.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 13:05

MXGP 2019, 7ος αγώνας, Saint Jean d’ Angely

Σε μια κατάμεστη πίστα και υπό καλοκαιρινή λιακάδα και τις αντίστοιχες θερμοκρασίες, ο έβδομος αγώνας του Παγκοσμίου Motocross χαρακτηρίστηκε από τη νέα διπλή νίκη του Tim Gajser που βάζει φωτιά στην κατάταξη της μεγάλης κατηγορίας, ενώ ο Prado συνεχίζει να καλπάζει στην ΜΧ2.

Στο μεταξύ ο πρωταθλητής Jeffrey Herlings ακόμη απέχει από το πρωτάθλημα μετά την επέμβαση που έκανε τον περασμένο χειμώνα και η ΚΤΜ ενημερώνει πως έχει αρχίσει προπονήσεις με μοτοσυκλέτα, αλλά ακόμη δε δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής.

MXGP

Έχοντας ήδη δείξει τα δόντια του με τον ταχύτερο γύρο των χρονομετρημένων δοκιμών, ο αναβάτης της Honda, Tim Gajser, απλά χρειάστηκε να κάνει δύο προσπεράσεις για να κυριαρχήσει πλήρως στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας.

Αρχικά είχε μπροστά του τους Toni Cairoli (KTM) και τον “τοπικό ήρωα” Arnaud Tonus (Yamaha), αλλά αφού τους καθάρισε νωρίς-νωρίς και με συνοπτικές διαδικασίες, απλά χάθηκε στον ορίζοντα, αφήνοντας τους άλλους να παλέψουν για τη θέση τους στον τερματισμό.

Εκεί λοιπόν βρέθηκε δεύτερος ο Cairoli, σχεδόν 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Tonus, προς τέρψη των συμπατριωτών του στις κερκίδες.

Στον δεύτερο αγώνα της MXGP το δράμα έκανε την εμφάνισή του από την αρχή. Ο Cairoli έκανε μια άτσαλη, αγχωτική εκκίνηση και αυτό επέτρεψε σε αρκετούς να τον περάσουν, με τον Romain Febvre (Yamaha) να ξεσηκώνει επίσης τους συμπατριώτες του στρίβοντας πρώτος για τη Holeshot, ενώ πίσω του δε βρισκόταν ούτε ο Gajser, που ακολουθούσε εκτός της πρώτης πεντάδας.

Αυτό βέβαια θα άλλαζε πολύ σύντομα, καθώς ο νεαρός Σλοβένος άρχισε να περνά τον ένα μετά τον άλλο. Την ίδια ώρα ο Cairoli ζούσε έναν εφιάλτη, καθώς βρισκόταν μόλις στη 14η θέση και πίεζε να φτάσει τους πρωτοπόρους με αποτέλεσμα μια πτώση. Ξανασηκώθηκε στην 25η θέση, έφτασε ως τη 17η και τότε του έσβησε ο κινητήρας του. Ο υπόλοιπος αγώνας ήταν μια ακόμη τιτάνια προσπάθεια να σώσει ό,τι μπορούσε, με τελικό αποτέλεσμα μια κάκιστη 17η θέση στον τερματισμό.

Στο μεταξύ ο Gajser πέρασε τους πάντες και απτόητος οδήγησε για τη δεύτερη νίκη της ημέρας και τη συνολική του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Febvre και τρίτος ο Tonus, χαρίζοντας άλλη μια δυνατή στιγμή στους Γάλλους που είδαν δύο “δικούς τους” στο βάθρο του Γαλλικού GP.

Η ουσία είναι πως με τη νέα του σαρωτική νίκη ο Gajser εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κακή μέρα του Cairoli και τον έχει φτάσει πια στους 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον σε μια κατηγορία που δύο αγώνες πριν φαινόταν πως θα είναι ένας μονόλογος του πολυπρωταθλητή από την Ιταλία.

Αντίστοιχα, η επιτυχία του Gajser έχει συμπαρασύρει και τη Honda που πλησίασε την KTM στους 11 βαθμούς στη βαθμολογία των Κατασκευαστών.

ΜΧ2

Ο Jorge Prado (KTM) σαρώνει τα πάντα στην κατηγορία των 250 κυβικών, παρά την απουσία του από τον δεύτερο αγώνα στην Αγγλία λόγω τραυματισμού. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως – εξαιρουμένου του Αγγλικού GP που δε συμμετείχε – ο θαυματουργός νεαρός Ισπανός πρωταθλητής είχε κερδίσει όλα τα σκέλη όλων των αγώνων που έτρεξε φέτος.

Γι’ αυτό ίσως και η νίκη του (και) στο Γαλλικό GP να περνά λιγάκι σε δεύτερη μοίρα, καθώς στον πρώτο αγώνα έχασε από τον Jago Geerts (Yamaha), ο οποίος μάλιστα εδώ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο!

Ο Prado ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα δυναμικά, πήρε την 8η φετινή του Holeshot και φαινόταν πως απλά θα συνέχιζε το αήττητο σερί του και επί Γαλλικού εδάφους. Τη μαγιά χάλασε ο Geerts, καθώς ήρθε πίσω από την εξάδα για να τους περάσει όλους, να φτάσει τον Prado και τελικά να τον περάσει και αυτόν για το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα της ως τώρα καριέρας του.

Την πρώτη τριάδα του πρώτου αυτού αγώνα συμπλήρωσε ο Thomas Kjer-Olsen (KTM), σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει εκ νέου την πρώτη θέση στην κατάταξη – την οποία είχε πάρει με μια διπλή νίκη εν τη απουσία του Prado και έχασε μόλις στον προηγούμενο αγώνα της Πορτογαλίας.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας, ο Prado έκανε τις Holeshot 9 και στη συνέχεια βάλθηκε να εξασφαλίσει πως κανείς δε θα τον περνούσε αυτή τη φορά. Το κατάφερε πανηγυρικά, ενώ μια μικρή πτώση του Geerts ενώ τον κατεδίωκε από τη δεύτερη θέση του έδωσε και την αβάντα που χρειαζόταν για να πάρει τη συνολική νίκη του αγώνα.

Ο Geerts ήταν για μια φορά ακόμη εντυπωσιακός, αφήνοντας πίσω του τους πάντες πλην Prado και κατακτώντας με την αξία του τη δεύτερη θέση του αγώνα, μπροστά από τον Ben Watson (Yamaha).

Στο σύνολο του Γαλλικού GP ο Prado ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής, με τον Geerts δεύτερο στις λεπτομέρειες και τον Kjer-Olsen τρίτο.

Αυτό το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν αυτό που θα ονειρευόνταν ο Kjer-Olsen, καθώς πλέον ο Prado αρχίζει ξανά να ανοίγει διαφορά στην κορυφή, ανεβάζοντας την απόσταση στους 14 βαθμούς.

Ο δε Geerts εκμεταλλεύτηκε άριστα τη φόρμα του επί Γαλλικού εδάφους, ανεβαίνοντας τρίτος στην κατάταξη, έχοντας όμως μεγάλη απόσταση (66 βαθμοί) από τον δεύτερο και τον Henri Jacobi (Kawasaki) μόλις 7 βαθμούς πίσω του.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon