.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 10:15

Παγκ. Π.MX, 5ος γύρος, Γαλλία

 

Έλαμψαν οι Γάλλοι αναβάτες

 


Του Χρήστου Σώκου

Στην πίστα του Saint Jean D’ Angely, δόθηκε η συνέχεια του πρωταθλήματος μετά την επιστροφή από την Αμερικανική ήπειρο. Ο καιρός έκανε αρκετά παιχνίδια, αφού η βροχή εναλλάχτηκε με  ήλιο και υγρασία. Το αποτέλεσμα ήταν η πίστα σε άλλα σημεία να έχει λάσπη και σε άλλα να είναι πιο ξερή. Περίπου 32.000 θεατές έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον συμπατριώτη τους, Steven Frossard (Yamaha) να παίρνει την πρώτη του νίκη στην MX1, καθώς και τον Gautier Paulin (Yamaha) να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο της MX2, στην τρίτη θέση.

MX1


Παρόλο που στον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου δεν τα πήγε πολύ καλά, ο Frossard επανήλθε δριμύτερος την Κυριακή παίρνοντας τη νίκη στο πρώτο σκέλος και την δεύτερη θέση στο επόμενο. Αυτή η εξαιρετική του επίδοση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να βρεθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Max Nagl).
Με δύο δεύτερες θέσεις, ο Antonio Cairoli (KTM) ψαλίδισε την διαφορά στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Desalle στους 6 βαθμούς. Παρ’ όλα αυτά ο συμπαθής Σικελός δήλωσε ότι δεν έχει επανέλθει 100% σε φόρμα και περιμένει καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.
Απογοητευμένος με την τρίτη θέση ο Clement Desalle (Suzuki). Ο Βέλγος αναβάτης έμπλεξε με έναν άλλο αναβάτη στο ξεκίνημα του πρώτου σκέλους, με αποτέλεσμα να πέσει και να τερματίσει ενδέκατος. Στο δεύτερο σκέλος κέρδισε με άνεση αλλά οι βαθμοί που έχασε ήταν πολύτιμοι.
Ο Xavier Boog (Kawasaki) έκανε την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής και έφτασε στην τέταρτη θέση.
Στην πέμπτη θέση έφθασε ο Evgeny Bobryshev (Honda), μένοντας ικανοποιημένος αφού η πίστα δεν ήταν από τις αγαπημένες του.
Ο Max Nagl (KTM) ήρθε στην Γαλλία όντας δεύτερος στην βαθμολογία, αλλά με μία έβδομη και μία ένατη θέση έχασε έδαφος.
Τα πράγματα δεν πήγαν καλά και για τον David Philippaerts (Yamaha). Τερμάτισε τρίτος στο πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και έφτασε μόλις στην 18η θέση.

ΜΧ2


Ο Tommy Searle (Kawasaki) έκανε την έκπληξη και κυριάρχησε και στα δύο σκέλη, παίρνοντας την πρώτη του νίκη την φετινή χρονιά.
Μία ακόμα έκπληξη ήταν και η δεύτερη θέση συνολικά του Zach Osborne (Yamaha), o οποίος μάλιστα αγωνίστηκε με τραυματισμένο καρπό.
Ο Gautier Paulin, παρότι θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα εάν δεν έκανε κάποια μικρά λάθη, ήταν άκρως ικανοποιημένος που μπόρεσε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου.
Ο Jeffrey Herlings (KTM) δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση στο πρώτο σκέλος. Έτσι παρά την δεύτερη θέση του στο επόμενο, έμεινε εκτός βάθρου.
Η άσχημη εμφάνιση του Ken Roczen (KTM) στο δεύτερο σκέλος, δεν είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει ο Γερμανός αναβάτης. Είχε μία μεγάλη πτώση στην εκκίνηση και αργότερα στον αγώνα έπεσε ξανά, για να τερματίσει τελικά 11ος. Έτσι παρά τη νίκη του στο πρώτο σκέλος έμεινε συνολικά πέμπτος.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

MX1




1. Steven Frossard YAM
2. Antonio Cairoli KTM
3. Clement Desalle SUZ
4. Xavier Boog KAW
5. Evgeny Bobryshev HON
6. Ken de Dycker HON

 

MX2




1. Tommy Searle KAW
2. Zach Osborne YAM
3. Gautier Paulin YAM
4. Jeffrey Herlings KTM
5. Ken Roczen KTM
6. Nic Aubin KTM

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

MX1




1. Clement Desalle 199
2. Tony Cairoli 193
3. Steven Frossard 179
4. Max Nagl 179
5. David Philippaerts 161
6. Evgeny Bobryshev 141

 

MX2






1. Ken Roczen 226
2. Jeffrey Herlings 213
3. Tommy Searle 199
4. Zach Osborne 162
5. Gautier Paulin 160
6. Arnaud Tonus 138

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon