατετάγη 10ος, ενώ μια θέση πιο μπροστά βρέθηκε ο Aleix Espargaro της Aprilia.  

Στο στρατόπεδο της ΚΤΜ 11ος τερμάτισε ο Pol Espargaro, και 14ος ο Bradley Smith.

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική κατάταξη του αγώνα.

Και ΕΔΩ την βαθμολογία του Πρωταθλήματος μετά το γαλλικό GP.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 20:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon