.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 15:39

Παγκόσμιο Π. Motocross, 2ος αγώνας, Ολλανδία

 

Cairoli νικά - Frossard προηγείται

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: vitalmx

Στην αμμώδη πίστα του Valkenswaard και με καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς. Το αξιοσημείωτο είναι ότι είχαμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές όλο το διήμερο σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα στην Βουλγαρία.
Στο πρώτο σκέλος έγιναν 20 γύροι αλλά στο δεύτερο 19 γιατί η πίστα «χάλασε» σε μεγάλο βαθμό κάνοντας την οδήγηση πολύ δύσκολη.

Στο προκριματικό σκέλος της πρώτης ημέρας νικητής στην ΜΧ1 αναδείχτηκε ο Max Nagl (KTM), ενώ στην ΜΧ2 παίζοντας εντός έδρας, ο Jeffrey Herlings (KTM).
Στο αγωνιστικό κομμάτι της Κυριακής όμως, ο Antonio Cairoli (KTM) ήταν αυτός που επανήλθε στην κορυφή της MX1, παίρνοντας τη συνολική νίκη στο Ολλανδικό GP, παρά το τραυματισμένο του γόνατο από τον πρώτο αγώνα. Όμως ο Steven Frossard (Yamaha), παρά την τέταρτη συνολικά θέση του, προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με 5 βαθμούς διαφορά από τον Nagl.
Στην ΜΧ2 τελικά ο Herlings ήταν άπιαστος και στα δύο σκέλη αφήνοντας τον Roczen δεύτερο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου για δύο ακόμα χρόνια, ανάμεσα στον Cairoli και την ΚΤΜ.  

MX1


Παρά το ότι δεν είχε οδηγήσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας του τραυματισμένου του γόνατου, ο Cairoli μπόρεσε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτητικές συνθήκες της αμμώδους πίστας και να φύγει με τη νίκη συνολικά. Στο πρώτο σκέλος δεν έκανε καλή εκκίνηση αλλά με το γνωστό στυλ του ξεκίνησε την επίθεση από τις πιο πίσω θέσεις και πήρε την πρωτιά. Στο δεύτερο σκέλος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση.
Πολύ καλή εμφάνιση για τον Nagl, ο οποίος πήρε άξια την δεύτερη θέση συνολικά. Στο πρώτο σκέλος τερμάτισε τρίτος αλλά δήλωσε ότι εάν ήταν πιο δυνατός ψυχολογικά θα μπορούσε να παλέψει για την πρωτιά, με την οποία ανταμείφθηκε τελικά στο δεύτερο σκέλος!

Επιστροφή στο βάθρο για τον David Philippaerts (Yamaha) αφού τελευταία φορά που κατάφερε κάτι ανάλογο ήταν το 2010 στον αγώνα της Βραζιλίας! Μία τέταρτη και μία τρίτη θέση όμως ήταν ό, τι χρειαζόταν για να συμπληρώσει το βάθρο.
Τέταρτος και με τους ίδιους βαθμούς συνολικά με τον Philippaerts, έμεινε ο Frossard (Yamaha). Στα προκριματικά της προηγούμενης ημέρας χτύπησε την κλείδα του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αγωνιστεί με έντονους πόνους. Πάντως με τους βαθμούς που συγκέντρωσε παραμένει πρώτος στην βαθμολογία.
Την πέμπτη θέση πήρε ο Rui Goncalves (Honda). Μπορεί στο πρώτο σκέλος να τερμάτισε έκτος, στο δεύτερο όμως πήρε την εκκίνηση, έμεινε πρώτος για έξι γύρους αλλά ένα λάθος του τον άφησε τελικά στην τέταρτη θέση.
Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος στην βαθμολογία Clement Desalle (Suzuki), δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων και συμβιβάστηκε με την έκτη θέση συνολικά.

MX2


Τον δάσκαλό του βρήκε ο Roczen στο πρόσωπο του teammate του, Herlings. Ο Herlings ένιωσε στο πρώτο σκέλος την πίεση από τον Roczen, αλλά ο Γερμανός έκανε ένα λάθος με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings έπεσε στον πρώτο γύρο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να επανακάμψει και να πάρει ακόμα μία νίκη.
Έτσι ο Roczen με δύο δεύτερες θέσεις περιμένει τον Αμερικάνικο αγώνα στο Glen Helen για να δώσει την απάντησή του. Πάντως παραδέχτηκε ότι άλλαξε το πρόγραμμα της προπόνησής του και κουράστηκε πολύ περισσότερο.
Δυσκολεύτηκε στην αμμώδη πίστα ο Tommy Searle (Kawasaki), μένοντας πίσω στις εκκινήσεις και χάνοντας πολύτιμο χρόνο μέχρι να φτάσει στην τρίτη θέση και τις δύο φορές.
Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση έκανε ο Arnaud Tonus (Yamaha) φτάνοντας πολύ κοντά στο να συμπληρώσει το βάθρο. Έδωσε ωραίες μάχες τον Gautier Paulin (Yamaha) και τον Searle, ειδικά στο δεύτερο σκέλος.
Ο Paulin δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του στην άμμο και έμεινε πέμπτος συνολικά.

Αποτελέσματα ΜΧ1

{arttinytable}

1. Tony Cairoli 1/2 KTM
2. Max Nagl 3/1 KTM
3. D Philippaerts 4/3 YAM
4. S Frossard 2/5 YAM
5. Rui Goncalves 6/4 HON
6. C Desalle 5/6 SUZ
7. Ken de Dycker 7/8 HON
8. E. Bobryshev HON
9. Tanel Leok TM
10. Steve Ramon SUZ
11. D Guarneri KAW
12. J Barragan KAW
13. A Boisierre YAM
14. Xavier Boog KAW
15. M de Ruever

{/arttinytable}

Βαθμολογία MX1

{arttinytable}

1. Steve Frossard 85
2. Max Nagl 80
3. Clement Desalle 78
4. Tony Cairoli 72
5. D Philippaerts 63
6. Rui Goncalves 62
7. Jon Barragan 53
8. E Bobryshev 52
9. D Guarneri 45
10. Steve Ramon 42
11. Tanel Leok 36
12. K Strijbos 34
13. Xavier Boog 34
14. K de Dycker 31
15. Tony Boissiere 28

{/arttinytable}

Αποτελέσματα MX2

{arttinytable}

1. Jeffrey Herlings 1/1 KTM
2. Ken Roczen 2/2 KTM
3. Tommy Searle 3/3 KAW
4. Arnaud Tonus 4/4 YAM
5. Gautier Paulin 5/6 YAM
6. Joel Roelants 8/5 KTM
7. Harri Kullas 7/7 YAM
8. Zach Osborne 6/8 YAM
9. Max Anstie 10/9 KAW
10. Nik Larsen 11/12 KTM
11. Chris Charlier
12. G Coldenhoff YAM
13. AJO Butron KTM
14. Nic Aubin KTM
15. Petar Petrov YAM

{/arttinytable}

Βαθμολογία MX2

{arttinytable}

1. Ken Roczen 94
2. Jeffrey Herlings 86
3. Tommy Searle 84
4. Arnaud Tonus 67
5. Gautier Paulin 65
6. Zach Osborne 60
7. Max Anstie 51
8. Joel Roelants 48
9. Harri Kullas 36
10. Nic Aubin 36
11. Chris Charlier 31
12. J van Horebeek 31
13. G Coldenhoff 21
14. AJO Butron 20
15. Jordi Tixier 19

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

Video highlights

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon