.
Κατηγορία ISDE
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 10:49

ISDE 2023, San Juan (Αργεντινή) - Θρίαμβος για ΗΠΑ και Josep Garcia

H 97η διοργάνωση του FIM International Six Days Enduro (ISDE) ολοκληρώθηκε με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να παίρνει άνετα την πρωτιά στο World Trophy Ανδρών και Γυναικών, ενώ ο Ισπανός Josep Garcia αναδείχθηκε για τρίτη φορά πρώτος αναβάτης

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ με τους Taylor Robert (KTM), Johnny Girroir (KTM), Dante Oliveira (KTM) και Cole Martinez (Honda) κυριάρχησε στο ISDE 2023 κατακτώντας το FIM World Trophy πιάνοντας κορυφή από την πρώτη μέρα του αγώνα και μένοντας εκεί ακλόνητη σε όλη την εξαήμερη διάρκειά του.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ κατακτούν την κορυφή του ISDE, κλείνοντας την 96η αυτή διοργάνωση με μια συγκινητική νότα, καθώς ο Robert ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό επαγγελματική δράση.

FIM International Six Days' Enduro - 97th Edition - San Juan (Argentina) - Day6, 11 November.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης ομάδας τερμάτισε η Γαλλία με τους Theophile Espinasse (Beta), Leo Le Quere (KTM), Loic Larrieu (KTM) και Julien Roussaly (Sherco) και στην τρίτη η Αγγλία με τους Jamie McCannet (Husqvarna), Jed Etchells (Fantic), Nathan Watson (Honda) και Alex Snow (GASGAS).

Στην κατηγορία FIM Junior World Trophy το φινάλε του ISDE ήταν δραματικό και αμφίρροπο, καθώς ως το τελευταίο Cross Test της έκτης μέρας η Σουηδία ήταν στη θέση του οδηγού με άνεση 20 λεπτών, ωστόσο στη μέση της δοκιμασίας η Fantic του Albin Norrbin αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα που εξαΰλωσε το χρονικό πλεονέκτημα στην κορυφή και στο τέλος αναδείχθηκε νικήτρια η Γαλλία με αναβάτες τους Thibault Giraudon (Sherco), Antoine Alix (Beta) και Leo Joyon (Beta).

FIM International Six Days' Enduro - 97th Edition - San Juan (Argentina) - Day6, 11 November.

Η ομάδα των ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκε επίσης τα προβλήματα της Σουηδίας για να ανέβει στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τους Σκανδιναβούς τρίτους και απαρηγόρητους στο βάθρο.

FIM International Six Days' Enduro - 97th Edition - San Juan (Argentina) - Day6, 11 November.

Στις Γυναίκες, FIM Women’s World Trophy, οι ΗΠΑ κατέκτησαν τη νίκη για τέταρτη φορά με τις Brandy Richards (KTM), Korie Steede (KTM) και Rachel Gutish (GASGAS), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Αυστραλία στη δεύτερη θέση και η Team Latin America στην τρίτη.

Στους Αναβάτες, ο Ισπανός Josep Garcia (KTM) αναδείχθηκε νικητής για τρίτο συνεχόμενο ISDE με ένα λεπτό και εννιά δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο, τον Ιταλό Andrea Verona (GASGAS), ενώ οι επόμενες τρεις θέσεις της κατάταξης αναβατών κατακτήθηκαν από τους θριαμβευτές Αμερικανούς, κατά σειρά με τους Oliveira, Robert και Girroir.

FIM International Six Days' Enduro - 97th Edition - San Juan (Argentina) - Day6, 11 November.

Στην κατηγορία Enduro 1 κυριάρχησε προφανώς ο Garcia με δεύτερο τον Γάλλο Espinasse και τρίτο τον Άγγλο Etchells.

Στην Enduro 2 νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Verona, μπροστά από δύο Αμερικανούς, τους Oliveira και Robert.

Στην Enduro 3 η ατυχία στη μοτοσυκλέτα του Σουηδού Norrbin του στέρησε και την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη ως αναβάτης στην κλάση του, έτσι πρώτος τερμάτισε ο Γάλλος Larrieu, με δεύτερο τον Χιλιανό Ben Herrera (GASGAS) και τρίτο έναν ακόμη Γάλλο, τον Roussaly.

2023 International Six Days Enduro – San Juan – Argentina

Αναλυτικά αποτελέσματα ISDE 2023

Το ραντεβού πλέον κλείνεται για το 98ο FIM International Six Days Enduro που θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία το 2024 σε ημερομηνίες που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2022, Γαλλία – Μέρα 6η
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon