.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 14:50

Παγκόσμιο Π. Motocross, 3ος αγώνας, Αμερική

 

Κυρίαρχος ο Desalle

 


Του Χρήστου Σώκου

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού μεταφέρθηκε το Π.Π. MX για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στην θρυλική πίστα του Glen Helen της Καλιφόρνια. Αξιοσημείωτη όμως είναι η μη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του αμερικάνικου MX, κάτι που θα έδινε και ξεχωριστό χρώμα στην διοργάνωση.

Ο Clement Desalle (Suzuki) είχε ένα αψεγάδιαστο διήμερο, αφού πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά του Σαββάτου και παράλληλα έφυγε με μία διπλή νίκη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ξέφυγε στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Max Nagl (KTM).
Κάτι ανάλογο συνέβη και στην ΜΧ2 με τον Ken Roczen να παίρνει επίσης διπλή νίκη και την pole position και να προηγείται στην κατάταξη με 14 βαθμούς από τον Jeffrey Herlings (KTM).

MX1


Ο Desalle επέβαλλε την κυριαρχία του και στα δύο σκέλη, φεύγοντας από την αρχή μπροστά και παραμένοντας εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Δεύτερος συνολικά βρέθηκε ο Nagl, αλλά όχι με εύκολο τρόπο. Ο Γερμανός αναβάτης ταλαιπωρήθηκε από άσχημες εκκινήσεις και χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να ανέβει μέχρι την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος και την τέταρτη στο δεύτερο.
Στην τρίτη θέση την έκπληξη έκανε ο Ρώσος αναβάτης Evgeny Bobryshev (Honda), ο οποίος για πρώτη φορά μπόρεσε να σταθεί τόσο αξιόμαχα και να κατακτήσει μία έκτη και μία τρίτη θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα.
Πολύ κοντά (μόλις 1 βαθμό από τον Bobryshev) στην τέταρτη θέση overall βρέθηκε ο Kevin Strijbos (Suzuki). Ο Βέλγος αναβάτης τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος και παρόλο που στο δεύτερο έστριψε πρώτος, αρκέστηκε στην πέμπτη θέση.
Ο Antonio Cairoli (KTM) απογοητευμένος έμεινε στην πέμπτη θέση. Παρόλο που στο πρώτο σκέλος τερμάτισε δεύτερος, η τύχη του άλλαξε στο δεύτερο. Έμπλεξε σε μία πτώση με τον Frossard με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Πλέον βρίσκεται 24 βαθμούς πίσω από τον Desalle.
Με μία έκτη και μία πέμπτη θέση ο David Phillipaerts (Yamaha) έκλεισε την πρώτη εξάδα, αν και θα περίμενε κάτι καλύτερο.
Μεγάλη η απογοήτευση για τον Frossard, ο οποίος μάλιστα προηγείτο στην βαθμολογία των δύο προηγούμενων αγώνων. Είχε πτώσεις και στα δύο σκέλη και αποχαιρέτησε για τα καλά την πρωτιά.

MX2


Ούτε τα δύο τραυματισμένα δάκτυλα από μία πτώση στα δοκιμαστικά δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον Roczen από το να σαρώσει την ΜΧ2. Με την διπλή του νίκη ξέφυγε αρκετά στην βαθμολογία.
Ο Herlings από την άλλη, παρότι βρέθηκε αρκετά κοντά στον Roczen δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση μένοντας δεύτερος. Ο ίδιος δήλωσε ότι πρέπει να προπονηθεί πιο σκληρά στις εκκινήσεις του αλλά και στην ταχύτητά του για να περάσει τον Roczen.
Η τρίτη θέση συνολικά πήγε στον Tommy Searle (Kawasaki), o οποίος ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο σκέλος αφού οδήγησε χωρίς προστατευτική μάσκα, αλλά στο δεύτερο κατάφερε να συμπληρώσει το βάθρο.
Ο team mate του, Max Anstie τα πήγε εξαιρετικά και παρότι ισοβάθμησε με τον Searle, έμεινε τέταρτος λόγω χειρότερων αποτελεσμάτων.
Ο καλύτερος Αμερικάνος αναβάτης στην κατηγορία ήταν ο Zach Osborne (Yamaha), o οποίος όμως ταλαιπωρήθηκε από πτώσεις και μικροτραυματισμούς.
Η επάνοδος του Marvin Musquin (KTM) μετά τον τραυματισμό του, δεν ήταν και η καλύτερη. Στο πρώτο σκέλος έπεσε στην αρχή με αποτέλεσμα να τερματίσει 19ος, ενώ στο δεύτερο έφτασε μέχρι την έκτη θέση.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

MX1

1. Clement Desalle SUZ
2. Max Nagl KTM
3. Evgeny Bobryshev HON
4. Kevin Strijbos SUZ
5. Tony Cairoli KTM
6. David Philippaerts YAM
7. Rui Goncalves HON
8. Jon Barragan KAW
9. A Boissiere YAM
10. Christian Craig HON






MX2

1. Ken Roczen KTM
2. Jeffrey Herlings KTM
3. Tommy Searle KAW
4. Max Anstie KAW
5. Zach Osborne YAM
6. Harri Kullas YAM
7. Chris Charlier YAM
8. Nic Aubin KTM
9. Joel Roelants KTM
10. Jordi Tixier KTM

 

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

MX1

1. Clement Desalle 128
2. Max Nagl 122
3. Tony Cairoli 104
4. Steven Frossard 96
5. David Philippaerts 91
6. Rui Goncalves 89
7. E. Bobby Bobryshev 87
8. Jon Barragan 78
9. Kevin Strijbos 68
10. Davide Guarneri 58






MX2

1. Ken Roczen 144
2. Jeffrey Herlings 130
3. Tommy Searle 120
4. Zach Osborne 90
5. Max Anstie 87
6. Arnaud Tonus 81
7. Gautier Paulin 80
8. Harri Kullas 74
9. Joel Roelants 67
10. Chris Charlier 62

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video highlights

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon