.
Κατηγορία ISDE
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 15:59

ISDE 2022, Γαλλία – Μέρα 6η

Η Αγγλία κατέκτησε το ISDE για πρώτη φορά από το 1953! Θριαμβευτής στους Αναβάτες ο Ισπανός Josep Garcia.

Η αγγλική ομάδα των Nathan Watson (Honda), Steve Holcombe (Beta), Jamie McCanney (Husqvarna) και Jed Etchells (Fantic) έπραξε το καθήκον της και απλά έτρεξε έναν μετρημένο και προσεκτικό αγώνα την 6η και τελευταία μέρα του ISDE, για να πανηγυρίσει μια ιστορική κατάκτηση που περίμενε 69 ολόκληρα χρόνια να συμβεί.

Στα αγωνιστικά δρώμενα της έκτης ημέρας ξεχωρίζει η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του Ιταλού Andrea Verona (GASGAS) που πήρε τη νίκη μπροστά από τον πρωτοπόρο της κατάταξης Αναβατών, Josep Garcia (KTM).

The FIM ISDE 96th Edition, Le Puy en Velay (FRA), 29 August - 3 September 2022

Με τον Alex Salvini (Husqvarna) και ανεβαίνει τρίτος στο βάθρο της τελευταίας μέρας, η Ιταλία κατάφερε την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά (στο τελευταίο motocross test) να πάρει τη δεύτερη θέση από την Ισπανία. Οι δύο χώρες μάχονταν εκ του σύνεγγυς για τη δεύτερη θέση και, μετά από σχεδόν 13 ώρες οδήγησης σε έξι μέρες, οι Ιταλοί επικράτησαν των Ισπανών για μόλις 0.53 δευτερόλεπτα!

Tην τελευταία αυτή μέρα οι Έλληνες αναβάτες τερμάτισαν ως εξής: 55ος ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta), 67ος ο Κίμωνας Καράμπελας (Husqvarna), 69ος ο Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ) και 74ος ο Γιάννης Χασάπης (ΚΤΜ).

Έτσι η Ελλάδα κατέλαβε τη 13η θέση του ISDE 2022, σε σύνολο 22 χωρών.

Individual1 Day6 ISDE

Σε ατομικό επίπεδο, ο Garcia ήταν ο μεγάλος νικητής του ISDE παρότι ο Verona κέρδισε τις δύο τελευταίες μέρες του αγώνα.

Παράλληλα, ο Garcia ήταν και ο νικητής της κατηγορίας Ε2, ενώ η Ε1 πήγε στον Verona, το έτερο μεγάλο πρωταγωνιστή στις μάχες των Αναβατών.

Η Ε3 κατακτήθηκε από τον Σουηδό Mikael Persson (Husqvarna).

WWT1 Day6 ISDE

Η Αγγλία, εκτός από το τρόπαιο της κατηγορίας World Trophy στους Άντρες κατέκτησε και την ανάλογη κορυφή στις Γυναίκες, με την ομάδα των Jane Daniels (Fantic), Nieve Holmes (Sherco) και Rosie Rowett (KTM). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Αγγλία πήρε τη Γυναικεία κατηγορία από το 2007 που θεσπίστηκε, με δεύτερη τη Γαλλία και τρίτη την Αυστραλία.

Τέλος, στη Junior World Trophy η πρωτιά πήγε στην Ιταλία, η οποία υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε ξανακατακτήσει πέρυσι στο ISDE που είχε γίνει στην πατρίδα της.

JWT1 Day6 ISDE

Οι νεαροί Ιταλοί ήταν πρώτοι στην κατάταξη από την πρώτη μέρα του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τις δύο ομάδες που την ακολούθησαν το τελικό βάθρο, Φινλανδία και Αυστραλία.

Πλέον το ραντεβού κλείνεται για τον Νοέμβρη της επόμενης χρονιάς και το ISDE 2023 που θα γίνει στο San Juan της Αργεντινής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 16:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon