.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011 09:29

Παγκ. Π. Motocross, 4ος αγώνας, Βραζιλία

 

Αλλαγή σκηνικού

 


Του Χρήστου Σώκου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΜΧ στην πίστα Indaiatuba της Βραζιλίας. Η συγκεκριμένη πίστα έχει σκληρό τερέν (σε αντίθεση με το μαλακό αμμώδες του Glen Helen), με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα.  

Στην MX1, ο David Phillipaerts (Yamaha) έδειξε από τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου ότι θα ήταν ιδιαίτερα αξιόμαχος, τερματίζοντας πρώτος και παίρνοντας την pole position. Η εξαιρετική του επίδοση συνεχίστηκε και την Κυριακή στον αγώνα, όπου πήρε τελικά τη νίκη και ξαναμπήκε με αξιώσεις στο κυνήγι του τίτλου.
Στην MX2, ο Ken Roczen (KTM),  παρότι κέρδισε τον προκριματικό αγώνα, τα βρήκε σκούρα την Κυριακή απέναντι στον Jeffrey Herlings (KTM), ισοβαθμώντας στα σκέλη αλλά χάνοντας την συνολική νίκη.

ΜΧ1


Ο Phillipaerts είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά στον προηγούμενο αγώνα, ενώ και στους πρώτους γύρους δεν είχε δείξει ότι ήταν ικανός να σταθεί ανάμεσα στους πρώτους. Όλα αυτά όμως άλλαξαν στην Βραζιλία, όπου ο συμπαθής Ιταλός με μία δεύτερη και μία πρώτη θέση πήρε τη νίκη. Έτσι συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς, ανέβηκε τέταρτος στην βαθμολογία και επιπλέον συνεχίζει με καλύτερη ψυχολογία.
Πολύ κοντά στη νίκη βρέθηκε και ο Antonio Cairoli (KTM). Στο πρώτο σκέλος δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει πρώτος, αλλά στο δεύτερο έκανε αρκετά λάθη που του στέρησαν μία ακόμα νίκη. Πάντως και αυτός συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς και πλησίασε τον πρωτοπόρο Desalle.
Ο Desalle (Suzuki) ταλαιπωρήθηκε και στα δύο σκέλη από λάθη, με αποτέλεσμα να πάρει δύο τέταρτες θέσεις που του έδωσαν την τρίτη θέση overall. Σίγουρα δεν είναι η επίδοση που θα περίμενε ο Βέλγος αναβάτης, μιας και πέταξε στα χώματα της Βραζιλίας σημαντικούς βαθμούς.

Ίδιους βαθμούς με τον Desalle, συγκέντρωσε και ο Steven Frossard (Yamaha). Στο πρώτο σκέλος τα πήγε πολύ καλά συμπληρώνοντας την τρίτη θέση του βάθρου, αλλά στο δεύτερο ένιωσε πόνο στον χτυπημένο του αντίχειρα και αρκέστηκε στην πέμπτη θέση.
Πρόοδο στην σέλα του RM-Z 450 κάνει και ο Steve Ramon, o οποίος μπορεί στο πρώτο σκέλος να μην τα πήγε τόσο καλά (7ος), όμως στο δεύτερο οδήγησε δυνατά και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση.
Ο Max Nagl (KTM) σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει την Βραζιλία, αφού με την έκτη θέση συνολικά, έχασε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μαζέψει βαθμούς από τον Desalle. Έτσι βρίσκεται πλέον δεύτερος με 11 βαθμούς διαφορά.

MX2


Ο Herlings έφυγε με μία σημαντική νίκη από την Βραζιλία. Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αν ο Roczen δεν έκανε ένα λάθος στο δεύτερο σκέλος θα ήταν αυτός ο νικητής. Εξάλλου ο ίδιος ο Herlings παραδέχτηκε ξανά ότι πρέπει να εντατικοποιήσει την προπόνησή του τώρα που θα επιστρέψει στην Ευρώπη.
Οι δύο πτώσεις του Roczen στο δεύτερο σκέλος του στέρησαν τη νίκη, αλλά παραμένει πρώτος στην βαθμολογία με 14 βαθμούς διαφορά.
Με δύο τρίτες θέσεις ο Gautier Paulin (Yamaha), κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος. Εμφανώς ικανοποιημένος ο Γάλλος αναβάτης είπε ότι η δουλειά που έχει κάνει αρχίζει να αποδίδει.
Ο Tommy Searle (Kawasaki) πήρε την τέταρτη συνολικά θέση, παραμένοντας τρίτος στο πρωτάθλημα.
Ο Zack Osborne (Yamaha) πολέμησε με τους Paulin και Searle στα δύο σκέλη, όμως ο χτυπημένος του καρπός δεν του επέτρεψε να έχει την διάρκεια που θα ήθελε στην απόδοση και αρκέστηκε στην πέμπτη θέση.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

MX1

     
1 David Philippaerts YAM
2 Tony Cairoli KTM
3 Clement Desalle SUZ
4 Steven Frossard YAM
5 Steve Ramon SUZ
6 Max Nagl KTM
7 Ken de Dycker HON
8 Xavier Boog KAW
9 Kevin Strijbos SUZ
10 Evgeny Bobryshev HON
     
MX2

     
1 Jeffrey Herlings KTM
2 Ken Roczen KTM
3 Gautier Paulin YAM
4 Tommy Searle KAW
5 Zach Osborne YAM
6 Max Anstie KAW
7 Chris Charlier YAM
8 Arnaud Tonus YAM
9 Joel Roelants KTM
10 Harri Kullas YAM

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

MX1

     
1 Clement Desalle 164
2 Max Nagl 153
3 Tony Cairoli 151
4 David Philippaerts 138
5 Steven Frossard 132
6 E. Bobby Bobryshev 110
7 Rui Goncalves 108
8 Jon Barragan 94
9 Kevin Strijbos 92
10 Steve Ramon 90
     
MX2




1 Ken Roczen 191
2 Jeffrey Herlings 177
3 Tommy Searle 156
4 Zach Osborne 122
5 Gautier Paulin 120
6 Max Anstie 116
7 Arnaud Tonus 108
8 Harri Kullas 96
9 Joel Roelants 90
10 Chris Charlier 89

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon