.
Κατηγορία ISDE
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 12:10

ISDE 2017 – Ημέρα 1η

 

Η.Π.Α. εκτός διεκδίκησης, Γαλλία στην κορυφή!

 

To 92ο ISDE έχει ξεκινήσει και η πρώτη ημέρα επιφύλασσε κάποιες εκπλήξεις!

Κατηγορία World Trophy

Οι περσινοί νικητές και φαβορί και φέτος για την νίκη, οι αμερικανοί αναβάτες που συνθέτουν  την ομάδα των Η.Π.Α., χάνουν κάθε ελπίδα για διάκριση, αφού η ατυχία τους χτύπησε πολύ νωρίς, μόλις στο ξεκίνημα της πρώτης ημέρας. Ο Thad Duvall (Husqvarna) είχε μια άσχημη πτώση στην πρώτη ειδική τραυματίζοντας σοβαρά τον αριστερό του καρπό με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.  

Η ομάδα της Γαλλίας ήταν αυτή που χαμογέλασε λοιπόν την πρώτη ημέρα, παίρνοντας την πρώτη θέση στην κατάταξη, παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκε ποινή ενός λεπτού στον Loic Larrieu (Yamaha).

Κατηγορία Junior Trophy 

Με την εκπληκτική απόδοση του Albin Elowson (Husqvarna) η Σουηδική ομάδα πήρε την πρώτη θέση στην Junior Trophy κατηγορία, θέτοντας τις βάσεις για την υπεράσπιση του περισνού τίτλου.  Ωστόσο αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αφού οι ομάδες της Ιταλίας, της Γαλλίας και των Η.Π.Α. εμφανίστηκαν πολύ δυνατές και είναι πολύ κοντά σε χρόνους!  

Women’s Trophy

Η ισπανική ομάδα βρέθηκε να ηγείται της κατηγορίας στο τέλος της πρώτης ημέρας, κάτι που το χρωστά κυρίως στην πολύ καλή απόδοση της Laia Sanz (ΚΤΜ). Η διαφορά των 42 δευτερόλεπτων από την περσινή νικήτρια ομάδα της Αυτραλίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση βέβαια να εφησυχάζει τις Ισπανίδες, που είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο ανταγωνισμό στη συνέχεια.

Κατηγορία Club Team

Στην κατηγορία όπου αγωνίζονται και οι “δικοί μας” Έλληνες αναβάτες της Athens Enduro Team, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Auvergne Elite. H Αthens Enduro Team βρέθηκε στην 101η  . Ο Παναγιώτης Κακολύρης είναι 45ος o Γιάννης Σεβαστόπουλος 89ος στην C1 και ο Πέτρος Μπίλλης 177ος στην C2.  O Kωνσταντίνος Τρίκος, ως ανεξάρτητη συμμετοχή, βρίσκεται στην 171η θέση της C2 κατηγορίας

Δυστυχώς υπήρξε και ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που σημάδεψε την πρώτη ημέρα, ο θάνατος του Βρετανού αναβάτη Michael Alty, κατά την διάρκεια του αγώνα. Η αιτία εικάζουν όλοι ότι ήταν παθολογικά αίτια, αφού ο άτυχος αναβάτης ένοπιωσε έντονες ενοχλήσεις ενώ οδηγούσε και κατέρρευσε, με το ιατρικό team να σπεύδει εγκαίρως αλλά να μην μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει.  

Αποτελέσματα πρώτη ημέρας 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 16:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2016 – Ημέρα 6η ISDE 2017 – Ημέρα 2η »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon