.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 20:14

Παγκ. Π. Motocross, 8ος γύρος, Σουηδία

 

Άνετα ο Frossard και ο Roczen

 



Του Χρήστου Σώκου

Ο ηλιόλουστος καιρός, η γεμάτη ασφυκτικά από κόσμο όμορφη πίστα της Uddevalla και οι έντονες ανατροπές στο πρωτάθλημα, συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί ένας άψογος αγώνας. Μπορεί ο Steven Frossard (Yamaha) να ήταν αυτός που κυριάρχησε και στα δύο σκέλη του αγώνα, όμως ο πιο ευχαριστημένος ήταν αναμφίβολα ο Antonio Cairoli (KTM). Η κακή επίδοση του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Clement Desalle (Suzuki), έδωσε την δυνατότητα στον Σικελό αναβάτη να ξεφύγει πλέον πρώτος στο κυνήγι του τίτλου!
Στην ΜΧ2 ο Ken Roczen (KTM) επανήλθε στον καλό του εαυτό και έβαλε τα πράγματα σε τάξη με δύο νίκες και την πρώτη θέση στην βαθμολογία ξανά.

ΜΧ1


Ο Frossard γλύτωσε παρά τρίχα την πτώση στο πρώτο σκέλος όταν τον χτύπησε από πίσω η ρόδα του Cairoli (ο οποίος έπεσε στην πρώτη στροφή). Συνέχισε όντας δεύτερος, πίσω από τον Bobryshev (Honda) αλλά τρεις γύρους πριν το τέλος πέρασε τον Βούλγαρο αναβάτη και πήρε τη νίκη, όπως εξάλλου έκανε πιο εύκολα στο δεύτερο σκέλος.
Ο Bobryshev έκανε σίγουρα τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, αφού με την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και την τέταρτη στο δεύτερο, βρέθηκε δεύτερος overall.
Ο Cairoli ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Μετά από την πτώση του στο πρώτο σκέλος έκανε ένα φοβερό αγώνα από τελευταίος μέχρι που έφτασε πέμπτος! Στο δεύτερο σκέλος έμεινε δεύτερος.
Μετά από πολλές ατυχίες ο Ken DeDycker (Honda) ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση (4ος και 6ος ).
Ο Desalle δυστυχώς τραυμάτισε το γόνατό του στον γύρο προθέρμανσης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οδηγήσει όπως θα ήθελε και να μείνει έβδομος, χάνοντας πολλούς βαθμούς και την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

ΜΧ2


Απόλυτος κυρίαρχος και στα δύο σκέλη από την αρχή έως το τέλος εμφανίστηκε ο Ken Roczen, αποδεικνύοντας ότι είναι ο άνθρωπος που πρέπει να περάσουν οι υπόλοιποι. Ξέφυγε με 14 βαθμούς στην βαθμολογία από τον δεύτερο Herlings.
Ο Herlings με την δεύτερη θέση συνολικά παραδέχτηκε για ακόμη μία φορά ότι πρέπει να συνεχίσει να προπονείται πιο έντονα. Να δούμε τελικά πότε θα το καταφέρει…
Συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του ο Gautier Paulin (Yamaha) με την τρίτη θέση συνολικά .Θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερα αν δεν αντιμετώπιζε κάποια μικροπροβλήματα με την μοτοσικλέτα του στο δεύτερο σκέλος, που του κόστισαν πολύτιμο χρόνο.
Ο Tommy Searle (Kawasaki) εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος μετά από δύο πτώσεις, αφήνοντας και αυτός με την σειρά του πολύτιμους βαθμούς στην Σουηδία.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

MX1

1. Steven Frossard YAM
2. Evgeny Bobryshev HON
3. Tony Cairoli KTM
4. Ken de Dycker HON
5. Steve Ramon SUZ
6. Xavier Boog KAW
7. Clement Desalle SUZ
8. David Philippaerts YAM
9. Rui Goncalves HON
10. Max Nagl KTM

 

MX2

1. Ken Roczen KTM
2. Jeffrey Herlings KTM
3. Gautier Pauln YAM
4. Max Anstie KAW
5. Chris Charlier YAM
6. Arnaud Tonus YAM
7. Jeremy van Horebeek KTM
8. Nic Aubin KTM
9. Zach Osborne YAM
10. Valentin Teillet SUZ

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

MX1

1. Tony Cairoli 322
2. Clement Desalle 312
3. Steven Frossard 300
4. Max Nagl 250
5. Evgeny Bobryshev 244
6. David Philippaerts 225

 

MX2

1. Ken Roczen 351
2. Jeffrey Herlings 337
3. Tommy Searle 286
4. Gautier Paulin 276
5. Zach Osborne 234
6. Arnaud Tonus 225

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon