.
Κατηγορία ISDE
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 22:19

ISDE 2012 – Σάρωσε τα βραβεία η Γαλλία!

 

 

Οι Γάλλοι θριαμβευτές

 

 



Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας, υποστηριζόμενη από Κορυφαίους Εργοστασιακούς αναβάτες της KTM, αποτέλεσε μια κατηγορία μόνη της στο ετήσιο ISDE (International Six Days Enduro). Οι Γάλλοι ήταν οι θριαμβευτές των κύριων κατηγοριών σε έναν αγώνα με πολύ έντονο ανταγωνισμό!

Οι εργοστασιακοί αναβάτες


Οι Γάλλοι, με όπλο τους εργοστασιακούς αναβάτες KTM Christophe Nambotin (E3 Παγκόσμιος Πρωταθλητής), Antoine Meo (E1 Παγκόσμιος Πρωταθλητής), Johnny Aubert και τον αναβάτη της Husaberg Pierre-Alexandre Renet δεν πίστεψαν ούτε μια στιγμή ότι δεν θα είναι οι νικητές του φετινού Παγκόσμιου Αγώνα ISDE.
Ο Nambotin ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην γενική κατάταξη μετά από έξι μέρες και κέρδισε την κατηγορία E3. Ο Meo τερμάτισε ακριβώς πίσω του με ένα λεπτό διαφορά και κέρδισε την κατηγορία E1 με τον εργοστασιακό KTM αναβάτη Eero Remes από την Φιλανδία δεύτερο. Ο Johnny Aubert της KTM που πάλεψε σκληρά όλη την εβδομάδα με τον Renet, τερμάτισε δεύτερος γενικής στην E2, ενώ ο Toby Price, Offroad Πρωταθλητής Αυστραλίας με KTM τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Nambotin στην E3. Ο Price οδηγούσε όλη την εβδομάδα με στραβωμένο τροχό και από την Τετάρτη με χτυπημένα πλευρά. Ο εργοστασιακός αναβάτης Enduro της KTM David Knight ήταν στην ομάδα της Αγγλίας, αλλά εγκατέλειψε λόγω ασθένειας.
Η ομάδα της Αυστραλίας που οδήγησε σταθερά και τις έξι μέρες του Παγκόσμιου αγώνα τερμάτισε δεύτερη, η Ιταλία τερμάτισε τρίτη και οι ΗΠΑ στην τέταρτη θέση.  Η ομάδα των ΗΠΑ ξεκίνησε την τελευταία μέρα από την έκτη θέση αλλά χάρις στην καταπληκτική οδήγηση των εργοστασιακών αναβατών της KTM Αμερικής ανέβηκε δύο θέσεις και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Η ομάδα της Γαλλίας επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές της το τρόπαιο στην κατηγορία Junior World Trophy, με τις Αγγλία, ΗΠΑ και Αυστραλία να ακολουθούν και το τρόπαιο της κατηγορίας Γυναικών με Γερμανία και Αυστραλία στις επόμενες θέσεις.
Η μόνη ατυχία που είχαν όλη την εβδομάδα οι εργοστασιακοί αναβάτες της KTM, ήταν την δεύτερη μέρα η απόσυρση λόγω ατυχήματος του Ισπανού Cristobal Guerrero.

Δύσκολο τερέν

Οι αναβάτες οδήγησαν πέντε μέρες σε δύσκολο Enduro τερέν στην περιοχή γύρω από την πίστα Sachsenring και την έκτη και τελευταία μέρα, οδήγησαν σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα “Supermoto” στην φημισμένη πίστα. Η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό αποδεικνύοντας ότι το Enduro είναι ένα δημοφιλές άθλημα στην περιοχή της Σαξονίας.
 Το Red Bull ISDE είναι η παλαιότερη εκδήλωση offroad στο ημερολόγιο της FIM (International Motorcycle Federation). Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Carlisle της Αγγλίας το 1913 και με εξαίρεση την διακοπή στον 1ο & 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έχει καθιερωθεί και διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρόνο.
Το ISDE είναι μια εκδήλωση στην οποία δεν λαμβάνουν μέρος μόνο οι Κορυφαίοι Αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αλλά και ιδιώτες αναβάτες όλων των επιπέδων από όλο τον κόσμο. Οι ιδιώτες αναβάτες έχουν την δυνατότητα να βρεθούν στον ίδιο αγώνα κάτω από τις ίδιες συνθήκες με την ελίτ των αναβατών, απολαμβάνοντας την μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν οδηγικές ικανότητες και απόψεις με τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η KTM ήταν παρούσα στο ISDE 2012 όχι μόνο για να προσφέρει υπηρεσίες στους κορυφαίους αναβάτες, αλλά και για να παρέχει υποστήριξη σε όλους τους αναβάτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στον αγώνα.
Οι αναβάτες πήραν τον δρόμο της επιστροφής προκειμένου να προετοιμαστούν για το επόμενο ISDE το οποίο θα διοργανωθεί το 2012 στην Σαρδηνία της Ιταλίας.

Αποτελέσματα

Μέρα 6: International Six Days Enduro (ISDE), Σαξονία Γερμανία

World Trophy
1. Γαλλία: Antoine Meo (KTM), Rodrig Thain, Johnny Aubert (KTM), Pierre-Alexandre Renet, Sebastien Guillaume and Christophe Nambotin (KTM), 27:57:45 hours
2. Αυστραλία: Glenn Kearney, Daniel Milner, Christopher Hollis (KTM), Matthew Phillips, Josh Strang (KTM) and Toby Price (KTM), +37:40.67 min
3. Ιταλία: Maurizio Micheluz, Deny Philippaerts, Alex Salvini, Oscar Balletti, Manuel Monni (KTM), Mirko Gritti (KTM), +47:54.09
4. ΗΠΑ: Mike Brown (KTM), Destry Abbott, Kurt Caselli (KTM), Taylor Robert, Charlie Mullins (KTM), Russell Bobbitt (KTM), +58:27.76
5. Φιλανδία: Eero Remes (KTM), Antti Hellsten, Roni Nikander (KTM), Juha Salminen, Jari Mattila (KTM), Marko Tarkkala, +58:29.20
6. Ισπανία: Victor Guerrero (KTM), Lorenzo Santolino, Ivan Cervantes, Cristobal Guerrero (KTM), Armand Monleon (KTM), Aaron Bernardez, +59:02.84
7. Σουηδία: +1:00:44 hours
8. Μεγάλη Βρετανία: +1:28:51
9. Γερμανία: +1:42:00
10. Ολλανδία Netherlands: +1:55:41
11. Τσεχία: +2:16:12
12. Αυστρία: +2:48:22
Junior World Trophy
1. Γαλλία: Jeremy Joly, Matthias Bellino, Alexandre Queyreyre, Kevin Rohmer, 17:23:17 hours
2. Μεγάλη Βρετανία: Jack Rowland, Steve Holcombe (KTM), Alex Rockwell, Danny McCanney, +2:43.68 min
3. ΗΠΑ: Travis Coy (KTM), Andrew Delong, Thaddeus Duvall, Jesse Groemm (KTM), +15:06.02
4. Αυστραλία: Benjamin Burrell (KTM), Luka Bussa, Mitcham Harper, Lachlan Stanford, +31:27.06
5. Πορτογαλία: Bernardo Megre (KTM), Henrique Nogueira, Luis Oliveira and Diogo Ventura, +40:14.15
6. Τσεχία: +50:58.21
7. Φιλανδία: +50:59.21
8. Ισπανία: +51:30.02
9. Σουηδία: +53:04.34
10. Γερμανία: +54:18.56

Women’s World Trophy
1. Γαλλία: Blandine Dufrene, Ludivine Puy, Audrey Rossat (KTM), 13:52:48 hours
2. Γερμανία: Heike Petrick, Nina Oppenländer, Sabrina Lauke (KTM), +1:52:40 hours
3. Αυστραλία: Jessica Gardiner, Tanya Hearn (KTM), Tayla Jones (KTM), +1:58:18

Trophy Κατασκευαστών
1. Husaberg 1: Joakim Ljunggren, Pierre-Alexandre Renet, Mathias Bellino, 17:01:23 hours
2. KTM 2: Eero Remes, Kurt Caselli, Johnny Aubert, +41.84 sec
3. Yamaha: Daniel Milner, Matthew Phillips, Mitcham Harper, +13:43.08 min
4. HM Honda International 1: Thaddeus Duvall, Tom Sagar, Rodrig Thain, +19:58.20
5. TM Factory A: Antti Hellsten, Nicolo Mori, Aigar Leok, +24:52.69

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 23:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2012 – 4η μέρα ISDE 2012, Γερμανία, 5η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon