.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 10:48

Παγκ. Π. MX, 6ος γύρος, Πορτογαλία

 

Desalle και Herlings προηγούνται

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο Clement Desalle (Suzuki) κατάφερε αυτή την φορά να μείνει μακριά από λάθη και ατυχίες με αποτέλεσμα να φύγει νικητής από την Πορτογαλία, με απόλυτη μάλιστα επικράτηση αφού κέρδισε τόσο το προκριματικό σκέλος, όσο και τα δύο σκέλη του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι να παραμείνει πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, αυξάνοντας την διαφορά του από τον Antonio Cairoli (KTM).
Στην ΜΧ2 ήρθαν τα πάνω κάτω για τον Ken Roczen (KTM), ο οποίος είχε μία μεγάλη πτώση στο δεύτερο σκέλος, εγκατέλειψε και έτσι είδε τον Jefrey Herlings (KTM) να τον περνάει για πρώτη φορά φέτος στην βαθμολογία.

ΜΧ1


Μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο στην πίστα της Agueda ο Desalle, όμως παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κρατήσει πίσω του και στα δύο σκέλη τον Cairoli και να πάρει την τρίτη overall νίκη του για φέτος.
Ο Cairoli έκανε ταχύτατους γύρους και πίεζε διαρκώς τον Desalle. Τελικά όμως δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να περάσει τον Βέλγο αναβάτη και αρκέστηκε σε δύο δεύτερες θέσεις.
Συνεχόμενη ταχύτατη άνοδο σημειώνει ο Ρώσος αναβάτης, Evgeny Bobryshev (Honda). Έκανε δύο εκπληκτικές εκκινήσεις και τερματίζοντας δύο φορές τέταρτος συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου. Φαίνεται ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να καταφέρει κάτι καλύτερο.
O Rui Goncalves (Honda) αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό της χώρας του και τα πήγε εξαιρετικά, διασφαλίζοντας την τέταρτη θέση.
Στην τέταρτη θέση έφτασε ο Steven Frossard (Yamaha). Παρόλο που στο πρώτο σκέλος πήρε την τρίτη θέση, στο δεύτερο δεν τα πήγε εξίσου καλά αφού έμεινε πίσω και χρειάστηκε να παλέψει αρκετά για να φτάσει μέχρι την έβδομη θέση.
Καταστροφή για τον Max Nagl (KTM), ο οποίος τραυματίστηκε στον αντίχειρα και εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος.
Παρόμοια ισχύουν και για τον David Phillippaerts (Yamaha) που εγκατέλειψε και στα δύο σκέλη από πτώσεις. Ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε.

ΜΧ2

Ο Herlings μπορεί να τερμάτισε και στα δύο σκέλη δεύτερος, όμως πήρε τη νίκη overall και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Roczen προηγείται στο πρωτάθλημα.
Με φόρα από την Γαλλία ήρθε ο Gautier Paulin (Yamaha) και κέρδισε ξανά άξια την δεύτερη θέση του βάθρου.
Ο Zach Osborne (Yamaha) έχει επίσης ανέβει σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Παρά τους πόνους στο στήθος αγωνίστηκε με πείσμα και συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου.
Ο Άγγλος Anstie (Kawasaki) είχε πολύ καλή ημέρα και πήρε την τέταρτη θέση.
Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για τον Tommy Searle (Kawasaki), ο οποίος στο πρώτο σκέλος εγκατέλειψε όταν βγήκε εκτός πίστας και ο πίσω του τροχός κόλλησε στην περίφραξη. Παρ’ όλα αυτά με την πρωτιά που πήρε στο δεύτερο σκέλος μπόρεσε να κρατηθεί στην έβδομη θέση overall.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon