.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 00:29

MXGP 2017 – 4ος αγώνας, Mexico

 

Επιβλητικός Gajser, νίκη για Covington

 

Η πόλη Leon του Mexico φιλοξένησε τον 4ο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross , εκεί όπου μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Tim Gajser (HRC) και Thomas Covington (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) στην MXGP και MX2 αντίστοιχα.

MXGP


Στην μεγάλη κατηγορία ο Gajser δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Βγήκε πρώτος στις κατατακτήριες του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή κέρδισε και τους δύο αγώνες με μία εμφάνιση για σεμινάριο. Κανείς από τους άλλους αναβάτες δεν κατάφερε έστω να ακολουθήσει τον ρυθμό του Σλοβένου, ο οποίος κέρδισε και τους δύο αγώνες με διαφορά 15 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο αναβάτη. Την δεύτερη θέση γενικής κατέλαβε ο Tony Cairoli (Red Bull KTM Factory Racing), παίρνοντας μία 4η θέση στον πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο κατάφερ ε να περάσει την γραμμή του τερματισμού δεύτερος. Αυτό το αποτέλεσμα τον έφερε 20 βαθμούς πίσω από τον Gajser στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Gautier Paulin (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) με δύο τρίτες θέσεις στους δύο αγώνες κάνοντας ένα καλό και σταθερό αγώνα που του επέτρεψε να αποκρούσει τις επιθέσεις των αναβατών που τον ακολουθούσαν. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Arnaud Tonus (Wilvo Yamaha) με μία 6η και μία 4η θέση και την πεντάδα έκλεισε ο Jeremy Van Horebeek (Monster Energy Yamaha Factory Racing) συνεχίζοντας έτσι την καλή εμφάνιση της Αργεντινής που τον έφερε στο βάθρο.

MXGP - Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Tim Gajser (SLO, HON)
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM)
3. Gautier Paulin (FRA, HUS)
4. Arnaud Tonus (SUI, YAM)
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM)
6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON)
7. Clement Desalle (BEL, KAW)
8. Maximilian Nagl (GER, HUS)
9. Romain Febvre (FRA, YAM)
10. Kevin Strijbos (BEL, SUZ)

MXGP – Βαθμολογία Αναβατών, Top 10
1. Tim Gajser (SLO, HON), 156
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 136
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 119
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 116
5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 112
6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 111
7. Romain Febvre (FRA, YAM), 89
8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 78
9. Maximilian Nagl (GER, HUS), 73
10. Shaun Simpson (GBR, YAM), 70

MXGP – Βαθμολογία Κατασκευαστών
1. Honda, 156
2. KTM, 140
3. Yamaha, 137
4. Husqvarna, 120
5. Kawasaki, 119
6. Suzuki, 78

ΜΧ2


Στην MX2, ο Thomas Covington (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά και τα αποτελέσματα των δύο αγώνων. Ο Αμερικανός που κατετάγη πρώτος στις κατατακτήριες, δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε στον πρώτο αγώνα και πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην 4η θέση πίσω από τους Jeremy Seewer (Suzuki), Benoit Paturel (Yamaha) και Julien Lieber (BEL, KTM). Στον δεύτερο αγώνα όμως έδειξε ότι η θέση του στις κατατακτήριες δεν ήταν τυχαία. Έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και ύστερα από μάχη που είχε με τον εργοστασιακό αναβάτης της KTM, Pauls Jonass, πήρε την καρό σημαία με 3,8 δευτερόλεπτα διαφορά. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της γενικής ανέβηκε ο νικητής του πρώτους αγώνα Jeremy Seewer (Suzuki World ). Μια 3η θέση θα ήταν αρκετή για τον αναβάτη της Suzuki στον δεύτερο αγώνα για να εξασφαλίσει την πρωτιά. Ωστόσο ο Seewer που δεν είχε και την καλύτερη εκκίνηση πολέμησε για να φτάσει εκεί, κατέκτησε την θέση που χρειαζόταν αλλά ένα λάθος που θα μπορούσε να του στοιχίσει πολύ περισσότερο, τον έφερε πίσω από τον Lieber για να τερματίσει τελικά στην 4η θέση. Ο Julien Lieber (LRT KTM) βγήκε τρίτος στη γενική, με δύο τρίτες θέσεις, την 4η θέση κατέλαβε ο Pauls Jonass (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος τραυμάτισε ελαφρώς το χέρι του στο ζέσταμα, μετά από πτώση. Κατάφερε όμως να πάρει μια 5η θέση και μια άκρως εντυπωσιακή δεύτερη στον 1ο και 2ο αγώνα αντίστοιχα. Τέλος, τους βαθμούς της 5η θέσης πρόσθεσε στο δικό του σύνολο ο Benoit Paturel (Kemea Yamaha MX Official) με την δεύτερη θέση που εξασφάλισε στον πρώτο αγώνα και την 8η στον δεύτερο- έκανε πολύ καλή εκκίνηση.

MX2 – Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Thomas Covington (USA, HUS)
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ)
3. Julien Lieber (BEL, KTM)
4. Pauls Jonass (LAT, KTM)
5. Benoit Paturel (FRA, YAM)
6. Brent Van doninck (BEL, YAM)
7. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS)
8. Calvin Vlaanderen (NED, KTM)
9. Adam Sterry (GBR, KAW)
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW)

MX2 – Βαθμολογία Αναβατών, Top 10
1. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 153
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 145
3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 139
4. Julien Lieber (BEL, KTM), 139
5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 127
6. Brent Van doninck (BEL, YAM), 102
7. Michele Cervellin (ITA, HON), 84
8. Thomas Covington (USA, HUS), 83
9. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 81
10. Samuele Bernardini (ITA, TM), 80

MX2 – Βαθμολογία Κατασκευαστών
1. KTM, 184
2. Suzuki, 153
3. Yamaha, 147
4. Husqvarna, 142
5. Kawasaki, 109
6. Honda, 84
7. TM, 80

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 00:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon