.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 16:00

MXGP 2017 – 15ος αγώνας, Frauenfeld - Gachnang – Ελβετία

 

Πρωτιές για Herlings και Paturel

 

Τη δεύτερη σερί νίκη του στην MXGP κατέκτησε ο Jeffrey Herlings (KTM Factory Racing), στην Ελβετία όπου πραγματοποιήθηκε ο 15ος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. Ο Benoit Paturel (Yamaha) ήταν ο αναβάτης που πήρε τη γενική στην MX2.

MXGP: Συνεχίζει δυνατά ο Herlings

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη στο Βέλγιο μπήκε στον αγώνα της Ελβετίας ο Herlings. Ωστόσο ο πρώτος αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήλπιζε ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM. Στην εκκίνηση βρέθηκε στην 15η θέση και από εκεί και έπειτα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος και έφτασε τελικά να τερματίσει στην 6η θέση. Νικητής στον πρώτο αγώνα και μάλιστα μπροστά στο κοινό της πατρίδας του αναδείχθηκε ο Arnaud Tonus (Yamaha) έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα και παρά τις προσπάθειες για προσπέραση που έκανε ο δεύτερος της ημέρας Max Anstie (Husqvarna Factory Racing). Στην 3η θέση τερμάτισε ο Antonio Cairoli (KTM Factory Racing) ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Romain Febvre (Yamaha Factory), που προηγούνταν, ενώ πέρασε και τον Gautier Paulin που βρήκε μπροστά του. Τέταρτος τελικά ο Paulin και στην 5η θέση ο Febvre.

Στο δεύτερο αγώνα ο Herlings έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και βοηθούμενος από την σαφώς καλύτερη εκκίνηση που έκανε, μπήκε από την αρχή στη μάχη για την πρωτιά έχοντας να αντιμετωπίσει τους Tonus και Cairoli και Paulin. Ο Ολλανδός κατάφερε να τους περάσει γρήγορα να τεθεί επικεφαλής και από εκεί και έπειτα δεν ένιωσε και ιδιαίτερη πίεση μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Από την άλλη ο αγώνας για τον νικητή του πρώτου σκέλους, Tonus, είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη.  Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha βρέθηκε από νωρίς στα δύσκολα –στη 18η θέση- και στην προσπάθειά του να ανέβει πιο ψηλά σημείωσε μια ευτυχώς ανώδυνη πτώση. Αμέσως μετά όμως ήρθαν τα χειρότερα: Στην προσπάθειά του να πάει ξανά στην μοτοσυκλέτα του χτυπήθηκε από τον Arminas Jasikonis (Suzuki World MXGP) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μην μπορέσει να συνεχίσει. Ο Paulin ήταν ο αναβάτης που πέρασε την γραμμή του τερματισμού μετά τον Herlings για την δεύτερη θέση στη γενική με τον Cairoli να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να τερματίζει 4ος στον αγώνα πίσω από τον Febvre με τον Γάλλο να κατατάσσεται στην 4η θέση της γενικής. Την πεντάδα στη γενική έκλεισε ο Max Anstie.

MXGP Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Jeffrey Herlings (NED, KTM)
  2. Gautier Paulin (FRA, HUS)
  3. Antonio Cairoli (ITA, KTM)
  4. Romain Febvre (FRA, YAM)
  5. Max Anstie (GBR, HUS)
  6. Tim Gajser (SLO, HON)
  7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM)
  8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON)
  9. Arnaud Tonus (SUI, YAM)
  10. Maximilian Nagl (GER, HUS)

MXGP Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 605
  2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 508
  3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 486
  4. Clement Desalle (BEL, KAW), 483
  5. Tim Gajser (SLO, HON), 406
  6. Romain Febvre (FRA, YAM), 401
  7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 358
  8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 348
  9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 328
  10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 320

MXGP  Βαθμολογία Κατασκευαστών

  1. KTM, 654
  2. Husqvarna, 542
  3. Yamaha, 518
  4. Honda, 484
  5. Kawasaki, 483
  6. Suzuki, 335

MX2: Ανατροπές και Paturel στην κορυφή

 Ύστερα από έναν αγώνα με αρκετές συνολικά ανατροπές και λάθη ο αναβάτης που κατάφερε να κερδίσει τη γενική με την σταθερή του απόδοση ήταν ο Benoit Paturel. Ο Γάλλος παραλίγο να κλέψει τη νίκη στον πρώτο αγώνα από τον Jeremy Seewer αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Ελβετό να τερματίζει τελικά πρώτος και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Pauls Jonass (KTM Factory Racing) να συμπληρώνει την τριάδα. Στον δεύτερο αγώνα οι πτώσεις των πρωταγωνιστών ήταν ασυνήθιστα πολλές αφού Seewer, Prado και Jonass βρέθηκαν στο έδαφος σε διαφορετικές στιγμές του με τον Ελβετό να πέφτει μάλιστα στην αρχή και να εκκινεί ξανά τελευταίος ενώ Prado και Jonass έπεσαν ενώ προηγούνταν. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Thomas Covington (Husqvarna Factory Racing) που πέρασε προσωρινά μπροστά με τον Benoit Paturel να παίρνει τελικά την πρωτοπορία, την καρό σημαία και φυσικά τη νίκη στη γενική. Στο δεύτερο σκαλί ανέβηκε ο Seewer που τερμάτισε τελικά 5ος (!), με τον Jonass (3-3) να συμπληρώνει το βάθρο. Τέταρτος ο Covington (7-2) και πέμπτος ο Prado (4-4). Αυτή είναι η πρώτη νίκη γενικής για το Paturel στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

MX2 Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Benoit Paturel (FRA, YAM)
  2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ)
  3. Pauls Jonass (LAT, KTM)
  4. Thomas Covington (USA, HUS)
  5. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM)
  6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 30
  7. Ben Watson (GBR, KTM), 23
  8. Darian Sanayei (USA, KAW), 23
  9. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 23
  10. Michele Cervellin (ITA, HON), 22

MX2 Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 629
  2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 580
  3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 476
  4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 467
  5. Julien Lieber (BEL, KTM), 428
  6. Thomas Covington (USA, HUS), 387
  7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 351
  8. Brian Bogers (NED, KTM), 308
  9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 260
  10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 259

MX2 Βαθμολογία Κατασκευαστών

  1. KTM, 687
  2. Suzuki, 595
  3. Husqvarna, 558
  4. Yamaha, 523
  5. Kawasaki, 339
  6. Honda, 248
  7. TM, 126

Βιντεο

MXGP Καλύτερες στιγμές

MX2 Καλύτερες στιγμές

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 16:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon